Hyppää sisältöön

Ensimmäistä kertaa Amsterdamiin? Kolme syytä kokea tulppaanien kaupunki

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.04.2017
Amsterdamissa on valtavasti jännittävää nähtävää ja koettavaa. Koska liikkuminen pienessä kaupungissa on kätevää, lyhyelläkin visiitillä ehtii nähdä paljon. Parhaiten tämän ainutlaatuisen boheemin kaupungin tunnelmaan pääsee sisään hyppäämällä pyörän selkään tai astumalla veneeseen. Tässä kolme hyvää syytä kokea värikäs Amsterdam!

ILMOITUS

1. Viehättävät kanavat

Amsterdamin maamerkkejä ovat kaupungin kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet Amsterdamille lempinimen pohjoisen Venetsia. Amsterdamin vanhemmat kaupunginosat kanavineen ja katuineen levittäytyvät viuhkamaisesti puoliympyrän muotoon. Kaupungissa on liki 1 300 siltaa ja kanavien verkosto on 70 kilometriä pitkä. Tärkeimmät kanavat ovat Singelgracht, Herengracht, Keizergracht ja Prinsengracht.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Amsterdamilaisena erikoisuutena voidaan pitää kanavabusseja, joilla pääsee kätevästi liikkumaan vesistöissä. Niiden kyydistä pääsee kurkistelemaan niin asuntolaivojen terasseille kuin haikaroiden pesimäpuuhiinkin. Romanttiselle retkelle voi myös vuokrata oman veneen.

2. Värikäs kukkaloisto

Sanotaan, että kevät on parasta aikaa vierailla Amsterdamissa, koska silloin koko kaupunki kirjaimellisesti puhkeaa kukkaan. Tulppaanien väriloisto täyttää niin puistot kuin terassitkin.

TUITUI
Kevät on mainiota aikaa matkustaa Amsterdamiin, sillä kaupunki puhkeaa kukkaloistoon.

Amsterdamin tunnetuimmat markkinat ovat Singel-kanavalla järjestettävät kelluvat kukkamarkkinat. Täällä on keinuvissa kauppaveneissä ruukkuihin istutettuja kasveja ja kauniita leikkokukkia, kuten auringonkukkia, ruusuja, liljoja ja tietenkin lumoavia tulppaaneja, joiden sipuleita ja siemeniä voi ostaa tuliaisiksikin.

Todellisen puutarhaunelmoijan kannattaa myös tehdä kevätretki Amsterdamin ulkopuolelle Lissen kaupunkiin, jossa sijaitsee Kaukenhof-tulppaanipuutarha. Puutarha on yksi maailman suurimmista ja sinne istutetaan vuosittain miljoonia sipuleita.

3. Anne Frank ja Van Gogh

Anne Frankin talo on Amsterdamin kuuluisin rakennus. Toisen maailmansodan juutalaisvainojen aikaan nuori Anne Frank kirjoitti salaisessa piilopaikassaan päiväkirjaansa, joka jäi elämään, vaikka tyttö itse kuolikin keskitysleirillä 15-vuotiaana. Vilkkaimpaan sesonkiaikaan jonot talolle saattavat olla pitkiäkin ja liput kannattaa hankkia etukäteen netistä.

Taidemuseoista suurimmat ja tunnetuimmat ovat kaikki saman Museumplein-aukion tuntumassa eteläisessä Amsterdamissa. Maailman vahvimmaksi kutsutun museotrion muodostavat hollantilaisen taiteen Rijksmuseum, Van Gogh -museo sekä nykytaiteen museo Stedelijk. Lisäksi kulttuuriaukiota vahvistaa Concertgebouw, jossa esitetään klassista musiikkia, jazzia ja lastenkonsertteja.

TUITUI
Rembrandtin tunnetuimpiin kuuluva Yövartio-maalaus on lähes 400-vuotisen olemassaolonsa aikana ollut ripustettuna, ja piilotettunakin, useaan eri paikkaan. Nykyään maalaus on yleisölle nähtävillä Amsterdamin Rijksmuseumissa.

Hotellivinkki Amsterdamiin: MAX BROWN HOTEL CANAL DISTRICT TTT

Max Brown Hotel Canal Districtissa asut Herengracht-kanavan varrella 300 vuotta vanhassa rakennuksessa. Hotellilla on kiinnitetty erityistä huomiota designiin ja yksityiskohtiin. Hotelli sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, ja alueella on useita ravintoloita ja baareja.

Tutustu Amsterdamin ajankohtaisiin tapahtumiin ja hotelleihin, jotka voit varata TUIn kautta.

Hyvä tietää

• Amsterdamin Schiphol-kentältä keskustaan pääsee kätevimmin lentokentän alta lähtevällä junalla. Matka kestää noin 15 minuuttia.
• Nähtävyyksistä kiinnostuneen matkailijan kannattaa hankkia I Amsterdam -kortti, jonka hinnalla saa julkisen liikenteen lisäksi ilmaisen tai alennetun sisäänpääsyn moniin museoihin ja nähtävyyksiin.

Lähde: TUI
Kuvat: Torleif Svensson, TUI

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Amsterdamin parhaat nähtävyydet – 17 paikkaa, jotka haluat kokea

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin – KLM avaa uuden reitin joulukuussa

Amsterdam

Amsterdamin hotellit – lue vinkit erilaisille matkailijoille ja löydä oma suosikkisi

Kesäinen ja vehreä maisema Amsterdamin taloihin

Tampereen lentotarjonta monipuolistuu kerralla: seitsemän uutta Euroopan-kohdetta kesäksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja