Hyppää sisältöön

Amsterdamin hotellit – lue vinkit erilaisille matkailijoille ja löydä oma suosikkisi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.06.2022
Etsitkö majapaikkaa Amsterdamista? Katso hotellivinkit ja yövy mukavasti!

Luksuslomaan: Pulitzer Amsterdam

Huipputyylikäs Pulitzer-ketjun Amsterdamin hotelli hemmottelee matkailijaa, joka kaipaa lomaltaan luksuspuitteita ja palvelutasoa, jossa pienimmätkin yksityiskohdat huomioidaan. Keskeisellä paikalla, aivan kanaalin rannalla sijaitseva hotelli on rauhallinen ja tyylikäs majapaikka.

Hotelli tarjoaa neljä huonetyyppiä ja neljä erilaista sviittityyppiä. Huoneiden koko vaihtelee ja niissä voi majoittua yhdestä neljään henkilöä. Sviittiluokista ylellisin on erikoisviittien luokka, jossa on viisi eri tyyleillä ja teemoilla sisustettua sviittiä. Tarjolla on muun muassa taidekeräilijän, musiikkiharrastajan ja kirjallisuuden ystävän sviitit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pulitzerin palveluihin lukeutuu ravintola, kahvila, baari ja kuntosali, minkä lisäksi hotellissa on tunnelmallinen sisäpiha keinuineen ja oleskelutiloineen. Huoneissa on tyylikäs ja värikäs sisustus, ja perusmukavuuksien lisäksi kaikissa huoneissa on muun muassa polkupyörän korjaussetti, hintaan sisältyviä makeisia sekä suolaisia herkkuja, marmorikylpyhuoneet ja Le Labon -kylpytuotteet.

Pulitzer Amsterdam
Prinsengracht 323

Koko perheen matkalle: Amsterdam Teleport Hotel

Hostellin ja hotellin parhaita piirteitä yhdistävä Amsterdam Teleport Hotel tarjoaa rentoa majoitusta kaikenlaisille matkailijoille. Perheitä varten hotellissa on neljän hengen perhehuone, jonka varusteluun lukeutuu muun muassa pieni keittokomero, jossa on jääkaappi, mikro ja vedenkeitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelli sijaitsee puolivälissä Schipholin lentoaseman ja Amsterdamin keskustan välissä, ja molempiin kohteisiin on hotellista noin 15 minuutin matka. Värikäs sisustus ja graffititeokset tekevät hotellista kiinnostavan erityisesti perheen pienimpien keskuudessa.

Perhehuoneen lisäksi hotellissa on kahdeksan muuta huonetyyppiä, muun muassa videopelejä rakastaville suunnatut kahden hengen peliteemaiset huoneet, joissa voi nauttia videopelien huumasta.

Amsterdam Teleport Hotel
Heathrowstraat 3-5

Budjettilomailijalle: Cocomama

Keskeinen sijainti, hauska sisustus ja edullinen hinta ovat amsterdamilaisen putiikkihostelli Cocomaman valtteja. Vaikka kyseessä on hostelli, saatavilla on myös kahden hengen huoneita. Huonevalikoima kattaa paitsi kahden hengen huoneet myös kolmelle hengelle suunnatun perhehuoneen sekä neljän ja kuuden hengen makuusalit.

Kahden hengen huoneissa sekä perhehuoneissa on omat kylpyhuoneet, muissa huoneissa majoittuvat käyttävät hostellin yhteisiä kylpyhuoneita. Muita yhteisiä tiloja ovat muun muassa hostellin olohuone ja keittiö, jotka ovat vapaasti kaikkien majoittujien käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneet on sisustettu alankomaisin teemoin, joita ovat muun muassa Tulppaanit, kuninkaallinen perhe, tuulimyllyt, juusto sekä paikallisesta lentoyhtiöstä inspiroitunut KLM. Kaikissa makuusaleissa on suuret kaapit matkatavaroille ja runsaasti sähköpistokkeita.

Cocomama
Westeinde 18

Trenditietoiselle matkailijalle: The Highlander

Kun kaipaat värikästä ja persoonallista hotellia, mutta edellytät myös korkeatasoisia puitteita ja hyvää palvelua, on keskellä Amsterdamia sijaitseva The Highlander -hotelli erinomainen valinta. Jo nimestäkin voi arvata hotellista löytyvän skotlantilaisia vaikutteita, mutta tosiasiassa hotellin nimi on myös englanninkielinen käännös omistajien, Hooglandin sisarusten hollanninkielisestä sukunimestä.

Tyylikkyys ulottuu hotellissa jokaiseen yksityiskohtaan, ja kukin huone on sisustettu yksilöllisesti. Sisustuksen monimuotoisuus kuvastaa Amsterdamin eri puolia, ja huoneista on havaittavissa vaikutteita niin Punaisten lyhtyjen alueesta kuin vehreistä tulppaanipelloistakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on kolmen eri tason kahden hengen huoneita, minkä lisäksi saatavilla on myös tilavia kolmen hengen huoneita. Kaikissa huoneissa on tasokkaat sängyt, tilavat kylpyhuoneet ja sadesuihkut, minkä lisäksi myös esteettömyys on huomioitu. Hotelli kuuluu lisäksi Green Key -hotellien verkostoon, mikä kertoo kestävistä ympäristötoimista.

The Highlander
Nieuwezijds Voorburgwal 98-100

Tasokkaaseen matkaan: The Hoxton

Historialliseen rakennukseen sopiva sisustus ja kauniit huoneet saavat viihtymään kansainväliseen The Hoxton -ketjuun kuuluvassa hotellissa. Rakennus on toiminut aikaisemmin Amsterdamin pormestarin kotina, ja nyttemmin se tarjoaa 111 huonetta erilaisille matkailijoille.

Saatavilla on pääasiassa kahden hengen huoneita, mutta tarjolla on myös kompakteja yhden hengen huoneita, joihin korkea katto tuo tilan tuntua. Näyttävimmät huoneet ovat kuin kuninkaallisesta makuusalista, mutta valtaosa huoneita on hieman maltillisempia, mutta silti tyylikkäitä ja tasokkaasti sisustettuja.

Hotelli sijaitsee aivan kanaalin rannalla, yhdeksästä kadusta muodostuvalla De Negen Straatjes -alueella. Aika kuluu The Hoxtonissa paitsi omassa hotellihuoneessa myös hotellin ravintolassa tai aulassa, joka on täynnä viihtyisiä lukunurkkauksia.

The Hoxton
Herengracht 255

Esteettömään lomaan: The Student Hotel

Nimestään huolimatta neljän tähden The Student -hotelli on tyylikäs majapaikka, joka sopii monenlaisille matkailijoille ja tarjoaa myös esteettömiä huoneita. Esteettömyys ei ole itsestäänselvyys Amsterdamin hotelleissa, sillä useat kaupungin hotellit on rakennettu vanhoihin taloihin, joissa on kapeat ja jyrkät porraskäytävät eikä lainkaan hissejä.

The Student Hotel tarjoaa esteettömiä kahden hengen huoneita, joissa on tilavat kylpyhuoneet ja kylpytuoli käsinojilla. Myös hotellin sisäänkäynti on esteetön.

Persoonallinen The Student Hotel on huipputyylikäs hotelli, joka on sisustettu tummin sävyin ja tarvittavin mukavuuksin. Hotellissa on kuusi eri huoneluokkaa, joiden joukossa on muun muassa kuuden hengen bilesviitti diskopalloineen ja tanssitankoineen.

The Student Hotel
Wibautstraat 129

Perushotelli: Hotel Dwars

Keskeinen sijainti, edullinen hintataso ja perustason mukavuudet tekevät Hotel Dwarsista helpon valinnan. Tyylikäs sisustus sopii erinomaisesti vanhaan amsterdamilaiseen taloon, sillä hotelli sijaitsee periamsterdamilaisessa korkeassa ja kapeassa talossa, jossa on jyrkät portaat.

Hotellin tunnelma on kodinomainen, mutta huoneet on varusteltu mukavilla sängyillä ja muilla mukavuuksilla, joita voi hotellilta odottaa. Hinta-laatusuhde on mainio erityisesti suosituimman matkailukauden ulkopuolella, mutta Dwarsin hinnat ovat kilpailukykyisiä myös kesäkaudella. Hotellissa ei tarjoilla aamiaista.

Huonevalikoima kattaa paitsi perinteiset kahden hengen huoneet myös kolmen hengen perhehuoneet. Pyynnöstä huoneeseen toimitetaan myös lasten sänky.

Hotel Dwars
Utrechtsedwarsstraat 79

>> Vertaile edulliset hotellihinnat Rantapallon hotellihaun avulla

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Amsterdamin parhaat nähtävyydet – 17 paikkaa, jotka haluat kokea

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin – KLM avaa uuden reitin joulukuussa

Kesäinen ja vehreä maisema Amsterdamin taloihin

Tampereen lentotarjonta monipuolistuu kerralla: seitsemän uutta Euroopan-kohdetta kesäksi

Alankomaat vai Hollanti?

Miksi Alankomaat tunnetaan paremmin Hollantina? Tässä syy nimisotkuun

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja