Kuva: Shutterstock
Amsterdam, Alankomaat

Amsterdam paikallisen tavoin – viisi paikkaa, joissa koet aitoja elämyksiä

Amsterdamissa asuva suomalainen Mari Koskelo tietää, mistä löytyvät kaupungin kiinnostavimmat paikat. Paina mieleen nämä viisi kohdetta!

1. Jordaanin kaupunginosa

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam tarjoaa rutkasti vilinää, mutta kaupungista löytyy myös rauhallisia alueita. Kaupungissa asuvan suomalaisen Mari Koskelon lempipaikkoihin lukeutuva Jordaanin naapurusto tarjoaa kauniita kanaalinvarsikatuja ja kukka-asetelmien koristamia siltoja.

– Jordaanista löytyy runsaasti pieniä paikallisia kuppiloita ja ravintoloita, sekä perinteisiä hollantilaisia tummalla puulla sisustettuja ruskeita kahviloita, bruin café -paikkoja. Suuntaamme useimmiten viettämään rentoa viikonloppuiltaa kavereiden kanssa juuri Jordaaniin, sanoo Koskelo.

2. Westerpark-puisto ja Westergasfabriek

Amsterdamin suosituin puisto on vehreä Vondelpark, mutta jos haluat löytää paikallisten eniten suosimat ulkoilupaikat, suuntaa kaupungin länsipuolella sijaitsevalle Westerparkin puistoalueelle.

– Illan hämärtyessä puisto on oiva paikka Amsterdamin horisontin taa hiipuvan auringonlaskun ihailuun. Aivan vieressä on myös Westergasfabriek-alue, josta löytyy lukuisia suuria terasseja, kahviloita, sekä amsterdamilainen Tony’s Chocolonely -suklaatehdas. Westergasfabriekilla järjestetään usein myös messuja sekä erilaisia kulttuuritapahtumia.

Amsterdam, Alankomaat
Kuva:
Vehreä Westerpark on paikallisten suosima ulkoilualue.

3. Paikallinen pienpanimo Brouwerij ’t IJ

Amsterdamin läpi virtaavan IJ-joen mukaan nimetty pienpanimo Brouwerij ’t IJ sijaitsee kaupungin itäisellä puolella. Koskelon suosikkipaikka on panimon aurinkoinen ulkoterassi, joka houkuttelee sekä paikallisia että matkailijoita. Myös sisätilat ovat viihtyisät ja tunnelmalliset.

– Panimon kyljestä löytyy idyllisesti myös yksi Hollannin korkeimmista tuulimyllyistä, De Gooyer, Koskelo sanoo.

4. Perinteiset kalakaupat

Amsterdamin-matkalla kannattaa tutustua paikallisten ravintoloiden kalavalikoimaan. Koskelon mukaan hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi uppopaistetut kibbeling-kalapalat tai paistettu lekkerbek-kala.

– Näitä kannattaa kysäistä tuoreeltaan valmistettuna – ja jos ei löydy, niin siirtyä sellaiseen paikkaan, jossa myyjä mielellään tarjoaa vain parasta ja tuoretta kalaa. Jos mielesi tekee kokeilla perihollantilaista herkkua, on raaka silli sipulisilpun ja kurkkusalaatin kera varma valinta.

Amsterdam, Alankomaat
Kuva: Shutterstock
Raaka silli sipulin ja kurkun kera on todellinen amsterdamilainen herkku.

5. Waterkant – hollantilaisia ja surinamilaisia makuja veden äärellä

Tunnelmallisessa Jordaanin kaupunginosan rennoimpiin paikkoihin lukeutuu Waterkant, joka on suuri, värikäs ja aavistuksen verran boheemihenkinen terassi kanaalin varrella. Vierailun aikana avautuu mainiot mahdollisuudet seurailla ohilipuvia veneitä SUP-lautailijoita.

– Täällä voit kokeilla hollantilaisen suolaisen pikkupurtavan kuten bitterballen-herkkujen, eli uppopaistettujen mausteisten lihapullien, lisäksi surinamilaisen keittiön antimia. Vuosisatoja kestäneen siirtomaa-ajan päättyessä lähes kolmannes karibialaisvaikutteisen Surinamen väestöstä muutti asumaan Alankomaihin, mikä on tuonut mielenkiintoisen vivahduksen paikalliseen, monenkirjavaan ruokakulttuuriin, kertoo Mari Koskelo.

>> Lue lisää vinkkejä Amsterdamiin Mari Koskelon Marimente-blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 30.7.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia