Hyppää sisältöön

Amsterdam paikallisen tavoin – viisi paikkaa, joissa koet aitoja elämyksiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.07.2018
Amsterdamissa asuva suomalainen Mari Koskelo tietää, mistä löytyvät kaupungin kiinnostavimmat paikat. Paina mieleen nämä viisi kohdetta!

1. Jordaanin kaupunginosa

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam tarjoaa rutkasti vilinää, mutta kaupungista löytyy myös rauhallisia alueita. Kaupungissa asuvan suomalaisen Mari Koskelon lempipaikkoihin lukeutuva Jordaanin naapurusto tarjoaa kauniita kanaalinvarsikatuja ja kukka-asetelmien koristamia siltoja.

– Jordaanista löytyy runsaasti pieniä paikallisia kuppiloita ja ravintoloita, sekä perinteisiä hollantilaisia tummalla puulla sisustettuja ruskeita kahviloita, bruin café -paikkoja. Suuntaamme useimmiten viettämään rentoa viikonloppuiltaa kavereiden kanssa juuri Jordaaniin, sanoo Koskelo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Westerpark-puisto ja Westergasfabriek

Amsterdamin suosituin puisto on vehreä Vondelpark, mutta jos haluat löytää paikallisten eniten suosimat ulkoilupaikat, suuntaa kaupungin länsipuolella sijaitsevalle Westerparkin puistoalueelle.

– Illan hämärtyessä puisto on oiva paikka Amsterdamin horisontin taa hiipuvan auringonlaskun ihailuun. Aivan vieressä on myös Westergasfabriek-alue, josta löytyy lukuisia suuria terasseja, kahviloita, sekä amsterdamilainen Tony’s Chocolonely -suklaatehdas. Westergasfabriekilla järjestetään usein myös messuja sekä erilaisia kulttuuritapahtumia.

Amsterdam, Alankomaat
Vehreä Westerpark on paikallisten suosima ulkoilualue.

3. Paikallinen pienpanimo Brouwerij ’t IJ

Amsterdamin läpi virtaavan IJ-joen mukaan nimetty pienpanimo Brouwerij ’t IJ sijaitsee kaupungin itäisellä puolella. Koskelon suosikkipaikka on panimon aurinkoinen ulkoterassi, joka houkuttelee sekä paikallisia että matkailijoita. Myös sisätilat ovat viihtyisät ja tunnelmalliset.

– Panimon kyljestä löytyy idyllisesti myös yksi Hollannin korkeimmista tuulimyllyistä, De Gooyer, Koskelo sanoo.

4. Perinteiset kalakaupat

Amsterdamin-matkalla kannattaa tutustua paikallisten ravintoloiden kalavalikoimaan. Koskelon mukaan hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi uppopaistetut kibbeling-kalapalat tai paistettu lekkerbek-kala.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Näitä kannattaa kysäistä tuoreeltaan valmistettuna – ja jos ei löydy, niin siirtyä sellaiseen paikkaan, jossa myyjä mielellään tarjoaa vain parasta ja tuoretta kalaa. Jos mielesi tekee kokeilla perihollantilaista herkkua, on raaka silli sipulisilpun ja kurkkusalaatin kera varma valinta.

ShutterstockAmsterdam, Alankomaat
Raaka silli sipulin ja kurkun kera on todellinen amsterdamilainen herkku.

5. Waterkant – hollantilaisia ja surinamilaisia makuja veden äärellä

Tunnelmallisessa Jordaanin kaupunginosan rennoimpiin paikkoihin lukeutuu Waterkant, joka on suuri, värikäs ja aavistuksen verran boheemihenkinen terassi kanaalin varrella. Vierailun aikana avautuu mainiot mahdollisuudet seurailla ohilipuvia veneitä SUP-lautailijoita.

– Täällä voit kokeilla hollantilaisen suolaisen pikkupurtavan kuten bitterballen-herkkujen, eli uppopaistettujen mausteisten lihapullien, lisäksi surinamilaisen keittiön antimia. Vuosisatoja kestäneen siirtomaa-ajan päättyessä lähes kolmannes karibialaisvaikutteisen Surinamen väestöstä muutti asumaan Alankomaihin, mikä on tuonut mielenkiintoisen vivahduksen paikalliseen, monenkirjavaan ruokakulttuuriin, kertoo Mari Koskelo.

>> Lue lisää vinkkejä Amsterdamiin Mari Koskelon Marimente-blogista!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Amsterdamin parhaat nähtävyydet – 17 paikkaa

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin

Suorat lennot Rovaniemeltä Amsterdamiin – KLM avaa uuden reitin joulukuussa

Amsterdam

Amsterdamin hotellit – lue vinkit erilaisille matkailijoille ja löydä oma suosikkisi

Kesäinen ja vehreä maisema Amsterdamin taloihin

Tampereen lentotarjonta monipuolistuu kerralla: seitsemän uutta Euroopan-kohdetta kesäksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja