Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Haluatko säästää selvää rahaa? Valitse ensi vuoden matkakohteesi näiden joukosta

Flickr/Trey Ratcliff artikkelin kuva
Uutiset
Monissa kohteissa loma täynnä kiinnostavaa tekemistä onnistuu tuhlailematta ylettömästi. Katso parhaat budjettikohteet vuodelle 2017!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 02.12.2016
facebook   whatsapp

Säästä rahaa valitsemalla oikea kohde

Matkaoppaista tunnettu Lonely Planet on listannut Best in Travel 2017 -oppaassa parhaita kohteita matkailijoille, jotka haluavat reissata pienellä budjetilla. Listauksessa on mukana kaupunkeja, alueita ja valtioita. Kohteista osa on suomalaisten silmissä eksoottisempia kaukokohteita, mutta edullisia vaihtoehtoja löytyy myös yllättävän läheltä Euroopasta.

Kärkisijan budjettikohteiden listauksessa nappasi Nepal, jonka tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluu maailman korkein vuori Mount Everest. Nepal on tunnettu myös herkullisesta ruoastaan ja maassa vierailevat matkailijat pääsevätkin kokeilemaan aitoja paikallisia ruokia, joiden nauttimisesta ei paljoa lompakko köyhdy.

Portugalin nouseva matkakohde Porto löytyy listalta kolmantena. Kaupunki on edullisten hintojen lisäksi tunnettu kulttuuri- ja ruokamatkailijoille sopivana kohteena. Suomalaisille Porton lisäksi helposti saavutettavia matkahoita listalla ovat esimerkiksi romanttinen Venetsia ja Unkarin toiseksi suurin kaupunki Debrecen.

Listauksen eksoottisempiin kohteisiin kuuluuvat Väli-Amerikan pikkuinen Belize ja Lounais-Afrikassa sijaitseva Namibia. Pitkän etäisyyden takia lennot näihin kohteisiin maksavat hieman enemmän, mutta alhaisen hintatason vuoksi maissa voi kokea esimerkiksi upeita luontoelämyksiä edullisesti.

Flickr/Gabriel de CastelazeVuoristomaisema Nepalissa
Parhaaksi budjettikohteeksi valittu Nepal on tunnettu upeista vuoristomaisemistaan.

Lonely Planetin Top 10 -budjettikohteet vuodelle 2017

1. Nepal
2. Namibia
3. Porto, Portugali
4. Venetsia, Italia
5. Debrecen, Unkari
6. Belize
7. Marokko
8. Venäjä
9. Bellarinen niemimaa, Australia
10. Ylä-Michiganin niemimaa, Yhdysvallat

Lähde: Lonely Planet
Kuvat: Flickr / Trey Ratcliff, Gabriel de Castelaze

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.