Hyppää sisältöön

Matkaopas minikoossa – iPhonen matkaoppaat testissä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 17.07.2014
Rantapallon esittelyssä kolme matkailijan elämää helpottavaa iPhone-matkaopasta.

Wallpaper City Guide

Wallpaper-matkaopassarjan kymmenen iPhonelle saatavissa olevaa kaupunkia ovat Amsterdam, Barcelona, Berliini, Lontoo, Los Angeles, Milano, New York, Pariisi, Rooma ja Tokio.

Wallpaperin matkaoppaat esittelevät kaupunkia tyylikkäässä lifestyle-hengessä Rolex sponsorinaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Berliiniin matkaavaa ilahduttaa ilmainen lataus, mutta muiden kaupunkien oppaat maksavat 2,99 euroa. Wallpaperin oppaat keskittyvät kohdekaupunkiensa urbaanielämään, parhaisiin ravintola- ja shoppailusuosituksiin jättäen nähtävyydet ja taustoituksen vähemmälle. Integroitu kartta antaa helpot reittiohjeet vaikka suoraan kotiovelta aina perille saakka.

BlackBook

BlackBook -applikaation lataajan täytyy heti ensimmäisenä vahvistaa olevansa yli 21-vuotias. Tämä iPhonen kaupunkiopas keskittyykin erityisesti ravintoloihin ja yöelämään yli 50 kaupungissa ympäri maailmaa.
Mukana ovat mm. Hong Kong, Dubai, Las Vegas, Moskova ja Shanghai – kaikki suuremmat ja pienemmät maailman metropolit. “Know the best places, the best ways to enjoy them, and then play in them.”

Yöelämän lisäksi BlackBook vie parhaisiin ruokapaikkoihin ja hotelleihin sekä kertoo kohdekaupunkien trendikkäimmät ostoskadut.

Kaikki BlackBook-kaupungit tulevat samassa paketissa yhdellä latauksella ja mikä parasta, ilmaiseksi. Foursquaren käyttäjät voivat hoitaa check-ininsä suoraan BlackBookin kautta.

Lonely Planet

Lonely Planetin iPhone-valikoimaan kuuluu yli 50 matkaopasta eri kohteisiin ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lonely PlanetLonely Planetin oppaat tarjoavat sekä laajaa taustatietoa hotelli-iltoina tai vaikkapa metromatkoilla tutkittavaksi että käytännön apua suunnistukseen, shoppailuun, ruokapaikan valintaan tai muihin akuutteihin tilanteisiin tien päällä.

Lonely Planetin perinteisesti tuhtien opaskirjojen tapaan myös iPhone-versio on kattava ja infopitoinen – fiilistelyä kuitenkaan unohtamatta, sillä lisäksi mukana on esimerkiksi erillinen paketti matkakuumetta mukavasti nostattavia valokuvia.

Kaikki esitellyt kohteet ovat paikannettavissa kartalla ja käyttäjä voi muokata niistä näppärästi omia muisti- ja suosikkilistojaan myöhempää käyttöä varten. Kartat toimivat myös offline-tilassa, joten kaukana maailmalla ei ole välttämätöntä pitää laitetta mahdollisesti kalliiksi käyvässä nettiyhteydessä.

Lonely Planetin sarjaan kuuluvat Phrasebookit auttavat kommunikoimaan paikan päällä, eivätkä vain käännöksiä tarjoten, vaan tarvittaessa puolestasi puhuen! Sekä Lonely Planetin kaupunkioppaat että Phrasebookit maksavat 4,99 euroa iPhonen App Storessa.

Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman parhaat nähtävyydet

Maailman parhaat nähtävyydet: 15 klassikkokohdetta – tunnistatko näistä jokaisen?

Sri Lanka

Lonely Planetin suositukset ensi vuodelle – näihin maihin kannattaa matkustaa vuonna 2019

Chile

Lonely Planet julkaisi suositukset ensi vuodelle: nämä maat kannattaa kokea vuonna 2018

Maisema Venetsiassa

Haluatko säästää selvää rahaa? Valitse ensi vuoden matkakohteesi näiden joukosta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja