hero taustakuva

Pidätkö turvavyötä auki lennon aikana? Tässä syyt, miksi kapteenin käskyä kannattaa noudattaa

Inka Khanji artikkelin kuva
Lennot
Monet matkustajat käyttävät lentokoneen turvavyötä vain silloin kun se on pakollista.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 15.09.2016
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Älä avaa turvavyötä kesken lennon

Turvavyön merkkivalon sammumisesta kertova ääni saa usein lentokoneissa aikaan turvavöiden avaamisesta kuuluvien äänten meren, kun matkustajat availevat turvavöitään lähes kilpaa.

Matkustajien on kiinnitettävä turvavyö lentokoneissa merkkivalon palaessa, mutta matkustamohenkilökunta lentokapteeneja myöten suosittelee vöiden kiinnipitämistä koko lentomatkan ajan. Monet matkustajat kuitenkin avaavat turvavyöt heti valon sammuessa.

Autojen tapaan myös lentokoneissa turvavyöt ovat paras mahdollinen suoja äkillisten liikkeiden varalta, eikä mikään muu kuin turvavyö pidä matkustajaa paikoillaan omassa penkissä äkillisen liikkeen sattuessa.

Turbulenssi voi iskeä niin nopeasti, että kapteeni ei ehdi sytyttämään merkkivaloa – puhumattakaan siitä, että matkustaja ehtisi tarttua vapaana olevaan turvavyöhön ja kiinnittää sen.

Kapteeni sytyttää turvavyön merkkivalon aina nousukiidon, nousun ja laskun sekä turbulenssin aikana. Matkustajat noudattavat valoja melko orjallisesti muutoin, mutta laskeutumisen jälkeen on hyvin tavallista avata turvavyö jo hyvissä ajoin ennen valon sammumista.

Vaikka rauhallinen rullaaminen saapumisportille tuntuisikin hyvin epätodennäköiseltä tilanteelta, myös siinä on äkkipysähdyksen riski. Matkustamohenkilökunta edellyttääkin matkustajilta kärsivällisyyttä matkan loppuun saakka.

Lähde: Finavia
Kuva: Inka Khanji

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Turvavyön pitäminen kiinni ei haittaa yhtään istumistä se jopa tukee nukkuessa..
  Pidän aina kiinni myös istuessa 9 tunnin lennoilla , välillä on kyllä noustava jumppaamaan . Onneksi noilla pitkillä lennoilla koneissa on hyvät jalkatilat.


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.