Kuva: Shutterstock
Lentoemännän työ vie eksoottisiin kohteisiin

Vau! Lentoemännän somekuvat saavat työn näyttämään yhdeltä pitkältä lomalta – kurkista 23-vuotiaan kaunottaren arkeen

Lentoemännän sosiaalisessa mediassa jakamat kuvat saavat työn näyttämään helpolta.

Unelmatyö lentoemäntänä?

Millaista on matkustaa joka viikko ympäri maailmaa ja saada siitä palkkaa? Varsin houkuttelevalta se näyttää ainakin lentoemännän sosiaalisessa mediassa jakamien kuvien perusteella.

Liettualainen Brigita Jagelaviciute on kerännyt Instagramissa jo lähes 70 000 seuraajaa upeilla matkakuvillaan. Lisäksi 23-vuotias lentoemäntä pitää seikkailuistaan videoblogia.

Jagelaviciute työskentelee Emiratesin palveluksessa ja asuu Dubaissa muiden lentoyhtiön työntekijöiden tavoin. Yhtiö tunnetaan poikkeuksellisen kansainvälisestä henkilökunnasta, jota rekrytoidaan säännöllisesti ympäri maailmaa.

Kuvissa Jagelaviciute poseeraa New Yorkin, Balin ja Rio de Janeiron kaltaisissa kaukaisissa kohteissa. Myös hieman lähempänä sijaitsevat suosikkikohteet kuten Turkin Kappadokia ovat päässeet kuviin.

Vuodesta 2016 saakka lentoemäntänä työskennellyt Jagelaviciute kertoo Daily Mailille matkustaneensa yli 70 maassa. Vuoden aikana lentoemännän työvuorolistassa on noin 80 matkaa.

Jagelaviciute paljastaa innostuneensa lentoemännän työstä nähtyään Nizzan lentokentällä joukon Emiratesin matkustamohenkilökunnan jäseniä punaisine hattuineen. Nainen alkoi selvittää millainen yhtiö on kyseessä ja millaista sen alaisena työskenteleminen on.

Kahden vuoden kokemuksen perusteella Jagelaviciute pitää työn parhaina puolina uusien maiden näkemistä, vaihtelevia aikatauluja sekä uusien ihmisten tapaamista. Lentoemäntä myöntää, että työ on välillä yksinäistä ja jet lag voi tuntua raskaalta.

Pelkkien somekuvien perusteella lentoemännän työ saattaa näyttää pelkältä matkustamiselta ja eksoottisissa kohteissa poseeraamiselta. Onkin totta, että yksi työkuukausi saattaa viedä lentoemännän vaikka maailman ympäri.

Harva matkailija tulee lennolla ajatelleeksi matkustamohenkilökunnan työn raskaita puolia. Kaikki alkaa vaativasta koulutuksesta, jonka aikana lentoemäntien on opittava paljon muutakin kuin kahvin ja teen kaatamista. Myös ulkonäöstä huolehtiminen kuuluu työnkuvaan.

Ei pidä myöskään unohtaa, että lentoemäntien ja stuerttien on selvittävä kaikenlaisten hankalien matkustajien ja ärsyttävien tapojen kanssa – ja säilytettävä hymy kasvoilla.

Katso alta lentoemännän Instagramissa jakamia kuvia – näyttääkö tämä unelmien työltä?

Kiinnostaako lentoemännän työ? Suomalainen Karoliina kertoo millaista on työskennellä lentoemäntänä Finnairilla!

Lähde: Daily Mail
Kuvat: Shutterstock, Instagram / imbrigita

Päivitetty: 4.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia