Hyppää sisältöön

Lentoemäntä paljastaa 5 syytä, joiden takia matkustaja voidaan heittää ulos lennolta – yhteen et voi itse vaikuttaa

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 28.11.2023
Mitkä asiat voivat johtaa matkustajan poistamiseen koneesta?

1. Vahvat merkit juopumisesta

Lasillinen viiniä tai muutama olut lentokentän baarissa kuuluu monien matkustajien lomarutiineihin. Kannattaa kuitenkin pitää huolta siitä, ettei alkoholi humahda päähän juuri ennen lentoa. Lentoyhtiöillä on oikeus evätä selvästi päihtyneen henkilön pääsy lennolle.

Lentokoneessakin tarjoillaan tai myydään alkoholijuomia, mutta tiesitkö, että lennolla humaltuminen on itse asiassa rikos?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Kuinka paljon lentokentällä voi juoda? Näiden asioiden takia matkustajat eivät juuri humallu Helsinki-Vantaalla

2. Selvät merkit sairaudesta

Sairastuminen juuri ennen lentoa on asia, johon matkustaja itse ei juuri voi vaikuttaa. Selkeät merkit sairaudesta – kuten esimerkiksi oksentaminen – tarjoavat lentoyhtiölle syyn olla päästämättä matkustajaa lennolle turvallisuus- ja terveyssyistä.

Bilematkoilla alkoholin juominen kannattaa jättää väliin lentoa edeltävänä päivänä. Kukaan tuskin haluaa jättää lentoa väliin pahoinvoinnin takia.

Lue myös: Iskikö flunssa juuri ennen lentoa? Lue, miten lentomatka vaikuttaa flunssaan – näillä vinkeillä selviät perille

3. Aggressiivinen käytös matkustamohenkilökuntaa kohtaan

Lentomatkailuun liittyy usein stressiä ja turhautumista. Hankalien tilanteiden aiheuttamaa kiukkua ei kuitenkaan kannata purkaa matkustamohenkilökuntaan: sekä fyysiset että verbaaliset uhkaukset tai haistattelut ovat selkeitä syitä poistaa matkustaja lennolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiöillä on usein nollatoleranssi kaikenlaista matkustamohenkilökuntaan tai muuhun miehistöön kohdistuvaa aggressiivista käytöstä kohtaan. Lentoemäntien, stuerttien ja lentäjien on saatava olla turvassa tehdessään työtään.

4. Toisen henkilön kimppuun käyminen

Kaikenlaiset käsirysyt, tappelut ja fyysiset kajoamiset toiseen henkilöön otetaan lentokoneessa äärimmäisen vakavasti.

– Fyysiset selkkaukset saattavat johtaa koneen ohjaamiseen lähimmälle kentälle. Välitän tiedot lentäjille ja purserille, jotka tekevät päätöksen jatkotoimenpiteistä, kertoo 16 vuotta lentoemäntänä työskennellyt Annette Long.

Tilanteesta riippuen matkustamohenkilökunta saattaa puuttua myös kymppikerhoon halajavien pariskuntien puuhiin.

Lue myös: Uskaltaako kymppikerhoon yrittää? Seksi lentokoneessa ei ole aina hyvä idea – nämä asiat vaikuttavat seurauksiin

5. Lentokoneen oven riuhtominen

Jos matkustaja käyttäytyy lennolla kummallisesti, on matkustamohenkilökunnalla syytä huoleen. Esimerkiksi yritys avata lentokoneen ovea tarkoittaa automaattisesti sitä, että henkilö on poistettava lennolta.

On huojentavaa tietää, että lentokoneen ovea ei voi avata ilmassa, mutta jo pelkkä sen yrittäminen kertoo jotain matkustajan tilasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Nämä 15 asiaa lentoemännät haluaisivat sanoa matkustajille päin naamaa – jos vain voisivat

Lähde: Business Insider

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja