Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä mokaa lentokoneessa! Lentoemännät paljastavat kolme asiaa, joita kannattaa varoa lennolla

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Lentokoneen matkustamon tarkkaan varjellut salaisuudet pidetään tiukasti poissa matkustajien silmistä. Lue, mistä asioista lentoemännät varoittaisivat matkustajia, jos vain saisivat.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 27.04.2022
facebook   whatsapp

1. Pakkauksesta poistetut peitot

Erityisesti pitkillä lennoilla matkustajien istumapaikoilla odottavat muoviin paketoidut viltit ovat takuuvarma keino suojautua koneen hyytävää ilmastointia vastaan. Ne ovat myös varma tapa päästä kääriytymään käytettyyn peittoon niissä tapauksissa kun viltti ei ole suljetussa muovikääreessä.

Kansainvälisen talousuutissivusto Business Insiderin haastattelemien lentoemäntien mukaan matkustajille lennoilla jaettavat tyynyt ja peitot eivät välttämättä ole puhtaita. Sen sijaan että käytetyt peitot laitettaisiin käytön jälkeen suoraan pesuun, monet lentoyhtiöt vain viikkaavat peitot odottamaan seuraavia matkustajia. Myöskään tyynyliinojen tai niskatukien suojien vaihtaminen ei ole itsestään selvää, vaikka niin matkustajat haluaisivat ajatella.

Likaisella peitolla nukkumisen voi välttää parhaiten pyytämällä matkustamohenkilökunnalta puhdasta vilttiä, joka on edelleen pakattuna muoveihin.

2. Kannusta kaadettu juomavesi

Jos lentokoneessa tarjoiltava vesi tulee pullon sijaan kannusta, on lehden haastattelemien lentoemäntien mukaan syytä olla varautunut. Lentokoneiden vesitankki sijaitsee nimittäin koneen alaosassa, eikä ole siivouslistan kärkipaikalla. Siitä syystä kannussa olevan veden puhtaudesta ei voi mennä takuuseen, sillä bakteerit viihtyvät erityisen hyvin juuri kosteassa.

Paras tapa varmistaa juomaveden puhtaus on pyytää vettä erikseen pullossa. Tee ja kahvi valmistetaan usein samasta vesitankista otetusta vedestä, mutta keitetään ennen tarjoilua.

3. Matkustajien wc-käynneillä yllättävän suuri vaikutus

Huonosti sijoittunut vessatauko voi viivästyttää koko lentoa, sillä vessareissu turvavyön merkkivalon palaessa voi pahimmassa tapauksessa jopa viivästyttää koneen laskeutumista.

Jos lentoemännät huomaavat matkustajan olevan wc-tiloissa kun kone on valmistautumassa laskuun, on heidän ilmoitettava siitä ohjaamoon, joka odottaa kunnes matkustaja on palannut paikalleen.

Pahimmassa tapauksessa lento voi menettää paikkansa lasketutumisjonossa, mikä taas voi viivästyttää koneen laskeutumisaikaa jopa tunneilla. Harkitse siis vessakäyntisi ajankohta tarkoin!

Lähde: Business Insider
Kuva: Shutterstock

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.