Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lentoemännän 5 paljastusta: mitä alkoholia juovista matkustajista todella ajatellaan

Shutterstock artikkelin kuva
Lennot
Lentoemäntä paljastaa, miten matkustajien alkoholinkäyttöä tarkkaillaan ja miten siihen suhtaudutaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.10.2018
facebook   whatsapp

1. Miten lennolla juodaan – ja miten se vaikuttaa?

Matkustajien alkoholinkäyttö ja mahdollinen humaltuminen lennoilla puhuttavat matkailupiireissä aina. Daily Mail haastatteli amerikkalaisen lentoyhtiön anonyyminä pysyttelevää lentoemäntää, jonka mukaan useimmat aikuiset matkustajat nauttivat lennolla drinkin tai pari.

– Lentokoneessa istuminen on yksi niitä harvoja tilanteita, jolloin yksin juominen keskellä päivää on yleisesti hyväksyttyä. Useimmat matkustajat tilaavat yhden alkoholipitoisen juoman tarjoilun alkaessa ja toisen ruokailun aikana, kertoo lentoemäntä.

Kaikilta kohtuudessa pysyminen ei kuitenkaan onnistu. Paikallaan istuttaessa humaltuminen voi tapahtua helpommin ja lähes huomaamatta.

2. Näin humaltuminen huomataan lennolla

Matkustamohenkilökunta koulutetaan tarkkailemaan mahdollisia humaltumisen merkkejä lentomatkustajissa. Juomien kaataminen, horjuva kävely, sammaltava puhe ja jatkuva wc-tiloissa ravaaminen ovat lentoemännän mukaan merkkejä, joista matkustamohenkilökunta tietää asiakkaan nauttineen liikaa.

3. Matkustamohenkilökuntaa ei huijata helposti

Joskus lentomatkustajat tietävät itsekin ottaneensa hieman liikaa – mutta luulevat selviävänsä tilanteesta oveluudella. Kokenutta matkustamohenkilökuntaa ei kuitenkaan huijasta helposti.

– Usein matkustajat luulevat saavansa lisää drinkkejä tilaamalla niitä aina eri lentoemännältä tai stuertilta. Voin kertoa, että kikka ei toimi. Kiinnität vain enemmän huomiota itseesi, sanoo lentoemäntä.

4. Tarjoilun lopettaminen on kiusallista

Jos matkustaja on selvästi humaltunut, katkaistaan alkoholitarjoilu lennolla aivan samaan tapaan kuin baarissakin. Lentoemännän mukaan asian selvittäminen on aina kiusallista kaikille osapuolille.

– Usein vain esitän, etten huomaa minulle viittovaa matkustajaa tai “unohdan” heidän tilauksensa, paljastaa lentoemäntä.

5. Pieni määrä alkoholia tekee matkustajista mukavia

Ehkä hieman yllättäenkin alkoholin kohtuullinen nauttiminen voi lentoemännän mukaan tehdä matkustajista jopa miellyttävämpiä kuin kokonaan ilman alkoholia.

– Yksi tai kaksi drinkkiä tekevät matkustajista kohteliaita, ystävällisiä ja rauhallisia. Se on tärkeää, kun jaat ahtaan tilan vieraiden ihmisten kanssa, sanoo lentoemäntä.

Haittapuoliakin löytyy: alkoholi saa lentoemännän mukaan miespuoliset matkustajat flirttailemaan innokkaammin.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. Se on niin kiva lueskella ihan joka päivä, mistä lentoemännät taas tälläkään kertaa eivät tykkää.


 2. Tulin takas Suomesta Australiaan lennolla. 40 min ennen laskeutumisesta pyysin vielä yhden viskin. Sanoivat että ei voi tarjoilla enää viskiä mulle. Kysyin miksi? Koska olin jo juonut koko viski pullon. No, otetaan sitten olutta. Lentoemo sano impressive. No problems, mate


 3. Kyllä ennen laskeutumis vaihetta on aina tullut pari tupla viskiä tullut maisteltua ihan tekosyyllä ettei sitä nyt vahingossa selvinpäin kuolla kupsahda?


 4. Juon alkoholia lentopelkoon, en humaltuakseni. Pysyn paremmin rauhallisena, mutta haluan säilyttää itsekontrollin.


 5. En juo alkoholia ollenkaan, aina on lennot sujuneet hyvin….


 6. Itse lenhäneenä noin 13 kertaa, olen aina nauttinut alkoholia matkoilla.
  Jokaisella lennolla matkustamohenkilökunta suorastaan tyrkyttää juomia, eikä koskaan ole tarjoilua lopetettu.


  • luultavasti ei ollut finnair,jossa on aina pihistelty kaikessa!


 7. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.