Hyppää sisältöön

Cathay Pacific Airways

Mia Pennanen Päivitetty: 29.06.2023
Cathay Pacific Airways Ltd. on Hongkongin kansallinen lentoyhtiö.

Laaja Aasian reittiverkosto

Hongkongin kansallinen lentoyhtiö Cathay Pacific perustettiin Hongkongissa vuonna 1946. Tänä päivänä Cathay Pacific on yksi maailman johtavista lentoyhtiöistä ja tarjoaa erityisesti laajan Aasian reittivalikoiman. Cathay Pacific oli mukana perustamassa Oneworld-lentoyhtiöallianssia vuonna 1999.

Cathay Pacific Groupiin kuuluu lentoyhtiön lisäksi monia ilmailualaa tukevia yrityksiä, kuten yhtiön catering-palveluista vastaava Cathay Pacific Catering Services sekä matkanjärjestäjä Cathay Pacific Holidays. Myös muun muassa halpalentoyhtiö Hong Kong Express ja rahtilentoyhtiö Cathay Cargo kuuluvat Cathay Pacific Groupiin. Konsernin päämaja sijaitsee Hongkongissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kohteita lentoyhtiöllä on yli 200, joista noin parikymmentä sijaitsee Kiinassa. Lentoyhtiön reittiverkosto on laaja ja se yltää Hongkongista ja Aasiasta niin Australiaan, Amerikkoihin, Afrikkaan kuin Eurooppaankin. Euroopassa Cathay Pacificin kohteita ovat muun muassa Pariisi, Frankfurt ja Amsterdam. Suomessa lentoyhtiö ei operoi.

Lentoyhtiö on palkittu lukuisin eri palkinnoin, ja Skytrax on valinnut Cathay Pacificin maailman parhaaksi lentoyhtiöksi neljästi.

Yhteystiedot

Cathay Pacific Airwaysin englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.cathaypacific.com.

Yhtiöllä ei ole puhelinpalvelua Suomessa. Asiakaspalveluun saa kuitenkin yhteyden Whatsappilla numerossa +852 2747 2747.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Cathay Pacific

Kolmevuotias ei osannut käyttäytyä – koko perhe heitettiin ulos lennolta