Hyppää sisältöön

Qantas

Mia Pennanen Päivitetty: 10.07.2023
Qantas Airways Limited on Australian kansallinen lentoyhtiö ja alallaan maan suurin.

Pitkä historia

Qantas perustettiin Australiassa, Queenslandin Wintonissa, vuonna 1920, mikä tekee siitä maailman kolmanneksi vanhimman yhä toiminnassa olevan lentoyhtiön. Qantas aloitti kansainväliset lennot vuonna 1935. Vuonna 1998 yhtiö oli mukana perustamassa Oneworld-lentoyhtiöallianssia.

Qantas on julkinen osakeyhtiö eikä Australian valtiolla ole merkittävää omistusta yhtiöstä. Maan hallitus on kuitenkin määrännyt, että Qantasin tulee pysyä suurimmilta osin australialaisessa omistuksessa eivätkä näin ollen ulkomaalaiset sijoittajat saa omistaa yhtiöstä yli puolia. Yhtiön päämaja sijaitsee Sydneyssä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qantasilla on monia tytäryhtiöitä, kuten lentoyhtiöt Jetstar ja QantasLink. Yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa lentoyhtiö operoi monia tuhansia lentoja viikottain niin Australiassa kuin muualla maailmassa.

Qantasin reittivalikoiman pääpaino on Australian lisäksi Oseaniassa ja Aasiassa. Yhtiöllä on lisäksi muutamia kohteita Euroopassa, Afrikassa ja Amerikoissa. Suomessa yhtiö ei operoi.

Qantas järjestää myös maisemalentoja Antarktikselle. Ensimmäiset Etelämantereen maisemia esittelevät lennot tehtiin jo vuonna 1977. Monen vuoden tauon jälkeen Qantas aloitti Etelämantereelle suuntautuvat charter-lennot uudelleen vuonna 1994.

Yhteystiedot

Qantasin englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.qantas.com.

Yhtiön asiakaspalvelun tavoittaa ympäri vuorokauden englanniksi numerosta +358 9 72 519 763. Yhtiön internetsivuilta löytyy myös yhteydenottolomake.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Paras viini lentokoneessa

Nauti laatuviineistä myös lennolla – lentoyhtiöt, joilla on kaikkein laadukkain viinivalikoima

Air India

Kilpa maailman pisimmästä lentoreitistä kiihtyy – Air India suunnittelee 18-tuntista lentoa