Hyppää sisältöön

Lentoemännät paljastavat: nämä ovat matkustamohenkilökunnan inhotuimmat reitit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 18.04.2015
Matkustamohenkilökunta avautuu nettikeskusteluissa ikävimmistä ja miellyttävimmistä reiteistä.

Polttariseurueet ovat lentoemojen painajainen

Työkseen lentävillä matkustamohenkilökunnan jäsenillä on luonnollisesti suosikki- ja inhokkireittejä lukuisten eri lentoreittien joukossa. FlyerTalk-keskustelupalstalla alan ammattilaiset paljastavat, millä reiteillä joudutaan usein työskentelemään hampaat irvessä.

Bilettäjien suosikkikohteena tunnettu espanjalaissaari Ibiza jakaa mielipiteitä matkustamohenkilökunnan keskuudessa. Halpalentoyhtiöiden suosimalta Lontoon Lutonin lentokentältä lähtevät Ibizan-reittejä pidetään kamalina, kun taas Gatwickilta tai London City -lentokentältä matkustavat lomailijat ovat miellyttävämpiä asiakkaita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lutonin kentältä lähtevillä Ibizan-lennoilla on nettikeskustelijoiden mukaan nähty myös avointa huumeidenkäyttöä, johon on jouduttu puuttumaan poliisin toimesta.

Yhdestä asiasta lentoemännät ja stuertit ovat yksimielisiä: polttariseurueet ovat asiakkaina pahimmasta päästä. Eräs nettikeskustelija kuvailee Ryanairin lentoa Dublinista Newcastleen painajaismaiseksi. Lennolla oli kirjoittajan mukaan “todennäköisesti 20 polttariseuruetta”.

– Olut loppui jo viidennen istuinrivin kohdalla, ja matkustajat yrittivät ostaa mitä tahansa alkoholipitoista – todennäköisesti partavesi mukaan lukien – ja lennolla alkoi lähes mellakka kaiken alkoholin loputtua kymmenenteen istuinriviin mennessä.

Pitkä lentoaika rasittaa

Israelin-reiteillä matkustamohenkilökuntaa ovat puhuttaneet ääriuskonnolliset matkustajat – miehet ovat esimerkiksi kieltäytyneet istumasta naisten vieressä.

Yllättäen myös esimerkiksi eksoottinen Mauritius saa matkustamohenkilökunnan valittamaan liian pitkän lentoajan takia. Tel Avivista lähtevillä lennoilla puolestaan joudutaan tarjoilemaan suuri määrä erikoisruoka-annoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nizzan-reittejä vaivaa keskustelijoiden mukaan kesken kaiken loppuva alkoholi, kun taas Milanon Malpensan lentokentältä lähtevillä reiteillä italialaismatkustajien kerrotaan tuovan liikaa matkatavaroita matkustamoon ja olevan liian “eloisia”.

Nämä reitit ovat matkustamohenkilökunnan suosiossa

Keskusteluissa nostetaan esille myös reittejä, joilla matkustamohenkilökunta työskentelee mieluiten. Yllättävä suosikki on esimerkiksi Nigerian Lagos, joka on tiukoista turvatoimista huolimatta työntekijöiden mieleen.

Eräs matkustamohenkilökunnan jäsen mainitsee foorumilla Lagosin plussiksi esimerkiksi suhteellisen lyhyen lentomatkan, pienen aikaeron ja verovapaiden tuotteiden erinomaiset komissiot.

Matkustamohenkilökunnan tienaamat komissiot ovat myös syy siihen, että esimerkiksi Jordanian- ja Venäjän-reitit ovat pidettyjä.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / eduardpitt

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentoemäntien tehtäviin kuuluu fyysisesti vahvojen matkustajien löytäminen

Lentoemännillä on hyvä syy silmäillä matkustajien vartaloita – sovitko sinä salaiseen koodiin ABP?

Viisi asiaa, joiden takia matkustaja voidaan poistaa lennolta

Lentoemäntä paljastaa 5 syytä, joiden takia matkustaja voidaan heittää ulos lennolta – yhteen et voi itse vaikuttaa

Alkoholijuomat lennolla

Lentoemännän 5 paljastusta: mitä alkoholia juovista matkustajista todella ajatellaan

Miksi lentoemännät inhoavat Coca Cola Lightia?

Lentoemäntä kertoo, minkä yllättävän juoman tarjoileminen on vastenmielisintä – tilaatko sinäkin aina tämän?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja