Hyppää sisältöön

Perheloma Krakovassa – lue vinkit ja vietä onnistunut matka lasten kanssa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 12.08.2017
Kaupunkiloma lasten kanssa sujuu mainiosti, kun matkan ohjelmassa ottaa huomioon myös perheen pienimpien toiveet. Nämä neljä kokemusta saavat myös lapset viihtymään!

1. Krakovan lohikäärmeen tarina

Puolassa sijaitseva Krakova on kaupunki, jossa historia on vahvasti läsnä. Krakovaan liittyy runsaasti kiinnostavia tarinoita, jotka saavat myös lapset lumoihinsa.

Jännittävin kertomus on Krakovan lohikäärmeestä: kaupungin myyttinen lohikäärme Smok Wawelski asui tarinan mukaan Wawelin kukkulalla luolassa, missä se metsästi lampaita ja kiusasi krakovalaisia viattomia neitokaisia. Tarinan sankari on kaupungin perustaja Krak, joka huijasi lohikäärmeen syömään tervalla täytetyn lampaan, minkä jälkeen lohikäärme räjähti taivaan tuuliin, eikä lampaiden saati neitosten tarvinnut enää pelätä sitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lohikäärmeestä muistuttaa Krakovan komealla Wawelin kukkulalla sijaitseva näyttävä lohikäärmepatsas. Kuusijalkainen lohikäärme syöksee tulta useita kertoja päivässä, ja on nähtävyys jota lapsiperheiden ei kannata jättää väliin.

2. Bongaa Krakovan kukkanaiset torilta

Krakovan vanhankaupungintori Rynek Główny sijaitsee keskellä vanhaakaupunkia ja on Puolan komeimpia toreja. Aukiolla on paljon nähtävää niin matkailijoita kuljettavista hevosvaunuista värikkäisiin rakennuksiin, ja toripäivän huviksi sopii mainiosti esimerkiksi parhaiden Krakovan-tuliaisten löytäminen kymmenistä kojuista.

Rynek Głównyllä voi nähdä myös Krakovan kukkanaisia. Kyseessä on jo 1500-luvulla alkanut perinne, jonka mukaan ainoastaan nämä kymmenisen naista ovat ainoat, jotka saavat myydä kukkia alueella. Ammatti periytyy aina äidiltä tyttärelle.

Krakovan kukkanaiset myyvät kukkia torialueella Verkahallin ja Mariankirkon välisellä alueella, mistä ne on helppo löytää.

3. Seikkailu Krakovan linnamaisemissa

Krakovan arkkitehtuuri kiinnostaa paitsi aikuisia myös perheen pienimpiä, sillä kaupungin linnamaisemat ovat kuin sadusta. Kiinnostavin vierailukohde on aivan vanhankaupungin ulkopuolella sijaitseva Wawelin värikäs linna, johon liittyy runsaasti kiinnostavia tarinoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Linnassa voi vierailla esimerkiksi aarrekammiossa ja asevarastossa, mutta matkailijoilla on pääsy myös muun muassa kuninkaallisiin yksityisasuntoihin sekä erilaisiin koristeltuihin saleihin.

4. Paikalliset erikoisherkut jäävät mieleen

Matkan aikana kannattaa tutustua paikalliseen keittiöön, jonka makuja kannattaa tarjota myös lapsille. Suuntaa loman aikana ainakin yhden kerran paikalliseen ravintolaan. Mieleenpainuvista lomaherkuista puhutaan pitkään, ja hauskan kokemuksen tarjoaa esimerkiksi paikallinen keittolounas: ruokaa ei aina tarjoilla lautaselta, vaan sen saattaa saada hauskasti lautasen sijaan tyhjäksi koverretusta leivästä!

Muita puolalaisen keittiön erikoisherkkuja ovat muun muassa pierogit eli pienet täytetyt piiraat, placki-perunaletut sekä kremówka-kakku.

>> Lue lisää vinkkejä Krakovaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Varsova, Puola

Mikä Puolan kaupungeista sopii sinulle? Vertaa kaupunkilomat Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Gdansk, Puola

Gdanskin 15 parasta nähtävyyttä – tiesitkö, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä?

Gdansk, Puola

Päiväretket Gdanskista – nämä 4 kohdetta voit yhdistää helposti kaupunkilomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja