Hyppää sisältöön

Toteuta unelmasi! Näissä paikoissa voit bongata valaita ja delfiinejä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.03.2017
Haaveiletko venematkasta, jolla pääset näkemään valaita tai delfiinejä? Katso, missä kohteissa on hyvä mahdollisuus tehdä onnistunut bongausretki!

Uuden-Seelannin maailmankuulu valaskohde

Uuden-Seelannin eteläsaaren itärannikolla sijaitseva Kaikouran kaupunki on maailmankuulu valaiden bongauspaikka. Kaikoura sijaitsee kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Christchurchista keskellä maan mahtavia lumihuippuisia maisemia.

Merielämä näyttää monipuolisuutensa aivan rannikon tuntumassa, sillä alueella sijaitseva syvä merenalainen kanjoni ja epätavalliset merivirrat tuovat luontomatkailijoiden nähtäville lukemattomia eläinlajeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikourassa on mahdollisuus nähdä esimerkiksi kaskelotti. Jopa 20 metrin mittaisiksi ja 50 tonnin painoisiksi kasvavia valaita voi nähdä alueella ympäri vuoden, mutta eri vuodenajat tuovat näytille myös monia muita muuttoa tekeviä lajeja. Esimerkiksi harvinaiset delfiinilajit ja hylkeet löytävät tiensä Kaikouran tuntumaan aina silloin tällöin.

Valasretkien tarjonta on Kaikourassa hyvä, sillä valaiden tarkkailumatkoja järjestäviä toimistoja on kaupungissa runsaasti. Retket ovat hyvin suosittuja, joten kattavasta tarjonnasta huolimatta oma matka on syytä varata hyvissä ajoin.

>> Lue lisää vinkkejä Uuteen-Seelantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Delfiinejä Galapagossaarilla

Tyynellämerellä Ecuadorin edustalla sijaitseville Galapagossaarille kannattaa matkustaa delfiinien vuoksi. Saarelle on kehittynyt täysin ainutlaatuinen eläinmaailma, johon muiden muassa evoluutioteorian isä Charles Darwin rakastui. Galapagossaarille päästetään sen uniikin luonnon suojelemiseksi ainoastaan 40 000 vierailijaa vuosittain, joten matka kannattaa varata hyvissä ajoin.

Vähäisen matkailijamäärän vuoksi saaristo on todella rauhallinen ja vehreä, minkä lisäksi saarilla on eläinlajeja joita ei löydy mistään muualta maailmassa. Myös rannat ovat erinomaisia, joten Galapagossaaret sopivat matkailijalle, joka kaipaa vaihtelua perinteisille rantakohteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarilla elää pysyvästi kaksi delfiinilajia, mutta muuttoliikkeen aikana saarten läheisyydessä voi nähdä yhteensä jopa viisi eri lajia. Galapagossaarilla on mahdollista kokea muun muassa venematka, jonka aikana jopa kymmenet delfiinit hyppelehtivät veneen keulan edustalla. Näky on hieno päivällä ja jopa vielä upeampi yöllä täydenkuun aikaan, kun kuu valaisee delfiinien leikittelyä.

Galapagossaarilta on monia veneretkiä tarjoavia yrityksiä, ja valinnanvaraa riittää parin tunnin retkistä aina viikon mittaisiin risteilyihin.

>> Lue lisää vinkkejä Galapagossaarille Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Flickr / Richard Herbert

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaisen Australia

Ensikertalaisen Australia – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen ensimmäistä matkaa

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Tiesitkö, että Galapagossaarella on eläimiä, joita ei voi nähdä missään muualla? Katso video

Nämä suloiset pikkuasukkaat sulattavat sydämesi – katso video kaukaisilta saarilta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja