Hyppää sisältöön

Nämä suloiset pikkuasukkaat sulattavat sydämesi – katso video kaukaisilta saarilta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.03.2020
Uuden-Seelannin subantarktisilla saarilla on monimuotoinen luonto ja harvinaisia lajeja, joita suojellaan tarkasti.

Kaukaiset saaret ja maailman eteläisimmät metsät

Snares, Bounty Islands, Auckland Islands, Antipodes Islands ja Campbell Island ovat viisi saariryhmää, jotka muodostavat Uudelle-Seelannille kuuluvat subantarktiset saaret. Saariryhmät sijaitsevat alueella, jolla kylmät ja lämpimät vesimassat kohtaavat. Tämä luo otolliset elinolosuhteet monille lajeille, jonka vuoksi nämä kaukaiset saaret sekä niitä ympäröivät merialueet ovat erityisen monimuotoisia.

Snaresin saariryhmän saarilla sijaitsevat maailman eteläisimmät metsäalueet. Haastavissa olosuhteissa keskellä tuulen taivuttamien puiden muodostamia metsiä ja jyrkkiä kallioita asuu esimerkiksi uudenseelanninmerileijonia. Uuden-Seelannin subantarktisilla saarilla elää yhteensä noin 125 eri lintulajia kuten albatrosseja, ulappaliitäjiä ja pingviinejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pingviinien kodista tehtiin Unesco-kohde

Snaressaartenpingviinit ovat saarten kotoperäinen laji. Löytääkseen ruokaa pingviinien on tehtävä vaarallinen matka alas jyrkkiä kallioita merenrantaan asti. Ruoka mukanaan pingviinit joutuvat taivaltamaan takaisin rannikolta pitkän reitin metsien suojissa sijaitsevalle alueelle, jossa niiden jälkikasvu odottaa ruokkimista.

Saariryhmät ja niitä ympäröivät merialueet otettiin Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1998. Jotta saarten ainutlaatuista luontoa pystyttäisiin suojelemaan, saapuvien vierailijoiden määrää rajoitetaan ja saariin pääsee tutustumaan vain luvan kanssa, joka määrittelee tarkasti missä ja milloin vierailijat saavat liikkua.

Katso alta Unescon video ja tutustu näiden saarten eläinasukkaisiin!

Lähde: Unesco
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkat Uuteen-Seelantiin Mainos

Haaveiletko Australiasta tai Uudesta-Seelannista? Suomalaiset asiantuntijat suunnittelevat unelmiesi matkan

Cookinsaaret

Cookinsaaret – upeita laguuneja maailman laidalla

Kiivi-lintu Uudessa-Seelannissa

Unohtumaton autoloma pallon toisella puolella: yhdeksän vinkkiä autoiluun Uudessa-Seelannissa

Voiko maahantulovirkailija tutkia lentomatkustajan puhelimen?

Tiesitkö? Näissä maissa lentokentällä voi odottaa jymy-yllätys – jos virkailija haluaa tutkia puhelimesi, et voi asialle mitään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja