Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tiesitkö, että Galapagossaarella on eläimiä, joita ei voi nähdä missään muualla? Katso video

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Galapagossaaret on ainutlaatuinen saariryhmä, jonne on kehittynyt eläimistö, jollaista ei tavata missään muualla maailmassa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 08.05.2020
facebook   whatsapp

Uhanalaiset eläinlajit

Ecuadorille kuuluvat Galapagossaaret muodostuvat 19 saaresta ja ne sijaitsevat noin 1000 kilometrin päässä Etelä-Amerikan rannikolta päiväntasaajan kohdalla. Saaret ovat syntyneet kolmen mannerlaatan törmäyskohtaan, jonka vuoksi niissä on sekä maanjäristyksiä että aktiivisia tulivuoria.

Alueen uniikki eläimistö on kehittynyt saarten erikoisten luonnonolojen ja eristyksen vuoksi. Monet saarten eläinlajeista ovat uhanalaisia ja suojeltuja, koska niitä ei esiinny missään saariryhmän ulkopuolisissa elinympäristöissä. Erityisen vilkas eläinten asuinympäristö on saaria ympäröivät merialueet, joissa asuu jopa 3 000 eri lajia kuten haita, valaita ja rauskuja.

Galapagossaarten tunnetuimpia eläinlajeja ovat jättiläiskilpikonnat, iguaanit ja erilaiset linnut kuten peipot ja matkijalinnut. Galapagossaaret otettiin Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1978, sillä harvinaiset eläinlajit ja niiden kehitys eristyksissä tarjoavat kurkistuksen evoluution historiaan.

Tapaa saaren erikoiset otukset Unescon videolla!

Lähde: Unesco
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.