Hyppää sisältöön

Tiesitkö, että Galapagossaarella on eläimiä, joita ei voi nähdä missään muualla? Katso video

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 08.05.2020
Galapagossaaret on ainutlaatuinen saariryhmä, jonne on kehittynyt eläimistö, jollaista ei tavata missään muualla maailmassa.

Uhanalaiset eläinlajit

Ecuadorille kuuluvat Galapagossaaret muodostuvat 19 saaresta ja ne sijaitsevat noin 1000 kilometrin päässä Etelä-Amerikan rannikolta päiväntasaajan kohdalla. Saaret ovat syntyneet kolmen mannerlaatan törmäyskohtaan, jonka vuoksi niissä on sekä maanjäristyksiä että aktiivisia tulivuoria.

Alueen uniikki eläimistö on kehittynyt saarten erikoisten luonnonolojen ja eristyksen vuoksi. Monet saarten eläinlajeista ovat uhanalaisia ja suojeltuja, koska niitä ei esiinny missään saariryhmän ulkopuolisissa elinympäristöissä. Erityisen vilkas eläinten asuinympäristö on saaria ympäröivät merialueet, joissa asuu jopa 3 000 eri lajia kuten haita, valaita ja rauskuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galapagossaarten tunnetuimpia eläinlajeja ovat jättiläiskilpikonnat, iguaanit ja erilaiset linnut kuten peipot ja matkijalinnut. Galapagossaaret otettiin Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1978, sillä harvinaiset eläinlajit ja niiden kehitys eristyksissä tarjoavat kurkistuksen evoluution historiaan.

Tapaa saaren erikoiset otukset Unescon videolla!

Lähde: Unesco
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Delfiinit

Toteuta unelmasi! Näissä paikoissa voit bongata valaita ja delfiinejä

Galapagosinpingviini

Vau, mikä video – tältä näyttävät kaukaiset Galapagossaaret!

Pingviinit rannalla

Parhaat paikat söpöjen pingviinien bongaukseen – top 5

Obeliski Buenos Airesissa

Etelä-Amerikan kiinnostavimmat kaupungit – tässä vinkit tulevalle vuodelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja