Kuva: Tourism Authority of Thailand (TAT)
Bangkokin mielenkiintoisin markkinapaikka Chang Chui

Tätä et ole vielä nähnyt Thaimaassa – käytöstä poistettu lentokone ravintolana keskellä Bangkokin cooleinta aluetta

Bangkokin mielenkiintoisin uusi nähtävyys löytyy turistikeskittymien ulkopuolelta.

Yömarkkinat ja lentokoneravintola Bangkokissa

Vaikka olisit käynyt Thaimaassa jo monta kertaa, ei Bangkokin kaltaisessa suurkaupungissa tarvitse pelätä mielenkiintoisten nähtävyyksien loppuvan kesken. Metropolista löytyy aina uutta nähtävää.

Chang Chui on kesällä 2017 avattu urbaani keidas ja luova tila, jossa toimii muun muassa markkinapaikka, taidenäyttelyitä ja ruokakojuja. Vintage-tyylisine putiikkeineen ja parturikojuineen paikka näyttää perinteisiltä hipsterimarkkinoilta, mutta löytyy sieltä muutakin.

Chang Chuin erikoisin näky on alueella nököttävä käytöstä poistettu lentokone, josta johtaa liukumäki alas maan tasalle. Entisessä matkustajakoneessa toimii eräänlainen täytettyjen eläinten museo, mutta sinne on aukeamassa ravintola Na-Oh helmikuussa 2018.

Ei ole ihme, että erityisesti täysikokoinen lentokone sekä alueen värikäs katutaide on tehnyt Chang Chuista paitsi rennon ajanviettopaikan myös suositun kuvauskohteen. Sosiaaliseen mediaan onkin jo jaettu runsaasti kuvia alueelta, vaikka se ei vielä varsinaisesti olekaan suuren yleisön tietoisuudessa.

Alueen sijainti Thonburissa Bangkokin vilkkaimpien turistikeskittymien ulkopuolella tarkoittaa sitä, että paikassa pääsee näkemään paikallista urbaania elämänmenoa. Tänne ei ihan jokainen matkailija eksy – ainakaan vielä.

Chang Chuin verkkosivuilla paikkaa kuvaillaan luovaksi tilaksi ihmisille, jotka haluavat nähdä maailman erilaisella tavalla ja ovat avoimia uusille ideoille. Tarjolla on taidetta, musiikkia, ruokaa ja uniikkeja pikkuliikkeitä. Alueelta löytyy myös esimerkiksi yhteistyöskentelytila, elokuvateatteri, teehuone ja puutarha-alue.

Chang Chuihin on helpointa matkustaa joko taksilla tai julkista liikennettä hyödyntäen. Junan ja bussin yhdistelmä vie perille, mutta matkantekoon kannattaa varata aikaa. Itselle parhaiten sopiva tapa matkustaa paikan päälle kannattaa selvittää Chang Chuin verkkosivuilta.

Alueella on toimintaa aamusta iltaan, ja siellä saa helposti kulumaan useamman tunnin ruokaillen, liikkeitä kierrellen ja taidetta tutkien. Chang Chui koostuu paristakymmenestä erillisestä rakennuksesta, joiden mielikuvitukselliset designit eroavat toisistaan.

Katso alta miltä Bangkokin tyylikkäimmässä markkinapaikassa näyttää!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

>> Lue myös: Hylättyjen lentokoneiden hautausmaa on Bangkokin yllättävin näky – katso kuvat

Lähde: Chang Chui, Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Tourism Authority of Thailand, Getty Images

Päivitetty: 1.2.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Tosi hauska! Vaatii vaan paljon tilaa tuollainen. Pakko käydä tutustumassa kun tuonne seuraavan kerran tulee lähdettyä.