Hyppää sisältöön

Täältäkö Leijonille kultaa – kaikki Prahasta ja Ostravasta!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.04.2015
Oletko lähdössä kannustamaan Leijonat voittoon? Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää matkaa varten.

1. Näin pääset pelipaikoille

Suomen alkusarjan pelit pelataan Itä-Tšekissä, aivan Puolan rajan tuntumassa sijaitsevassa Ostravan kaupungissa, missä 10 500 jääkiekkofania sisäänsä mahduttava CEZ Arena täyttyy jännittyneestä pelitunnelmasta. Osa maailmanmestaruuskisojen peleistä käydään Tšekin pääkaupungissa Prahassa, missä 17 000 istumapaikan O2 Arenalla pelataan esimerkiksi kaikki semifinaalit sekä kulta- ja pronssipelit.

Suomesta pääsee Prahaan suorilla lennoilla, mutta Ostravaan matkustaminen on muutaman mutkan takana. Prahasta Ostravaan on 400 kilometrin mittainen matka, jonka voi taittaa joko junalla, bussilla tai linja-autolla. Ostravaan pääsee myös lentämällä Helsingistä Puolan puolelle Krakovaan, ja jatkamalla 170 kilometrin matkan maitse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Näin pääse halvalla Prahaan – nappaa parhaat säästövinkit

2. Tutustu kohteeseen

Praha ja Ostrava ovat molemmat kiehtovia matkailukaupunkeja, joten pelimatkalla kannattaa myös tutustua matkakohteeseen.

Praha on tunnettu historiallisista nähtävyyksistään sekä kauniista arkkitehtuuristaan, ja ihastuttava vanhakaupunki onkin monen suosikki. Käy katsomassa ainakin päänähtävyydet astronominen kello, Kaarlensilta sekä Pyhän Vituksen katedraali. Tšekkiläinen olutkulttuuri kukoistaa Prahassa, sillä kaupungissa on runsaasti tunnelmallisia ja edullisia, peritšekkiläisiä oluttupia.

Ostrava on ennen kaikkea kaivoskaupunki, ja sen nähtävyydet liittyvätkin pääasiallisesti sen pitkään kaivoshistoriaan. Esimerkiksi kaivosmuseo Landek Park ja Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listattu Vitkovicen vanha kaivosalue ovat suosittuja ostravalaisia kohteita, samoin kuin mystinen Slezká Ostravan linna.

>> Lue Rantapallon kohdeopas Ostravaan
>> Lue Rantapallon kohdeopas Prahaan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kisaturistin selviytymisopas

Suomalaiset matkustavat innokkaasti kannustamaan Leijonat voittoon Tšekissä järjestettävissä jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa. Lukuisat matkatoimistot järjestävät jääkiekkomatkoja, mutta paikan päälle voi matkustaa myös omatoimisesti.

>> Lue lisää: Tahdotko kisaturistiksi jääkiekon MM-kilpailuihin? Lue vinkit Ostravaan!

Praha
Prahan tunnetuimmat nähtävyydet, vanhakaupunki ja Kaarlensilta ovat helposti koettavissa vaikka pelien välissä.

4. Hotellivinkit Prahaan

Piipahdatko kannustusmatkan yhteydessä Prahassa tai suuntaatko katsomaan finaalipelejä Tšekin pääkaupunkiin? Praha on täynnä monentasoisia majapaikkoja, ja katon saa pään päälle niin luksustason hotellista kuin huippuedullisesta hostellistakin.

Kisojen alla kaupunki on täynnä matkailijoita, ja majapaikka kannattaa varata niin pian kuin suinkin – ellet ole sitä vielä tehnyt.

>> Lue lisää: Prahan hotellit – neljä vinkkiä
>> Löydä edullinen majapaikka Rantapallon hotellihaun avulla!

5. Pienen budjetin Praha

Veivätkö kisaliput ja majoitus suurimman osan matkabudjetistasi? Ei hätää, sillä Prahaan voi tutustua myös pienellä rahalla, kiitos Tšekin matalan hintatason.

Monet Prahan nähtävyydet aukeavat matkailijalle täysin ilmaiseksi, sillä esimerkiksi Prahan linnaan ja Pyhän Vituksen katedraaliin voi tutustua maksutta. Myös Prahan vanhakaupunki, Kaarlensilta ja kuuluisa astronominen kello ovat ilmaisia nähtävyyksiä. Älä unohda myöskään tunnettua John Lennonin seinää, joka on täynnä muusikkolegendan kunniaksi raapusteltuja graffiteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Näe Praha halvalla
>> Lue lisää: Koe Praha ilmaiseksi

6. Jääkö matka Tšekkiin välistä? Seuraa pelejä kotimaassa!

Vaikka et pääsisi matkustamaan Leijonien perässä Tšekkiin, voi pelejä seurata tunnelmallisessa jääkiekkohurmiossa myös kotimaassa. Hakeudu kotipaikkakuntasi sporttibaariin katsomaan pelejä tai pistä pystyyn kotistudio – asiaankuuluvia herkkuja unohtamatta.

>> Lue lisää: Helsingin parhaat sporttibaarit – 7 kisakatsomoa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Leijonat.fi, Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Prahan vanhakaupunki

Seitsemän hotellivinkkiä Prahaan – lue vinkit eri budjeteille

Praha

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Budjettivinkit Prahaan

Budjettiloma Prahassa – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja