Hyppää sisältöön

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.05.2018
Euroopan upeat kaupunkikohteet Praha, Krakova ja Budapest tarjoavat mahdollisuuden onnistuneeseen kaupunkilomaan pikkurahalla. Katso, mitä kaikkea voit kokea myös pienellä budjetilla!

ILMOITUS

1. Praha

Tšekin pääkaupunki Praha on lämmin kesäkohde, missä voi viettää onnistuneen ja kesäisen kaupunkiloman helposti. Suomesta on erinomaiset yhteydet Prahaan, sillä Norwegian liikennöi Helsinki-Vantaalta Prahaan kuusi kertaa viikossa. Matka-aika suoralla lennolla on noin kaksi tuntia ja 15 minuuttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Praha tunnetaan kauniista arkkitehtuurista, upeista silloista sekä kaupunkia halkovasta Vltava-joesta. Hintataso on suomalaisittain edullinen, joten Prahan mainioon ravintola- ja shoppailutarjontaan voi tutustua pikkurahalla. Praha on erityisesti oluen ystävän suosikkikaupunki, ja monet suuntaavatkin kaupunkiin maistelemaan tšekkiläisten panimojen tuotteita.

ShutterstockPraha
Prahaa halkovan Vltava-joen yli kulkee useita siltoja, joista näyttävä Kaarlensilta on matkailijoiden suosikki.

Prahan vanhakaupunki on matkailijoiden eniten suosima alue, ja sieltä löytyvätkin niin kaunis Kaarlensilta kuin näyttävä vanhankaupungin aukiokin, sekä kuuluisa astronominen kello. Kaupunkiloman aikana kannattaa nähdä myös Kuninkaanlinna ja Pyhän Vituksen katedraali sekä Josefovin juutalaisalueen korttelit.

2. Krakova

Puolan eteläosassa sijaitseva kuvankaunis Krakova on värikäs linnakaupunki, joka on historiansa aikana toiminut myös Puolan pääkaupunkina. Krakovan arkkitehtuuri saa monet rakastumaan kaupunkiin, minkä lisäksi toisen maailmansodan aikaisten tapahtumien vahva läsnäolo tekee Krakovasta erityisen kiinnostavan myös historian ystävien näkökulmasta.

ShutterstockKrakova
Krakovan upea arkkitehtuuri saa matkailijat rakastumaan.

Norwegian tarjoaa suomalaisille suoran lentoyhteyden Helsingistä Krakovaan kuusi kertaa viikossa. Lento kestää vain kaksi tuntia, joten Etelä-Puolan kaunein kaupunki on hyvin helppojen kulkuyhteyksien päässä.

Krakovan lähettyvillä sijaitsee päiväretkikohde, joka on useimpien kaupungissa vierailevien ehdoton vierailupaikka. Noin 60 kilometrin päässä on nimittäin natsien karmeiden hirmutekojen kuuluisin näyttämö, Auschwitzin keskitysleiri. Karmivasta historiasta huolimatta alue kiehtoo matkailijoita kovasti.

3. Budapest

Tonavan halkoma Unkarin pääkaupunki Budapest on Euroopan kauneimpia pääkaupunkeja, mihin pääsee Suomesta varsin näppärästi ja edullisesti. Norwegian liikennöi Helsinki-Vantaalta Budapestiin kuusi kertaa viikossa, ja matka-aika on vain reilut kaksi tuntia.

Budapest on kiehtova kylpyläkaupunki, joka tarjoaa kävijöille rutkasti kulttuurikohteita mutta myös mainiot shoppailumahdollisuudet. Budapestin ravintolatarjonta on niin ikään erinomainen, ja halpa hintataso tarjoaa mahdollisuuden ottaa kaiken irti kaupunkilomasta myös pienellä budjetilla.

ShutterstockBudapest, Unkari
Budapest on kaunis kaupunki, jota halkoo Tonava.

Suosituimpien nähtävyyksien joukkoon lukeutuvat Tonavan eri puolilla sijaitsevat Budan ja Pestin alueet, näyttävä Sankarien aukio sekä tietysti kylpylät. Kaupungin tunnetuin kylpylä on kauniista arkkitehtuurista tunnettu Széchenyin kylpylä, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Lähde: Norwegian
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolan nähtävyydet

Puolan parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka tekevät matkasta unohtumattoman

Varsova, Puola

Mikä Puolan kaupungeista sopii sinulle? Vertaa kaupunkilomat Gdanskiin, Krakovaan ja Varsovaan

Budapest, Unkari

Budapestin tärkeimmät nähtävyydet – koe nämä 15 kohdetta kaupunkilomallasi

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja