Hyppää sisältöön
Edulliset lennot nopeasti

Halvat lennot Prahaan

Vertaile satoja lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja yhdellä haulla
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +
VALMIS

Prahan lennot

Halvin aika lentää:
Kevät ja syksy
Halvin aika varata lennot:
Kahta kuukautta ennen lähtöä
Kallein aika lentää:
Joulukuu
Halvimmat lennot:
100 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair, Norwegian ja Czech Airlines
Lentokentän etäisyys keskustasta:
17km
IATA-tunnus:
PRG

Näin löydät halvat lennot Prahaan

Tšekin pääkaupungissa Prahassa on matkailijalle koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Kaupungista löytyy monipuolisesti tekemistä aina kiinnostavista nähtävyyksistä hyviin shoppailumahdollisuuksiin, minkä vuoksi Praha sopii kohteeksi kenelle tahansa.

Prahaan on saatavilla edullisia lentoja ympäri vuoden, mutta erityisesti keväällä ja syksyllä tarjolla on jatkuvasti halpoja vaihtoehtoja. Hinnoissa on hintapiikkejä ainoastaan joulukuun aikaan sekä heinä–elokuussa, mikä on hyvä muistaa matkan ajankohtaa suunnitellessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ajoissa varaamalla pääsee hyödyntämään halvimmat suorien lentojen hinnat. Lennot kannattaa varata noin kaksi kuukautta ennen lähtöä. Kannattaa myös seurata lentoyhtiöiden tarjouskampanjoita, joiden aikana lennot voi saada erittäin edulliseen hintaan.

Matkan ajankohdan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös lentopäivään, koska alkuviikosta lennot ovat usein halvimmillaan. Viikonloppua kohden hinnat monesti nousevat, sillä kaupunkikohteet ovat suosittuja vaihtoehtoja viikonlopun mittaisille lomille.

Lennot Suomesta Prahaan

Helsingistä on hyvät lentoyhteydet Prahaan, jonne pääsee suorilla lennoilla useita kertoja päivässä. Suoria lentoja Helsingistä Prahaan operoivat Finnair, Norwegian ja Czech Airlines. Muut lentoyhtiöt lentävät Helsingistä Prahaan vain vaihtoyhteyksillä.

Paras hinta-laatusuhde on suorissa lennoissa. Norwegianin suorat lennot Prahaan saa halvimmillaan alle sadalla eurolla, kun taas Finnairin ja Czech Airlinesin halvimmat suorat lennot maksavat hieman yli 100 euroa. Norwegian lentää Helsingistä Prahaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, kun taas Finnair lentää kaupunkiin päivittäin sekä aamulla että illalla.

Halvimmat lennot Prahaan valitsemillesi matkapäiville löydät parhaiten Rantapallon lentohaulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Prahan lentokenttä

Kaikki Prahan kansainväliset lennot saapuvat Vaclav Havelin lentoasemalle. Lentoaika Helsingistä Prahaan on suorilla lennoilla noin kaksi tuntia.

Lentokentältä keskustaan pääsee joko julkisilla tai taksilla. Airport Express -bussiyhteys kulkee noin puolessa tunnissa lentoasemalta Prahan päärautatieasemalle, josta pääsee helposti junalla jatkamaan matkaa Tšekin muihin kohteisiin. Myös matka taksilla Prahan keskustaan kestää noin puoli tuntia.

Lentoasemalta kulkevat myös paikallisbussit 100 ja 119, jotka yhdistävät lentokentän Prahan metroverkostoon. Lippuja busseihin saa ostettua esimerkiksi pysäkkien luota löytyvistä automaateista. Kannattaa huomioida, että isojen matkalaukkujen kuljettaminen maksaa hieman alle euron laukkua kohden.

Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja