Hyppää sisältöön

Helppo ja edullinen kohde kaupunkilomalle – viisi syytä matkustaa Prahaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.04.2018
Lyhyet ja edulliset lennot, halpa hintataso, kuuluisat nähtävyydet ja herkullinen ravintolatarjonta tekevät Prahasta helpon ja kiinnostavan kohteen niin lyhyelle kuin pidemmälle kaupunkilomalle.

1. Helposti lomalle suorilla lennoilla

Tšekin pääkaupunkiin Prahaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä Helsingistä suoria lentoja kaupunkiin tarjoavat ympäri vuoden niin Czech Airlines, Finnair kuin Norwegian. Runsaasta lentotarjonnasta johtuen Prahaan voi usein päästä lomalle edullisesti ja parhaimmillaan lennot voi napata jopa alle 100 eurolla.

Lentoaika Helsingistä Prahaan on vain pari tuntia ja suoria lentoja on parhaimmillaan useita päivässä, joten kaupunki sopii mainiosti kohteeksi myös lyhyemmälle lomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Prahan hintataso on suomalaisille edullinen

Prahassa on helppo toteuttaa onnistunut kaupunkiloma kohtuullisella budjetilla, joten matkaa varten ei tarvitse säästää pitkiä aikoja. Kaupungin hintataso on suomalaisittain edullinen niin hotelleissa kuin ravintoloissa. Praha on suosittu matkakohde, joten hotellivarauksen kanssa on hyvä olla liikkeellä ajoissa edullisimman hinnan varmistamiseksi.

Prahassa myös pääsee herkuttelemaan edullisesti niin paikallisen kuin kansainvälisten keittiöiden herkuilla, joten Praha on mainio kohde hyvän ruoan ystäville. Suosituimpien nähtävyyksien ympärillä ja matkailijoiden suosimissa ravintoloissa hinnat ovat korkeampia eli edullisten ruokaelämysten perässä kannattaa suunnata paikallisten suosimiin ruokapaikkoihin ja hieman tunnetuimpien nähtävyysalueiden ulkopuolelle.

ShutterstockPraha
Prahassa voi loman toteuttaa pienellä budjetilla, sillä kaupungin hintataso on suomalaisittain edullinen.

3. Kiinnostavaa nähtävää – ja vielä ilmaiseksi!

Prahassa riittää kiinnostavaa nähtävää lomalle, ja kaupungissa onkin mielenkiintoisia kohteita niin kulttuurin, historian kuin arkkitehtuurin ystäville. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Prahan linna, vanhankaupungin ja Malá Stranan yhdistävä Kaarlensilta sekä vanhankaupungin aukio astronomisine kelloineen. Monet tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Prahan parhaita puolia on, että useisiin suosituimpiin nähtävyyksiin pääsee tutustumaan myös ilmaiseksi. Tämän vuoksi kaupungista voi nauttia budjetoimatta suuria summia nähtävyyskierroksiin.

4. Monipuolinen ravintolatarjonta ja paikallinen ruokakulttuuri

Prahan ravintolatarjonta yllättää matkailijan monipuolisuudellaan, sillä kaupungin ruokapaikat edustavat lukuisia eri ruokakulttuureja aina Aasiasta Etelä-Amerikkaan. Prahassa voi syödä myös tasokkaammissa ravintoloissa järkevään hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tsekkiläinen ruoka ei ehkä ole maailmankuulua, mutta omat ennakkoluulot kannattaa unohtaa ja kokeilla maan keittiön herkkuja kannattaa silti rohkeasti kokeilla. Myös oluen ystävät viihtyvät Prahassa varmasti, sillä Tsekki on tunnettu olutmaa ja loman aikana pääseekin testaamaan paikallisten panimoiden tuotteita.

5. Kattavat shoppailumahdollisuudet

Tekemistä Prahasta löytyy myös shoppailijoille, sillä matkalaukkuja voi täyttää niin kaupungin kauppakeskuksissa kuin ostoskaduilla, joista tunnetuimmat ovat Pařížská ja Na Příkopě. Ostoskeskuksista tunnetuimpiin kuuluu esimerkiksi Palladium.

Prahassa voi shoppailla esimerkiksi vaatteita, asusteita ja leluja. Shoppailijalle iloinen uutinen on, että Prahassa on monia kansainvälisiä ketjuja, joita ei Suomesta löydy.

>> Lue myös: Prahan-loma onnistuu myös pienellä budjetilla – kaiken tämän voit tehdä kaupungissa ilmaiseksi

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Prahan vanhakaupunki

Seitsemän hotellivinkkiä Prahaan – lue vinkit eri budjeteille

Praha

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Budjettivinkit Prahaan

Budjettiloma Prahassa – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja