Hyppää sisältöön

Budjettiloma Prahassa – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.05.2018
Kiertoajelu raitiovaunulla, maisemaretki köysiradalla tai venematka Vltava-joella - kauniiseen Prahaan voi tutustua omatoimisesti pienelläkin budjetilla.

Kaupunki tutuksi kiertämällä

Nähtävyyksien katselu ja paikalliseen tunnelmaan virittäytyminen ovat monen kaupunkiloman tavoitteita. Prahassa erilaisia kiertoajeluja ja opastettuja kierroksia on tarjolla loputon määrä. Omansa voi valita kävelyretkistä tai pyörämatkoista bussiajeluihin ja illallisristeilyihin saakka.

Lentoyhteydet Suomesta ovat hyvät ja halpoja lentoja Prahaan löytyy yleensä ympäri vuoden. Halvimmillaan kaupunkiin lentää jopa alle sadalla eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Prahassa on kuitenkin erittäin helppo järjestää pieniä retkiä myös itse – ja takuuvarmasti pikkurahalla. Kaupunki näyttäytyy aivan uudenlaisena eri näkökulmasta, joten kauniin kaupungin voi kokea uudesta vinkkelistä vaikka joka päivä!

Näe Praha vedestä käsin

Veneajelulla Prahaan pääsee tutustumaan erilaisella tavalla. Kaupunkia halkovaa, leveää Vltava-jokea pitkin risteilee erikokoisia laivoja, joista suurimpiin mahtuu satoja ja pienimpiin vain muutama matkustaja. Kaarlensillan molemmin puolin voi myös astua ravintolalaivoihin, jotka risteilevät tunnelmallisessa illassa.

Uniikimpi vaihtoehto risteilijöille ovat jokirannasta tai esimerkiksi Slovanskýn saarelta vuokrattavat polku- tai soutuveneet. Auringonlaskun katselu polkuveneestä käsin on erityisesti pariskuntien valinta.

ShutterstockBudjettivinkit Prahaan
Praha on romanttinen kaupunki, ja esimerkiksi suosittu Kaarlensilta on mainio paikka katsella laskevaa aurinkoa.

Jos omiin soutuvoimiin on hankala luottaa, voi matkailija myös lähteä miniristeilylle pienellä reittiveneellä. Vltava-joella liikennöivät reittien P1–P6 veneet ovat osa julkisen liikenteen verkostoa. Esimerkiksi linja P4 liikennöi Legii-sillan ja Kaarlensillan väliseltä rannalta vanhankaupungin puolelta. Reitti vie joen toiselle puolelle ja takaisin, ja edestakainen matka kestää alle puoli tuntia.

Kiertoajelulle raitiovaunulla

Prahan raitiovaunu on helppo ja edullinen tapa tutustua Vltava-joen ympäristöön. Ennen kyytiin hyppäämistä tulee ostaa matkalippu kioskilta tai metroasemalta. Käytössä on kaksi lipputyyppiä, jotka ovat voimassa joko 30 tai 90 minuuttia. Lippuja voi ostaa myös kokonaiseksi päiväksi tai kolmen päivän ajalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mainio reitti raitiovaunulla on esimerkiksi numero 22, joka kulkee Náměstí Mírulta Prahan linnan juurelle. Matkan varrella ohitetaan Kaarlenaukio ja Kansallisteatteri ja körötellään Pienenpuolen kaupunginosassa. Kyydistä kannattaa jäädä Strahovin luostarin kohdalla, jolloin linnalle on enää lyhyt kävelymatka.

Huhtikuusta marraskuuhun kaupungissa kiertää viikonloppuisin ja juhlapyhinä myös historiallinen raitiovaunu linjanumerolla 91. Reitin varrelle osuu kuuluisia nähtävyyksiä linnasta Kansallisteatteriin ja Václavin aukioon. Kiertoajelu maksaa aikuisilta vain reilun euron.

Kaapelihissillä näköalapaikalle

Julkisen liikenteen matkalipulla Prahassa pääsee myös yläilmoihin. Pienenpuolen kaupunginosassa Petřínin kukkulalle nouseva Lanovka-köysirata alkaa Újezdin raitiovaunupysäkiltä. Aamuyhdeksästä lähes puoleen yöhön liikennöivä köysiratavaunu lähtee ala-asemalta noin viidentoista minuutin välein.

Matka köysiradan huipulle on hauska kokemus kaikenikäisille matkailijoille. Rata on iltaisin valaistu, ja kukkulan laelta avautuu kaunis näkymä kaupungin ylle.

>> Lue lisää vinkkejä Prahaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anne Ventelä
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Prahan vanhakaupunki

Seitsemän hotellivinkkiä Prahaan – lue vinkit eri budjeteille

Praha

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Praha

Helppo ja edullinen kohde kaupunkilomalle – viisi syytä matkustaa Prahaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja