Hyppää sisältöön

Tahdotko kisaturistiksi jääkiekon MM-kilpailuihin? Lue vinkit Ostravaan!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.03.2015
Jääkiekon MM-kilpailut järjestetään toukokuussa 2015 Tšekissä. Lue kisaturistin vinkit!

Pelejä järjestetään kahdella areenalla

Tšekki isännöi jääkiekon IIHF-maailmanmestaruuskilpailuja 1.-17. toukokuuta 2015. Kilpailut järjestetään maan pääkaupungissa Prahassa sekä Sleesiassa Ostravassa, ja lukuisat suomalaiset jääkiekkointoilijat ovat suuntaamassa paikan päälle kannustamaan Leijonat voittoon jälleen kerran.

Prahassa kilpailukenttänä toimii O2 Arena, joka vetää sisäänsä yli 17 000 innokasta jääkiekon ystävää. Ostravassa pelit käydään CEZ Arenalla, jonne mahtuu 10 500 lätkäfania. Kaikki Leijonien alkusarjaottelut pelataan Ostravassa, ja ensimmäinen ottelu käydään vappuna 1. toukokuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtumaa seuraa televisioruutujen välityksellä yli 950 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa, joten jännittäviä kamppailuja jääkiekon MM-kullasta voi seurata paitsi paikan päältä myös kotikatsomoista käsin.

Hanki liput MM-kisoihin

Liput Leijonien peleihin kannattaa hankkia ajoissa, sillä vaikka osaan otteluista on lippuja vielä mukavasti saatavilla, jotkut peleistä on jo myyty loppuun. Liput voi saada edullisesti, sillä halvimmat pääsyliput leijonakatsomoon maksavat noin 18 euroa. Liput kannattaa ostaa nopeasti, sillä kaikkiin peleihin ei ole enää halpoja lippuja jäljellä, ja osassa peleistä hinnat lähtevätkin jo 50 eurosta. Finaalipelin halvan hintakategorian liput on myyty jo loppuun.

Liput jääkiekon MM-kisoihin voi ostaa kätevästi verkosta kilpailujen virallisen yhteistyökumppanin Sazkan verkkokaupasta.

Ostrava
Teollisuuskaupungin maineesta huolimatta Ostravan arkkitehtuuri on varsin värikästä.

Kisakatsomoon voi saada lipun myös matkatoimiston kautta ostamalla valmiin MM-kisapaketin, johon kuuluvat matkan ja majoituksen lisäksi myös otteluliput. Matkoja järjestävät muun muassa Matkapojat, Matkavekka sekä Aikamatkat.

Epävirallisempiakin reittejä lippujen hankintaan voi tietenkin yrittää, ja esimerkiksi verkkohuutokaupoissa on tarjolla yksityishenkilöiden myymiä lippuja eri otteluihin. Niiden kautta on mahdollista saada paikkoja jo loppuunmyytyihin otteluihin – joskin halutuimpien pelien hinta saattaa nousta kovaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin pääset Ostravaan

Leijonien pelikenttä CEZ Arena sijaitsee Ostravassa lähellä Tšekin ja Puolan rajaa. Helpoiten Ostravaan pääsee lentämällä ensin joko Prahaan tai Krakovaan ja jatkamalla matkaa maitse bussilla, junalla tai vuokra-autolla. Välimatka Prahasta Ostravaan on noin 400 kilometriä, Krakovasta Ostravaan noin 200 kilometriä.

Norwegian ja Finnair tarjoavat edullisia lentoja Prahaan, ja lentoaika Helsingistä on suoralla lennolla hieman yli kaksi tuntia. Halvimmillaan lennot voi saada reilulla sadalla eurolla. Junamatka Prahasta Ostravaan kestää noin kolme ja puoli tuntia ja yhteyksiä on tarjolla parhaimmillaan monta kertaa tunnissa. Myös Krakovaan pääsee Helsingistä nopeasti, sillä Finnair tarjoaa kaupunkiin suoria lentoja, joiden lentoaika on noin kaksi tuntia. Junamatka Krakovasta Ostravaan kestää noin neljä tuntia.

Ostravaan voi matkustaa Suomesta myös autolla: hurjimmat Leijona-fanit matkustavatkin Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan ja ajavat autolla Baltian maiden läpi kisakentille.

>> Löydä halvat lennot Prahaan tai Krakovaan Rantapallon lentohaun avulla

Varaa majapaikka kisakaupungista

Ostrava on pieni kaupunki ja jääkiekon MM-kilpailut venyttävät jo valmiiksi suppean majoitustarjonnan äärimmilleen. Useat hotellit ovatkin nostaneet hintoja kilpailujen ajaksi ja halvimmat majapaikat on varattu jo aikoja sitten. Viime hetken varaajalle onkin jäljellä enää yksittäisiä öitä kalliissa mutta hyvätasoisissa hotelleissa. Ellei hotellimajoitusta tunnu löytyvän Ostravasta, kannattaa tarkistaa myös lähikaupunkien majoitustilanne.

Hotellimajoituksen vaihtoehtona kannattaa miettiä myös kotimajoitusta, sillä esimerkiksi kotimajoituspalvelu Airbnb tarjoaa verkkosivuillaan lukuisia asuntoja ja huoneita vuokrattavaksi myös MM-kilpailujen aikana. Palvelun kautta voi vuokrata paitsi huoneita, myös kokonaisia asuntoja omaan käyttöön.

>> Löydä hotellimajoitus Ostravasta Rantapallon hotellihaun avulla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu kisakaupunkiin

Ostrava on Tšekin kolmanneksi suurin kaupunki joka tarjoaa mielenkiintoista koettavaa myös kisa-areenan ulkopuolella. Varaa siis aikaa pelien lisäksi myös kaupunkikiertelyyn, sillä Ostravan edullinen hintataso ja kaunis arkkitehtuuri tekevät kannustusmatkasta mieleenpainuvan.

Ostrava on tunnettu teollisuuskaupunkina, mutta kaupunki tarjoaa myös runsaasti kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Tunnetuimmat nähtävyydet liittyvät kuitenkin tiiviisti Ostravan historiaan kaivoskaupunkina: esimerkiksi Vítkovicen vanha kaivosalue on Unescon maailmanperintökohde. Myös kaivosmuseon ja luonnonpuiston yhdistelmä Landek Park sekä Slezská Ostravan linna kuuluvat kaupungin tunnetuimpien nähtävyyksien joukkoon.

Ostrava
Kisamatkalla kannattaa varata aikaa myös Ostravan kiertelyyn.

Liikkuminen Ostravassa on helppoa ja varsin edullista. Ostravan julkisen liikenteen lipun hinta riippuu matkustusajasta, ja esimerkiksi 15 minuutin matkalle lippu maksaa alle euron. Lippu on voimassa busseissa ja raitiovaunuissa.

Toukokuun kilpailujen aikaan Ostrava hellii jääkiekkofaneja hyvällä säällä, sillä tavallisesti lämpötilat ovat toukokuussa jo lähellä 20 astetta.

Suomen pelit Ostravassa

Jääkiekon MM-kilpailut alkavat Tšekissä 1. toukokuuta 2015 ja ensimmäinen Suomen peli käydään jo kilpailujen alkupäivänä, kun Suomi kohtaa Yhdysvallat. Katso listalta tähän mennessä varmistuneet Leijonien ottelut.

1.5. Suomi-Yhdysvallat
3.5. Suomi-Tanska
4.5. Suomi-Norja
7.5. Suomi-Slovenia
9.5. Suomi-Slovakia
11.5. Suomi-Valko-Venäjä
12.5. Suomi-Venäjä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MM-kisojen neljännesfinaalit pelataan torstaina 14. toukokuuta, semifinaalit lauantaina 16. toukokuuta ja kulta- sekä pronssipelit sunnuntaina 17. toukokuuta 2015.

>> Lue lisää vinkkejä Ostravaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Leijonat.fi, Flickr / Photobeppus, Petr Dadák

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Prahan nähtävyydet

Prahan parhaat nähtävyydet – tutustu ainakin näihin kuuteen kohteeseen

Prahan vanhakaupunki

Seitsemän hotellivinkkiä Prahaan – lue vinkit eri budjeteille

Praha

Koe Eurooppa halvalla – kolme kaupunkia, joissa lomailet pienellä budjetilla

Budjettivinkit Prahaan

Budjettiloma Prahassa – nappaa vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja