Hyppää sisältöön

Unohda turistirysät ja koe Islanti paikallisten tavoin – viisi elämystä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.07.2019
Kuinka kokea Islanti kuin paikalliset? Nappaa tärpit onnistuneeseen lomaan!

1. Revontulielämys jäätikollä

Jos haluat saada todella mieleenpainuvan revontulielämyksen Islannin-lomalla, islantilainen Inga Ólafsdottir suosittelee suuntaamaan jäätikölle. Jäätikön pimeys luo erinomaiset olosuhteet revontulien näkemiselle, ja parhaiten jäätikköalueiden rauhasta voi nauttia lumikelkkailemalla.

– Revontulien rauhallisuus antaa tunteen siitä, että olisitte ainoat ihmiset koko maassa, Ólafsdottir kuvailee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Iltakävely luonnossa

Islantilaiset rakastavat patikointia, eikä lyhyitäkään vaelluksia kannata rajoittaa vain päiväsaikaan. Sonja Einarsdóttirin mukaan tähtien valaisemat luonnonpuistot luovat hyvin mieleenpainuvat puitteet seikkailuille.

– Heidmorkin luonnonpuiston alueelta löytyy monia eri vaelteluun sopivia reittejä. Patikoidessa ilta-aikaan suosittelen käyttämään otsalamppua, sillä se tekee kokemuksesta vieläkin kiinnostavamman. Talviaikaan on lisäksi hyvät mahdollisuudet nähdä revontulia.

ShutterstockIslanti
Islannin luontokohteet pysäyttävät, ja niille kannattaakin varata rutkasti aikaa lomalla.

3. Tutustu maan kaukaisiin osiin

Monet matkailijat viettävät Islannin-loman pääasiassa tunnetuimmissa kohteissa, mutta Inga Ólafsdóttirin mukaan kiinnostavia kohteita löytyy myös suosituimpien paikkojen ulkopuolelta. Esimerkiksi Reykjavikin pohjoispuolella sijaitseva Húsafell on helppo vierailukohde.

– Siellä voi nauttia romanttisesta lounaasta hotelli Húsafellin ravintolassa, josta on upeat näkymät ympäröivään luontoon. Lounaan jälkeen kannattaa hypätä moottorikelkan kyytiin ja ajaa Islannin toiseksi suurimman jäätikön Langjökullin koskemattoman ja karun kauneuden halki, Ólafsdóttir suosittelee.

4. Koe kuuma lähde paikallisittain

Euroopan voimakkaimpien kuumien lähteiden joukkoon lukautuva Krauma on Margrét Halldórsdóttirin mukaan geoterminen kylpylä, jota ei kannata jättää väliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Pääset kylpemään erilaisissa poreammeissa sekä nauttimaan suoraan kuuman lähteen päällä olevasta kylvystä ja sen luonnollisista höyryistä. Itseään voi hemmotella myös Krauman ylellisessä ravintolassa, jota ympäröivät Islannin mykistävät maisemat.

5. Vieraile Thórsmörkin luonnonpuistossa

Ólafsdóttir suosittelee sisällyttämään Islannin-lomaan vierailun Thórsmörkin luonnonpuistossa, joka sijaitsee maailmankuulun Eyfjallajökull-jäätikön kupeessa.

– Parhaita tapoja liikkua alueella on mönkijällä ajaen ja tietysti läheisten seurassa. Luonnonpuistoa halkovat lukemattomat kauniit lähteet ja joet, kuten Krossá, Þröngá ja Markarfljót. Tarjolla on lyhyt ajomatka upeiden maisemien läpi, ulkona grillaamista keskellä luonnonpuistoa sekä kauniissa ympäristössä lepäilyä ja rentoutumista, Ólafsdóttir listaa.

>> Lue lisää vinkkejä Islantiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Icelandair
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Blue Lagoon, Islanti

Islannin kuuluisin kylpylä on monen matkailijan haavelistalla – tältä näyttää upea Blue Lagoon

Reykjavikin nähtävyydet

Reykjavikin parhaat nähtävyydet – paina mieleesi nämä 13 paikkaa

Ensikertalainen Islannissa

Ensimmäistä kertaa Islantiin – lue vinkit ennen matkaa

Icelandairin stopover Mainos

Tiesitkö, että voit yhdistää Islannin-vierailun Pohjois-Amerikan matkaan? Stopoverilla voit viipyä jopa viikon

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja