Hyppää sisältöön

Näin koet Tallinnan halvalla – 7 säästövinkkiä lähilomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.01.2020
Tallinna on suomalaiselle edullinen lomakohde, mutta hinnat nousevat siinä missä muuallakin. Näin lomailet kaupungissa pikkurahalla.

1. Risteilytarjoukset Tallinnaan

Helsingistä pääsee Tallinnaan edullisesti ympäri vuoden. Kannattaa kuitenkin pitää silmällä risteily-yhtiöiden tarjouksia, joista vöi löytyä päiväristeily vaikka kymmenellä eurolla. Marraskuun Black Friday -tarjouksissa reitti- ja päiväristeilyjä on myyty halvimmillaan eurolla.

Tallinnaan voi matkustaa myös 22 h -risteilyllä, jolloin menomatkalla yövytään laivassa. Hyttien tarjoushinnat alkavat 10 eurosta. Erityisen hyvän tarjouksesta tekee se, että hinta lasketaan yksittäisen matkustajan sijaan hyttiä kohden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjouksia voi seurata esimerkiksi tilaamalla risteily-yhtiöiden uutiskirjeitä tai seuraamalla näiden sosiaalisen median kanavia.

2. Matkusta matalan sesongin aikaan

Helpoin tapa säästää Tallinnan-loman kustannuksissa on matkustaa silloin, kun suuret massat eivät matkusta. Tämä tarkoittaa kevättä, syksyä ja talvea – joulun ja uudenvuoden pyhiä lukuun ottamatta. Joulukuussa Tallinnan joulutori ja ostosreissut tuovat kävijöitä kaupunkiin.

IstockphotoSäästövinkit Tallinnaan
Talvella Tallinnassa on vähemmän turisteja ja edullisemmat hotellihinnat.

Loka-marraskuun ja tammi-helmikuun kaltaisina väliinputoajakuukausina Tallinnassa voi yöpyä huippuhotellissa noin sadalla eurolla. Tällöin onkin juuri oikea aika panostaa laatuun.

3. Majoituksen saa edelleen edullisesti

Tallinna on suomalaiselle täydellinen lähikohde, sillä majoitus on kaupungissa edelleen edullista. Vilkkaimman sesongin ulkopuolella jopa vanhastakaupungista voi saada mukavan hotellihuoneen alle 40 eurolla.

Monissa Tallinnan hostelleissa on dormien lisäksi myös yksityisiä makuuhuoneita, joissa saattaa olla myös oma kylpyhuone. Esimerkiksi Fat Margaret’s -hostellissa hinnat alkavat alle 20 eurosta ja siistit huoneet sopivat hyvin käteväksi tukikohdaksi Tallinnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Syö edullisesti Tallinnassa

Yksi suomalaisten suosituimmista syistä matkustaa Tallinnaan on ruoka. Kaupungin laadukkaissa ravintoloissa syöminen ilahduttaa etenkin laskun saapuessa pöytään: kulut ovat usein vain puolet Suomen hintatasosta.

Tallinnan huippuravintoloissa ei voi odottaa syövänsä puoli-ilmaiseksi, mutta monissa hyvissä ravintoloissa pääruoan saa alle 10 eurolla jopa illallisaikaan. Jos et halua illastaa ravintolassa, voit testailla erilaisia herkkuja esimerkisi Balti Jaama -torilla.

Inka KhanjiTallinnan edulliset ravintolat
Tallinnan ravintoloissa voi syödä pitkän kaavan mukaan pienemmälläkin budjetilla.

Nyrkkisääntönä edullisimmat ravintolat löytyvät Tallinnassa suosituimpien turistialueiden ulkopuolelta. Telliskiven ja Kalamajan alueella voi edelleen syödä pikkurahalla, vaikka matkailijat ovatkin löytäneet sinne jo monta vuotta sitten.

Tallinnassa ravintoloilla on paljon lounastarjouksia, joita mainostetaan usein vain viron kielellä (päevapakkumised). Tältä sivustolta voit etsiä ajankohtaiset lounastarjoukset Tallinnasta.

5. Uber kertoo hinnan etukäteen

Takseilla on Tallinnassa hieman vaihteleva maine. Jos käytät perinteistä taksia, muista tarkistaa hinta etukäteen – hinnoille ei ole Tallinnassa asetettu ylärajaa, joten yllätykset ovat mahdollisia.

Varma keino välttää riidat kustannuksista on varata kyyti kännykällä Uber-sovelluksen kautta. Tällöin näet ja maksat lopullisen hinnan jo varausvaiheessa.

Tallinnan julkinen liikenne on ilmaista paikallisille, jotka ovat kaupungissa kirjoilla. Turisteille yksittäiset matkaliput raitiovaunulla tai bussilla maksavat 1,50–2 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Onko Tallinn Cardista hyötyä?

Tallinnassa myydään Tallinn Card -nimistä turisteille suunnattua etukorttia, jolla saa ilmaisia sisäänpääsyjä tai alennuksia moniin kohteisiin. Kortin voi ostaa 24, 48 tai 72 tunnin ajaksi. Lisäksi korttiin kuuluu ilmainen julkinen liikenne.

IstockphotoTallinnan nähtävyydet edullisesti
Kadriorgin palatsi on yksi niistä kohteista, joihin pääsee ilmaiseksi Tallinn Card -kortilla.

Tallinn Cardin hinta aikuiselle alkaa 29 eurosta. Kannattaa siis etukäteen tarkistaa, kuuluuko sen etujen piiriin itseä kiinnostavia paikkoja. Lyhyellä reissulla korttia ei välttämättä ehdi käyttää niin paljoa, että sen ostaminen tulisi kannattavaksi.

7. Nähtävyydet halvalla

Tallinnan maksullisten nähtävyyksien hinnat ovat yleensä maltilliset. Alle 15 eurolla pääsee käymään esimerkiksi keksintötehdas Protossa, valokuvataidetta esittelevässä Fotografiskassa tai Viru-hotellin KGB-museossa. Pienemmissä nähtävyyksissä hinnat ovat vielä edullisemmat.

Toisaalta kaupungissa voi aivan hyvin viettää päivän tai pari poikkeamatta yhteenkään pääsymaksulliseen kohteeseen. Nouse esimerkiksi Toompean kukkulan ilmaiselle näköalapaikalle tai käy katsomassa Euroopan vanhinta apteekkia.

Ajan saa helposti kulumaan tekemällä kävelyretkiä Tallinnan mielenkiintoisissa kaupunginosissa, ottamalla valokuvia ja pysähtymällä välillä kahville ja lounaalle. Vanhankaupungin lisäksi kannattaa käydä ainakin Telliskivessä sekä uusimmalla trendialueella Noblessnerissa.

Lue myös: Yhdeksän yllättävää asiaa, joita et ehkä vielä tiennyt Tallinnasta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto, Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja