Hyppää sisältöön

Joko olet tutustunut Kalamajaan? Tällainen on Tallinnan trendikkäin kaupunginosa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.09.2016
Kalamaja porskuttaa edelleen Tallinnan trendikkäimpänä alueena. Telliskiven teollisuuskortteli on saanut uuden ilmeen nuorten yrittäjien vallattua tilaa.

Kaupunkilaisten boheemi olohuone

Tallinnan Kalamajan alueella sijaitsevan Telliskiven teollisuuskorttelin tunnelma ja miljöö hakevat vertaistaan Viron pääkaupungissa. Kalamajan alue on jo muutamia vuosia tunnettu tasokkaista ravintoloistaan, design-puodeistaan ja nuorekkaasta kävijäkunnastaan.

Telliskivi on Tallinnan boheemi keskittymä.
Rosoinen tehdasalue on nykyään Tallinnan trendikkäintä seutua.

Rosoinen tehdasalue on on muuttunut eläväiseksi virkitysalueeksi, jossa jokainen ravintola ja puoti tuo oman persoonallisen lisänsä ympäristöön. Kauniit ulkovalot, hauskat kyltit sekä tunnelmalliset terassit tekevät Kalamajasta Tallinnan suosituimman ajanviettopaikan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Telliskiven teollisuuskortteli on helppo saavuttaa niin satamasta kuin vanhastakaupungistakin. Muutaman kilometrin matkan taittuu näppärästi jalan, bussilla tai taksilla.

Laadukas ravintolakeskittymä

Vanha tehdasmiljöö on herännyt eloon viime vuosien aikana, ja nykyään niin matkailijat kuin paikalliset kulinaristitkin suuntaavat Telliskiveen ruokailemaan ja istumaan iltaa.

Anna MäkeläF-hoone on yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista.
Värikäs ravintola F-hoone on niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosiossa.

Ravintoloiden suhteen Telliskivessä vallitsee siis korkeintaan runsaudenpula. Kokeile esimerkiksi tyylikästä F-hoonea, gluteenittomaan ruokaan erikoistunutta Kivi Paber Kääridiä tai ranskalaista keittiötä Frenchyssä.

Anna MäkeläRanskalainen ravintola Frenchy sijaitsee Tallinnan Telliskivessä.
Ranskalaista ruokaa tarjoava Frenchy toimii Telliskiven korttelissa.

Hintataso on Telliskiven ravintoloissa tallinnalaiseen tapaan maltillinen, ja rahalleen saa lähes poikkeuksetta vastinetta.

Puoteja ja putiikkeja joka tarpeeseen

Telliskiven ympäristöön on myös avattu useita puoteja ja putiikkeja. Tarjolla on shoppailtavaa niin käsitöistä, designista kuin sisustuksesta kiinnostuneille. Telliskiveä pidetäänkin Tallinnan design-keskittymänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Telliskivi tunnetaan Tallinnan designalueena.
Telliskivestä löytyy pysyvien putiikkien lisäksi myös vaihtelevia pop up -puoteja ja -gallerioita.

Telliskivessä joka kulman takaa löytyy uusi kiinnostava putiikki. Taiteilijoiden ja käsityöläisten työpajoista, vaateliikkeistä sekä design-puodeista tekee helposti löytöjä, mutta jo pelkästään putiikeissa kierteleminen on hauskaa ajanvietettä.

Anna MäkeläTallinnan Telliskivi yllättää monipuolisuudellaan.
Tallinnan shoppailukierros kannattaa ulottaa Telliskiveen saakka.

Kurkista sisään esimerkiksi ainoastaan ekologisia ja paikallisia tuotteita myyvään Minu väike maailm -puotiin, tadetarvikeliike Arteen tai suloiseen design- ja käsityökauppa Les Petitesiin.

Anna MäkeläTelliskivi on yhä Tallinnan trendikkäin alue.
Vanhallekaupungille saa hauskaa kontrastia Telliskiven boheemilla alueella.

Jo pelkkä kävelykierros alueella on virkistävä lisä Tallinnan-matkaan. Telliskivessä riittää säpinää, suuntasit sinne sitten aamupäivästä shoppailukierrokselle tai illalla viinilasilliselle. Kalamaja ja Telliskivi ovat nykyään monelle matkailijalle pakollisia vierailukohteita Tallinnassa.

Teksti ja kuvat: Anna Mäkelä