Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Päivä aikaa Tallinnassa – kierrä kaupungin parhaat näköalapaikat

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Tallinnan parhaat maisemapaikat on helppo kiertää päiväreissun aikana. Näköalat ovat upeita ympäri vuoden.
Teksti: Nella Rahkonen
Päivitetty: 13.06.2018
facebook   whatsapp

Keskeiset näköalapaikat muutamassa tunnissa

Moni suomalainen matkustaa Tallinnaan vain päiväksi, joten tunnit ovat rajatut. Jos matkan tarkoituksena ei ole pelkästään shoppailu, kannattaa kaupungissa tehdä maisemakierros.

Tallinnan parhaat maisemapaikat on helppo kiertää muutamassa tunnissa. Matkan varrella näkee hyvin vanhaakaupunkia ja Tallinnan keskustaa. Näköalat ovat upeita vuodenajasta riippumatta.

1. Rappusia pitkin Olavin kirkon torniin

Pyhän Olavin kirkko on yksi Tallinnan vanhankaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla, ja korkeutta sillä on 124 metriä.

Pyhän Olavin kirkon torniin pääsee kapuamaan sen vanhoja portaita pitkin. Portaita on lähemmäs 300, ja ne vaativat vierailijalta hyvää peruskuntoa.

Uurastus palkitaan, koska ylhäältä avautuvat kenties vanhankaupungin parhaat näköalat. Tornin pääsee kiertämään pientä laudoitettua polkua pitkin kokonaisen 360 asteen kierroksen.

Henkilön Ciel (@cieltrip) jakama julkaisu

2. Vanhankaupungin tunnelmaa Toompean mäellä

Toompean alue sijaitsee Tallinnan vanhassakaupungissa. Toompea on mäki – tarkemmin määriteltynä Tallinnan yläkaupunki. Mäki on ollut aina kaupungin hallinnon keskus, jossa kokoontuu Viron parlamentti.

Alueen itäosasta löytyy Kohtuotsan näköalatasanne, josta on panoraamanäkymät yli vanhankaupungin ja kohti kaupungin keskustaa ja moderneja rakennuksia. Kohtuotsan näköalatasanteella toimii kesäisin kahvila, jossa järjestetään muun muassa iltatansseja. Paikan päälle kävelee vanhankaupungin Raatihuoneen torilta noin 15 minuutissa.

Henkilön Zsuzsanna? (@zsankus) jakama julkaisu

3. Kupposelle hotellin 24. kerrokseen

Radisson Blu Sky -hotellin ylimmästä kerroksesta löytyy Lounge 24 -ravintola. Mikäli haluat saada parhaan kokonaiskuvan Tallinnasta, kannattaa suunnata tänne. Hotelli sijaitsee aivan keskustassa, joten matka on lyhyt ja paikka on kaikille avoin.

Ravintola on varustettu isolla näköalaterassilla, jossa on mukava nauttia iltapäiväkahvit tai katsella auringonlaskua kuohuvaa siemaillen. Hotellin aulasta pääsee hissillä suoraan 24. kerrokseen. Tarjolla on sekä ruokaa että juomaa.

Katso video Tallinnan parhaista näköalapaikoista!

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram
Video: Nella Ranhkonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.