Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joulukauden menovinkit Tukholmaan – katso kiinnostavimmat tapahtumat koko perheelle

Flickr/Brian Colson artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Joulun odotusaika tarjoaa Tukholmassa monenlaisia kiinnostavia tapahtumia. Kaupungissa voi virittäytyä joulun tunnelmaan, nauttia kulttuuriesityksistä ja puuhastella koko perheen kanssa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 24.11.2015
facebook   whatsapp

Vanhankaupungin joulumarkkinat 21.11.-23.12.

Virittäydy joulun tunnelmaan Tukholman vanhankaupungin perinteisillä joulumarkkinoilla. Punaisista kojuista myydään joulumakeisia, glögiä ja muita ruotsalaisia jouluherkkuja sekä käsitöitä.

Vanhankaupungin joulumarkkinat

Lucian päivän juhlallisuudet 12.-13.12.

Lucian päivä on tärkeä ja juhlittu perinne Ruotsissa. Joulukuun 12. ja 13. päivä Skansen järjestää kirkkokonsertteja ja tapahtumia, joissa voi tutustua Lucian päivän viettoon entisaikoina. Juhlallisuudet huipentuvat Lucian päivän konserttiin sunnuntai-iltapäivällä.

Lucian päivä Skansenissa

Lounaskonsertti Kuninkaallisessa oopperassa 17.11.-18.12.

Ruotsin kuninkaallinen ooppera järjestää joulunalusaikaan lounaskonsertteja, joissa esiintyy joko oopperan omia muusikkoja ja laulajia tai vierailevia artisteja.

Kuninkaallisen oopperan lounaskonsertit

Joulupukkijuoksu 13.12.

Joulupukkijuoksu on kolmen kilometrin pituinen hyväntekeväisyysjuoksu Tukholman Tantolunden-puistossa. Juoksuun osallistujien on pukeuduttava joulupukin asuun. Alle 14-vuotiaat lapset saavat osallistua ilmaiseksi vanhempien seurassa.

Joulupukkijuoksu

Junibackenin jouluesitys 26.11.-23.12.

Junibackenissa esitetään joulunaikaan näytelmää Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraan. Näytelmä perustuu samannimiseen lastenkirjaan, joka on tuttu myös Suomessa. Esitys on Junibackenissa joka päivä kello 15.30 alkaen marraskuun 26. päivä.

Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraan-näytelmä

Enkelien metsästystä lapsille 12.11.-31.12.

Millesgårdenin puistossa järjestetään 6-15 -vuotiaille lapsille enkelijahti. Ohjeet saa hakea vastaanotosta ja tarkoituksena on löytää veistospuistosta enkeleitä esittävät patsaat. Tehtävässä onnistuneita odottaa pieni palkinto.

Enkelijahti

Tukholman akateemisen kuoron joulukonsertti 15.12.

Ruotsin ulkopuolellakin konsertoinut Tukholman akateeminen kuoro esittää joulukonsertissa kauneimpia ja perinteisimpiä ruotsalaisia joululauluja. Tilaisuudessa esiintyy myös lasten kuoro. Konsertti pidetään Kungsholmin kirkossa.

Akateemisen kuoron joulukonsertti

Joulumarkkinat kuninkaallisilla talleilla 27.-29.11.

Ruotsin hovin talli järjestää kolmen päivän joulumarkkinat ensimmäisen adventtisunnuntain aikaan. Markkinoilla on tarjolla laadukkaita käsitöitä ja luomuelintarvikkeita. Tallirakennukset ovat auki vierailijoille markkinoiden aukioloaikojen mukaisesti, mutta hevosia pääsee katsomaan vain rajotettuina aikoina.

Hovin tallin joulumarkkinat

Strömman jouluristeilyt 24.11.-22.12.

Adventtiaikana Strömma järjestää parin tunnin jouluristeilyjä Tukholman saaristoon. Risteilyn voi valita lounas- tai illallisaikaan ja niihin kuuluu ruotsalaisia jouluruokia tarjoileva noutopöytä.

Strömman jouluristelyt

Jersey Boys-musikaali 18.11.-12.12.

Tukholman Chinateaterniin saapuu marraskuun loppupuolella vieraaksi Tony Awardsilla palkittu hittimusikaali Jersey Boys. Musikaali kertoo kuuluisan amerikkalaisyhtye The Four Seasonsin tarinan ja on täynnä yhtyeen suurimpia hittejä.

Jersey Boys-musikaali

Kuva: Flickr/Brian Colson

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.