Hyppää sisältöön

Hotellivinkit Osloon eri budjeteille – kuusi vaihtoehtoa lomallesi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.08.2019
Oslon hotellitarjonta hemmottelee monenlaisia matkailijoita, ja vaihtoehtoja riittää niin viiden tähden lomaa kuin budjettimatkaa suunnitteleville. Poimi vinkit!

Luksuslomaan: The Thief

Huipputyylikäs The Thief -hotelli tarjoaa vieraille mieleenpainuvan majoituskokemuksen, kiitos hotellin erikoisen sisustuksen ja kiinnostavien yksityiskohtien. Tjuvholmenin saari, missä hotelli sijaitsee, tunnettiin pitkään paikkana, jossa salakuljettajat, varkaat ja muut konnat saivat temmeltää vapaasti, mutta nyttemmin saarella sijaitsee luksushotelli.

Aivan Oslon keskustan liepeillä sijaitseva huipputyylikäs hotelli tarjoaa neljä erilaista huonetyyppiä ja useita erilaisia sviittejä. Erikoisin huone on The Apparatjik Suite -sviitti, joka on täytetty taiteella. Huoneissa pääsee muun hotellin tavoin nauttimaan kansainvälisestä taiteesta ja tarkkaan valituista design-huonekaluista. Kaikissa huoneissa on omat parvekkeet ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tyylin lisäksi hotellissa voi nautiskella ensiluokkaisista palveluista, ja vieraat voivat varata hotellin kautta muun muassa vene-, pyöräily- tai melontaretkiä. Saatavilla on myös lastenhoitopalveluja, henkilökohtainen shoppailuavustaja tai vaikkapa pelikone omaan huoneeseen. Hotellissa sijaitsee myös kattobaari, ravintola, kylpylä ja kuntosali. Esteettömiä huoneita on 12.

The Thief
Landgangen 1

Budjettimatkailijalle: Citybox Oslo

Maltillisen hintaisen mutta siitä huolimatta mukavan majapaikan löytäminen on Oslon kaltaisessa, melko kalliista hintatasosta tutussa kaupungissa haastavaa. Keskellä Osloa sijaitseva Citybox Oslo -hotelli tarjoaa ongelmaan ratkaisun: pelkistetyn tyylikkäitä huoneita parhaimmillaan alle sadalla eurolla yötä kohden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saatavilla on niin yhden kuin kahden hengen huoneita, minkä lisäksi hotellissa on myös neljän hengen perhehuoneita sekä näyttävä juniorisviitti. Huoneiden hinta riippuu paitsi majoittujien määrästä myös huoneen koosta, sillä esimerkiksi kahden hengen huoneen voi varata joko pienessä, keskikokoisessa tai suuressa koossa.

Huoneissa on tyylikäs sisustus, vaaleat pinnat ja oma kylpyhuone jokaisessa huoneessa. Perinteistä vastaanottotiskiä ei ole, ja vieraat huolehtivat sisään- ja uloskirjautumisesta itse. Henkilökuntaa on kuitenkin aina paikalla hotellissa.

City Box
Prinsens gate 6

Trendikkääseen lomaan: Amerikalinjen

Kun kaipaat Oslon-lomalla tyyliä ja näyttäviä Instagram-kuvia, tarjoaa Amerikalinjen kuvauksellisia yksityiskohtia vaativaankin makuun. Vanhan risteilyvarustamo Norwegian American Linen entisissä tiloissa sijaitseva hotelli on täynnä viittauksia rakennuksen historiaan: tämä oli paikka, mistä lähdettiin Atlantin yli vievälle seikkailulle Yhdysvaltoihin, ja New York -viittaukset ovat vahvasti läsnä hotellissa.

Vuonna 2014 avattu putiikkihotelli on suunnattu nykyajan seikkailijoille, jotka pääsevät rentoutumaan matkapäivien välissä pehmeissä sängyissä. Korkeat katot ja suuret ikkunat tuovat huoneisiin tilan tuntua, mitä lisää entisestään sängynpäädyn sijaa toimittava suuri peili. Kylpyhuoneiden mustavalkoisuus henkii historiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vieraiden käytössä on myös hotellin kuntosali. Amerikalinjenissä on oma ravintola, baari, klubi ja kahvila, joten illanviettoa varten ei tarvitse välttämättä edes poistua hotellista.

Amerikalinjen
Jernbanetorget 2

Perhematkalle: Saga Apartments

Keskeisellä paikalla sijaitseva neljän tähden huoneistohotelli toimii mainiona tukikohtana perhematkalla. Tyylikäs huoneisto pitää sisällään makuuhuoneen lisäksi hyvin varustellun keittiön ja olohuoneen, minkä lisäksi huoneistoissa on sekä parveke että kahvikone, joka takaa mukavat loma-aamut. Tarvittaessa vieraiden käytössä on myös pyykinpesukone, mikä helpottaa erityisesti lasten kanssa matkustaessa.

Saga Apartmentsilla on kolmenlaisia huoneistoja, joissa on tilaa 2–5 hengelle. Kaiken kaikkiaan vieraiden käytössä on 50 huoneistoa. Perushintaan ei sisälly aamiaista, mutta sitä on saatavilla lisämaksusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samaan ketjuun kuuluva Saga Hotel Oslo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä huoneistohotellista, joten halutessaan huoneistohotellilomaan voi yhdistää myös hotelliaamiaisen juuri niin monena aamuna, kuin haluaa.

Saga Apartments
Holmboes gate 8

Esteettömään lomaan: Comfort Hotel Xpress Youngstorget

Nimensä mukaisesti Youngstorgetin alueella sijaitseva hotelli on edullinen majapaikka esteettömään lomaan. Pääsy hotelliin sujuu vaivattomasti luiskan sekä hissin avulla, ja esteettömät huoneet ovat tilavia. Kaikkia varusteita ei ole automaattisesti kaikissa esteettömissäkään huoneissa, joten jos tarvitset esimerkiksi suihkutuolia, ilmoita tarpeesta etukäteen.

Vuonna 2011 perustettu Comfort Hotel Xpress Youngstorget pitää sisällään 175 hotellihuonetta. Ylimääräisistä palveluista riisuttu hotelli tähtää halpaan hintaan, mikä näkyy muun muassa siinä, ettei hintaan sisälly aamiaista eikä hotellissa ole omaa ravintolaa, vaan esimerkiksi aamiaisen voi ostaa vastaanoton yhteydessä toimivasta kioskista, johon yhdistyy myös baari.

Hotellin palveluihin lukeutuu vuorokauden ympäri avoinna oleva kuntosali, minkä lisäksi vieraiden käytössä on kattoterassi, josta avautuu näyttävä maisema Oslon yläpuolelle.

Comfort Hotel Xpress Youngstorget
Møllergata 26

Tasokkaaseen matkaan: Thon Hotel Cecil

Kun kaipaat lomallesi oikein tasokkaita puitteita, varaa majapaikka Thon Hotel Cecilistä. Oslon kaupungintalon läheisyydessä sijaitseva hotellin palvelut hemmottelevat matkailijaa, jolle perustaso ei riitä.

Hotellissa on 111 huonetta, joista kaksi on esteetöntä. Lisäksi palveluihin lukeutuu kuntosali ja ravintola. Vaikka puitteet ovat tasokkaat, Thon Hotel Cecil on hintatasoltaan maltillinen, ainakin Oslon mittapuussa.

Huoneet ovat persoonallisia ja täynnä värejä, joten unohtumaton vierailu on takuuvarma. Seinien kukkatapetit, kirkkaankeltaiset verhot ja koristeelliset huonekalut muodostavat kuitenkin yllättävänkin harmonisen kokonaisuuden, jossa on helppo rauhoittua.

Thon Hotel Cecil
Stortingsgata 8

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oslo, Norja

SAS aloittaa lennot Helsingistä Osloon

Oslon parhaat nähtävyydet

Oslon kymmenen parasta nähtävyyttä – koe nämä kaupunkilomalla

Oslon oopperatalo

Budjettimatkailijan Oslo – poimi säästövinkit kaupunkilomalle

Oslo, Norja

Onko tässä Oslon kaunein nähtävyys? Viisi syytä, joiden vuoksi sinunkin kannattaa vierailla oopperatalossa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja