hero taustakuva

Budjettiloma Dubaissa – lue vinkit halvalle lomalle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Luksuksesta, hulppeasta elämäntyylistä ja kullatuista ennätyksistä tunnettu Dubai on paikka, jossa lomabudjetin saa palamaan hetkessä. Kaupungissa voi kuitenkin matkailla myös pienellä budjetilla, kunhan tietää minne mennä. Lue vinkit ja vietä onnistunut loma Dubaissa pikkurahalla!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.08.2018
facebook   whatsapp

Syö edullisissa ravintoloissa

Dubain ruokatarjonta on todella monipuolinen, sillä perinteisten arabiherkkujen lisäksi kaupungissa voi nauttia kansainvälisistä mauista. Budjettilomailijan kannattaa poiketa jossakin kaupungin lukemattomista pienistä intialaisista kahviloista, jotka tarjoavat esimerkiksi halpaa aamiaista. Esimerkiksi paikallisten suosimasta Raju Omeltista voi tilata munakasaamiaisen muutamalla eurolla. Saatavilla on myös intialaista katuruokaa ja teetä.

Hieman suuremmalla budjetilla matkustavan kannattaa suunnata aamiaiselle Surf House Dubain Single Fin Café -kahvilaan, missä tarjoillaan lähi- ja luomuraaka-aineista valmistettua aamiaista. Esimerkiksi pannukakut tuoreilla marjoilla tai uppomuna avokadon kanssa maksavat 8–9 euroa.

Kaupungista löytyy edullisia vaihtoehtoja myös lounasaikaan. Esimerkiksi Dubaissa jo vuosikymmeniä toiminut Eat & Drink Restaurant -ketju tarjoilee libanonilaisia ja muita arabialaisia erikoisuuksia edulliseen hintaan. Esimerkiksi perinteinen libanonilainen shawarma maksaa vain reilun euron. Listalla on myös muun muassa voileipiä, pirtelöitä ja mehuja.

Dubailaisten suosiossa on myös Zaatar w Zeit -ketju, jonka ravintoloita sijaitsee ympäri kaupunkia. 5–8 euron hintaan saa esimerkiksi kanasalaatin tai tonnikalawrapin.

Edullista tekemistä ennätysten kaupungissa

Jos haluat kokea Dubain paikallisten tavoin, nouse perinteisen abra-veneen kyytiin ja ylitä Dubainlahti. Elämyksen hinta on todella edullinen, sillä se maksaa vain noin 20 senttiä. Suuntaa venematkan jälkeen Al Fahidin alueen basaareille ja koe paikallinen souk. Samalla voit tehdä erinomaisia löytöjä, tai ainakin kokea Dubain paikallisen tavoin.

Al Fahidin alueella sijaitsee myös Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding eli SMCCU-kulttuurikeskus, missä voi tutustua Dubain historiaan ja kulttuuriin. Kiinnostava vierailu kulttuurikeskuksessa päättyy perinteiseen arabialaiseen illalliseen, joka nautitaan lattialla istuen. Samalla pääsee kuulemaan elämästä Dubaista ja kysymään vaikeammatkin mieltä askarruttavat kysymykset. Elämys maksaa noin 30 euroa.

Inka KhanjiDubai
Kulttuuriskeskuksessa nautitun illallisen aikana pääsee kysymään arkaluontoisimmatkin kysymykset.

Toinen tapa kokea Dubai uudella tyylillä on vuokrata SUP-lauta Surf House Dubaista. Hintaa laudalla on noin 20 euroa, ja meloessa pääsee näkemään Dubain rannat ja ikonisen Burj Al Arab -huippuhotellin merestä käsin.

Ulkoilmaa kaipaavien matkailijoiden kannattaa vuokrata päiväksi auto noin 20 euron hintaan ja suunnata noin tunnin ajomatkan päähän Hajarvuorille. Näyttävä luontokohde tarjoaa monenlaisia aktiivimahdollisuuksia pyöräilystä melontaan, mutta alueeseen voi tutustua myös jalkaisin. Varaa mukaan eväät, jotka voit nauttia luonnon syleilyssä.

Edullisin tapa viihtyä Dubaissa iltaisin on suunnata pilvenpiirtäjien täyttämään Dubai Marinaan, jonka tunnelma on parhaimmillaan alkuillasta. Sieltä avautuu myös näkymä, joka on kaupungin upeimpia. Myös Dubai Mall -ostoskeskuksen edustalla sijaitseva tanssiva Dubai Fountain -suihkulähde on ehdoton nähtävyys.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Dubai Tourism
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.