Hyppää sisältöön

Shoppailuvinkit Budapestiin – kaupunki tarjoaa löytöjä jokaiseen makuun!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.04.2018
Unkarin pääkaupunki on oivallinen shoppailukohde edullisten hintojen ja monipuolisen myymälävalikoimansa ansiosta.

Unohtumaton shoppailuloma Budapestissa

Haluatko ostaa reissusta kotiin paikallisia makuja, persoonallista muotia tai tutkailla luksusmerkkien valikoimaa? Poimi tästä talteen vinkit, mihin shoppailijan kannattaa Budapestissa suunnata!

Suurin osa ostospaikoista löytyy keskustan alueelta tai on kätevästi saavutettavissa julkisella liikenteellä. Jos ostoskierroksen lomassa kaipaa pientä taukoa, on kaupunki täynnä mitä ihanimpia kahviloita tai viinitupia, joihin voi istahtaa nauttimaan vaikkapa lasillisen unkarilaista viiniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikkuputiikkeja ja second hand -löytöjä

Persoonallista ja särmikästä muotia etsivien kannattaa suunnata suuren synagogan takana sijaitseviin juutalaiskortteleihin, joiden sokkeloisilla kujilla on monia kiinnostavia pikkuputiikkeja. Esimerkiksi Szputnyik shop myy juutalaiskortteleissa kahdessa myymälässään kiinnostavia vaatteita, koruja ja laukkuja. Doc Martensin ja Fjällrevin ohella Szputnyikilla on myös oma merkkinsä. Myynnissä on myös käytettyjä vaatteita.

Juutalaiskortteleihin pääsee kätevästi metrolla esimerkiksi Astorian ja Déak térin asemilta, junalla Keletin rautatieasemalta sekä useilla raitiovaunuilla. Kierrätettyjä aarteita kannattaa metsästää Ecseri Piac -kirpputorilta, antiikista kiinnostuneille paras tarjonta taas löytyy parlamenttitalon läheltä Falk Miksa utca -kadulta.

ShutterstockBudapest, Unkaari
Budapestin suuri kauppahalli on mainio shoppailukohde, jos etsit perinteisiä budapestilaisia matkamuistoja.

Luksusmerkkejä vaativaan makuun

Andrassy-puistokadun varrella sijaitsevat Burberryn, Guccin, Chanelin ja Rolexin kaltaisten luksusmerkkien liikkeet. Merkitkin jo kertovat, ettei kaupungin tyylikkäin katu ole kaikkein halvinta shoppailualuetta. Keltainen Millennium-metrolinja kulkee Andrassy-kadun alla, ja shoppailemaan pääsee jäämällä pois vaikkapa Oktogon- tai Opera-asemalla.

Edullisempia muotimerkkejä löytyy myös kaupungin ostoskeskuksista, kuten vaikkapa Nyugati -rautatieaseman vieressä olevasta Westend City Centeristä. Siellä voi tehdä löytöjä esimerkiksi Nyxin, Desigualin, C&A:n ja Stradivariuksen myymälöissä. Westend on hyvä paikka kuluttaa sunnuntaipäivää, sillä sen myymälät ovat silloinkin auki.

Ostoskeskuksia Budan puolella

Myös Budan puolella on suuria ostoskeskuksia, jotka ovat sunnuntaina auki. Niistä massiivisin lienee kahdesta osasta koostuva Mammut, joka sijaitsee Széll Kálmán térin metroaseman lähellä. Mammutiin pääsee myös esimerkiksi kehäbulevardia kiertävillä raitiovaunuilla 4 ja 6.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mammutin vanhemmassa osassa aistii vielä itäeurooppalaista tunnelmaa, ja sen alakerran pienissä myymälöissä on basaarimaista tuntua. Esimerkiksi räväkkää biletyyliä metsästävälle on tarjolla railakkaan värisiä pikkumekkoja ja huippukorkeita korkoja. Uudemmalla puolella on tuttuja merkkiliikkeitä, kuten esimerkiksi Levi’s, Clinique ja Vagabond. Plusmuodista kiinnostuneiden kannattaa tutkailla Ulla Popken -liikkeen valikoimia, ja Hervis Sportissa voi tehdä halpoja urheiluvaatelöytöjä.

Toinen sunnuntaisinkin palveleva Budan ostoskeskus on Allée, joka on Mammutia uudempi, pienempi ja selkeämpi. Alléesta löytyy esimerkiksi Bershka, Pull&Bear sekä New Yorker. Kosmetiikkaostoksille pääsee vaikkapa DM:ssä ja MAC-liikkeessä.

ShutterstockBudapest, Unkari
Lukuisat ostoskeskukset tarjoavat runsaasti shoppailtavaa, joten niiden kiertämiseen kannattaa varata aikaa.

Outlet-löytöjä

Edullisia löytöjä pääsee metsästämään suuressa Premier Outlet Budapestissä, joka sijaitsee vähän kauempana keskustasta Györiin menevän moottoritien varressa. Sinne pääsee Budapestistä esimerkiksi bussilla numero 767.

Outlet-keskuksessa voi shoppailla esimerkiksi Adidaksen, Niken, Eccon, Gantin, Samsoniten ja Triumphin myymälöissä.

Älä unohda tuliaisia

Perinteisiä matkamuistoja Budapestista ovat käsityöt, unkarilaiset viinit, makkara sekä mausteet, varsinkin paprika. Kaikkea tätä on houkuttelevasti esillä suuressa kauppahallissa, joka on vierailun arvoinen paikka ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa ja tunnelmansakin puolesta. Samaa tavaraa saa kuitenkin halvemmalla myös suurista valintamyymälöistä sekä kaupungin muista kauppahalleista. Suuren kauppahallin lähin metroasema on Fövam tér. Hallin luona pysähtyy myös useita raitiovaunulinjoja.

Matkamuistoja myydään myös kauppahallilta alkavalla Váci utca -kadulla sekä Budapestin linnan alueella. Näissä turistimyymälöissä saa kuitenkin myös varautua maksamaan turistihintoja.

>> Lue lisää vinkkejä Budapestiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Budapest, Unkari

Budapestin tärkeimmät nähtävyydet – koe nämä 15 kohdetta kaupunkilomallasi

Ahvenanmaan tuliaiset

Mitä tuliaiseksi Ahvenanmaalta? Poimi vinkit paikallisten herkkujen ja tuotteiden äärelle

Yhdistä rantalomaan shoppailupäivä Gran Canarialla – katso parhaat ostospaikat

Budapestin hotellit – kuusi helppoa vinkkiä erilaiseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja