Hyppää sisältöön

Täällä onnistuu edullinen kaupunkiloma koko perheellä – Budapest-tärpit lasten kanssa matkustavalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.01.2018
Koko perheen matka Budapestiin on edullinen ja mieleenpainuva tapa viettää lomaa. Kokosimme neljä vinkkiä lapsille sopivista käyntikohteista Budapestissa.

Budapest sopii koko perheelle

Unkarin monipuolinen pääkaupunki Budapest täyttää kaikki tärkeimmät kriteerit lapsiperheen kohdevalinnassa: sekä matkat että oleskelu paikan päällä ovat edullisia, lyhyt lentomatka vain parituntinen ja liikkuminen paikan päällä vaivatonta. Tässä neljä tärppiä Budapestin koko perheelle sopivista nähtävyyksistä – näin vietät onnistuneen loman!

1. Aquaworld-vesipuisto

Miltä kuulostaisi 17 uima-allasta, 11 vesiliukumäkeä sekä pitkä lista mitä erilaisimpia aktivitettimahdollisuuksia jokaiseen ikään sopien? Budapest tunnetaan klassisista kylpylöistään, mutta lapsiperheen vauhdikkaaseen makuun Aquaworld on osuvampi. Kyseessä on yksi koko maailman suurimmista sisävesipuistoista, joten tekemistä riittää varmuudella koko päiväksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aquaworld sijaitsee Megyeri-sillan Pestin puoleisessa päädyssä. Keskustan Hősök tere -aukiolta pääsee Auquaworldiin ilmaisella bussikuljetuksella tai kaupungin tavallisella paikallisbussilla numero 230.

2. Millenáris Park -puisto

Millenáris Parkin aktiviteettipuisto on suuri ulkoalue täynnä erilaisia lasten leikki-, temppu- ja aktiviteettimahdollisuuksia. Vanhalle teollisuusalueelle rakennetussa puistossa on jopa oma järvi. Millenáris Park sijaitsee Budan puolella kaupunkia. Julkisilla kulkuvälineillä lähimmäs pääsee raitiovaunuilla 4 ja 6, pysäkki Széna tér.

Pienet tiedemiehet ja -naiset viihtyvät Millenáris-puiston yhteydessä toimivassa Csodák Palotájassa eli ihmeiden palatsissa, jonka näyttely esittelee luonnontieteiden ja erityisesti fysiikan maailmaa lapsia kiehtovalla tavalla.

[rp_tickets source=”paasyliput/budapest/”]

3. Lasten rautatie

Lähes 12-kilometrinen lasten rautatie on yksi Budapestin hauskimmista erikoisuuksista. Lapset ohjaavat tätä junaa, myyvät lippuja ja huolehtivat rautatien toiminnasta. Aikuisten hienoisella avustuksella toki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Junassa voi matkustaa yksittäisiä etappeja tai siihen voi ostaa koko kierroksen kattavan lipun. Junan pysäkeistä suosittuja ovat muun muassa Náncsi Néni -ravintolan pysäkki ja Vadaspark, joka on lapsiperheiden suosiossa oleva seikkailupuisto. Lippu junaan maksaa alle viisi euroa. Lasten rautatien pääasema on Széchenyi-hegy.

Junien ystävän käyntikohteeksi sopii myös Unkarin rautatiemuseo, jossa on esillä yli sata erilaista junaa ja mahdollisuus päästä itsekin kokeilemaan höyryveturin kuljettajana toimimista.

4. Päiväretki Balaton-järvelle

Balaton-järven vedet lämpenevät jo varhain keväällä miellyttäviin uintilämpötiloihin. Budapestissa lomailevan on helppo tehdä päiväretki järvimaisemiin jos käytössä on vuokra-auto. Ajomatka kaupungista järven kestää reilun tunnin. Julkisillakin perille pääsee, mutta silloin on varauduttava hieman pidempään matkantekoon.

Matalan järven rannat sopivat hyvin lapsiperheen lomailuun. Uimisen ja auringonpalvonnan lisäksi tarjolla on paljon aktiviteetteja polkuveneistä surffaukseen ja purjehdukseen. Polkupyöräily on seudulla suosittua ja järven ympäri kulkee hyvä pyörätie. Pyörävuokraamoista voi pyytää myös turvaistuimen pieniä lapsia varten.

>> Lue lisää vinkkejä Budapestiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Budapest, Unkari

Budapestin tärkeimmät nähtävyydet – koe nämä 15 kohdetta kaupunkilomallasi

Budapestin hotellit – kuusi helppoa vinkkiä erilaiseen lomaan

Budapest, Szechenyin kylpylä

Kylpylälomailua Budapestissa – esittelyssä neljä kylpylää

Budapest, Unkari

Hylättyihin rakennuksiin avatuista rauniobaareista tuli Budapestin kiinnostavin ilmiö – pitäneet pintansa yli 15 vuotta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja