Hyppää sisältöön

Unelmien maaseutuloma Englannissa: luksushotelli, joka on kuin brittikirjallisuuden klassikkoteoksista

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.11.2023
Mitä jos viettäisitkin loman vaihteeksi Pohjois-Englannissa? Hienostunut luksusloma onnistuu myös maaseudulla.

Luksusmajoitus Englannin maaseudulla

Pohjois-Englantiin suuntaavat matkailijat voivat majoittua esimerkiksi lukuisia palkintoja kahmineeseen maaseutuhotelliin Middlethorpe Halliin.

1980-luvulla hotelliksi muutettu Middlethorpe Hall sijaitsee Vilhelm III:n aikaisessa kartanossa. Hotellia ympäröi monen hehtaarin suuruinen puutarha, jonka ympärillä levittäytyy useita englantilaisia merkkiteoksia inspiroinut maaseutu. Alue onkin hyvä lähtökohta tutkimusretkelle Yorkin maisemiin, eikä matka sinne Lontoosta kestä junalla kuin alle kaksi tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Retkiä maaseudulla

Lähellä Middlethorpe Hallia sijaitsee esimerkiksi Haworth, jonka nimen jokainen kirjallisuuden ystävä tunnistaa. Haworthissa syntyivät englannin kirjallisuuden kulmakivet, Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani ja Emily Brontën Humiseva harju. Haworth on Bronten sisarusten kotipaikka, josta on tullut pieni pyhiinvaelluspaikka lukutoukille.

Middlethorpe HallMiddlethorpe Hall, Englanti
Historiallinen kartano vie englantilaisten klassikkoteosten maisemiin.

Middlethorpe Hallin kulmilla sijaitsee myös Castle Howard, joka on tuttu Evelyn Waugh’n romaanista ja Suomenkin televisiossa nähdystä Mennyt maailma -televisiosarjasta. Castle Howard on ollut Britannian kuuluisimpia yksityislinnoja lähes rakentamisestaan lähtien 1700-luvun alussa. Linnassa asuu yhä Howard-suvun jäseniä.

Englantilainen maaseutu on parhaimmillaan keväällä, kesällä ja syksyllä, jolloin järjestetään myös paljon hevoskilpailuja. Jokainen päättää itse, haluaako lähteä ihailemaan kukkivia alppiruusuja toukokuussa, upeita englantilaisia ruusuja kesä-heinäkuussa vai ruskan värejä syys-lokakuussa.

Maaseutuluksusta Middlethorpe Hallissa

Middlethorpe Hall sopii majapaikaksi niin perheille kuin pariskunnillekin. Hotellihuoneet on sisustettu yksilöllisesti, ja niissä saa nauttia kaikista nykyajan mukavuuksista höystettynä entisajan luksuksella.

Middlethorpe HallMiddlethorpe Hall, Englanti
Romanttisen tyylikkäät huoneet on sisustettu rakennuksen hengen mukaisesti.

Hotellin päärakennuksessa sijaitsee kymmenen huonetta ja 1700-luvulta peräisin olevassa piharakennuksessa on 17 huonetta. Lisäksi hotellissa voi majoittua myös kahteen mökkihuoneistoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheelliset ja omasta rauhasta nauttivat matkailijat voivat majoittua Middlethorpe Hallin puutarhasviittiin tai pieneen mökkiin. Puutarhasviitillä on oma parkkipaikka sekä terassipuutarha lampineen.

Middlethorpen mökki on kuningatar Viktorian aikainen viehättävä pikkurakennus, joka sijaitsee piilossa oman puutarhansa keskellä pihatien päässä. Mökistä löytyy kaksi huoneistoa.

Lue myös: Rantapallon matkaopas Lontooseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Näihin upeisiin paikkoihin pääset helposti Lontoosta – 10 kiinnostavaa päiväretkeä

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja