Budapest - edullinen kaupunkikohde koko perheelle

Budapest on helppo kaupunkikohde juuri sopivan lentomatkan päässä. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Parlamenttitalo, Budapest

Budapestin hotellit – neljä vinkkiä matkailijalle

Budapestissä majoittuminen on edullista – viiden tähden hotelleissakin voi yöpyä kohtuuhintaan. Rantapallo keräsi neljä hotellivinkkiä kaupunkilomailijalle.

Hotelliyön keskimääräinen hinta tähtiluokituksen mukaan

**
36 euroa
***
52 euroa
****
81 euroa
*****
121 euroa
Lähde: Hotels.com Hotel Price Index

Best Western Hotel Orion ***

Hotelli sijaitsee Tonavan läntisellä rannalla Budan puolella. Pestin puolelle pääsee helposti ylittämällä hotellin lähellä sijaitseva Elisabet-sillan. Budan puoleisia nähtävyyksiä ovat lähellä sijaitsevat Budan linna ja Gellertinvuori.

Halpaan hintaan nähden perusfasiliteetit ovat kunnossa, ja asiakkaiden käytössä on hotellin kuntosali ja sauna. Jos kaipaa perusteellisempaa kylpyläelämystä, on Budapestin maineikas Rudas-kylpylä vain 200 metrin päässä.

Hotelli tarjoaa perusaamiaisen, mutta varsinaista ravintolaa ei ole. Ravintolan löytäminen ei ole vaikeaa: jo samalta kadulta löytyy valinnanvaraa.

Huonehinnat korkeintaan kolmelle hengelle alkavat noin 50 eurosta.

Best Western Hotel Orion

Lanchid 19 Design Hotel ****

Budan puolella sijaitsevalta hotellilta pääsee Pestin vanhaankaupunkiin Budapestin kuuluisaa ketjusiltaa pitkin. Kävellen keskustan kauppoihin on matkaa 10 minuuttia.

Koko hotellissa on alle 50 rauhallista boutique-tyylistä huonetta. Makuasioista ja designin onnistuneisuudesta voi kiistellä, mutta ainakin huoneet ovat piristävän erilaisia kuin perinteiset hotellihuoneet.

Huoneista on hienot maisemat joko joelle ja ketjusillalle tai toiseen suuntaan Budan linnaan päin.

Hotelliyö kolmen hengen perheelle maksaa edullisimmillaan 70 euroa. Alle 12-vuotias lapsi majoittuu ilmaiseksi huoneessa olevia vuoteita käytettäessä.

Lanchid 19 Design Hotel

Zenit Budapest Palace ****

Hotelli sijaitsee Budapestin keskustassa Pestin puolella, Tonava-joen rannalla. Pyhän Tapanin kirkko ja Szechenyin ketjusilta ovat läheisiä nähtävyyksiä Budan puolella. Aivan vieressä on myös Vaci Utca, yksi Budapestin tärkeimpiä ostoskatuja.

Tyylikäs ja siisti neljän tähden hotelli on hiljattain kunnostettu. Hotelli sijaitsee jo 1700-luvulta peräisin olevassa kartanossa, mutta yleisilme on moderni. Asiakkaiden käytössä on kuntokeskus ja sauna. Monipuolisempaa kylpyläkokemusta kaipaavan kannattaa tutustua lähistöllä sijaitsevaan Rudas-kylpylään.

Hotelliyö kolmelle alkaen 75 euroa, ja neljän hengen perhehuone halvimmillaan 95 euroa. Hotelli on hyvä vaihtoehto myös liikematkustajalle.

Zenit Budapest Palace

Le Meridien Budapest *****

Budapestissä viiden tähden majoittuminen on edullista koko maailman mittapuulla, joten tilaisuus kannattaa hyödyntää. Le Meridien -ketjun hotelli sijaitsee hienolla paikalla.

Meridienissä on yli 200 ilmastoitua huonetta, joista suurimmasta osasta on näkymät Erzsebet-aukiolle tai Pyhän Tapanin kirkkoon. Ranskalaista ruokaa tarjoilevan ravintolan lisäksi hotellista löytyy cocktail-baari ja teehuone.

Kahdeksannessa kerroksessa sijaitsee hotellin kuntokeskus, josta löytyy uima-allas, poreamme, sauna, höyrysauna sekä kuntosali.

Hotelliöiden hinnat alkavat edullisimmillaan 115 eurosta ja kolmelta hengeltä 200 eurosta.

Le Meridien Budapest

Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 19.3.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,57 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia