Hyppää sisältöön

Arvaatko maailman ainoan maan, jossa ei ole lainkaan hotelleja? Houkuttelee valtavasti turisteja

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.11.2019
Vatikaanivaltiossa voi käydä vain päiväretkellä.

Vatikaanissa ei ole hotelleja

Voitko kuvitella kokonaisen maan, jossa ei ole mahdollista yöpyä hotellissa? Keskellä Roomaa sijaitseva Vatikaani on juuri tällainen paikka, sillä hotelleja ei minivaltion rajojen sisäpuolella ole lainkaan.

Omaksi valtiokseen tunnustettu Vatikaani houkuttelee vuosittain noin kuusi miljoonaa kävijää. Näistä kukaan ei kuitenkaan jää yöksi. Kävijät saapuvat paikalle tutustumaan kirkkoihin ja museoihin – tai toivoakseen näkevänsä vilauksen Paavista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaani on koko maailman pienin valtio, jonka pinta-ala on vain 44 hehtaaria. Kääpiövaltio on kauttaaltaan Rooman kaupungin ympäröimä, ja sinne voikin kävellä helposti Rooman keskeisiltä nähtävyyksiltä.

Hotelliton turistikohde on varsinainen harvinaisuus. Teoriassa Vatikaanissa on tietysti mahdollista yöpyä, mutta vain jos on tarpeeksi tärkeä vieras. Kutsuvieraille on Vatikaanissa majatalo nimeltä Domus Sanctae Marthae.

Vaikka itse Vatikaanissa ei ole hotelleja, on sen kupeessa mahdollista majoittua hotellissa. Rooma ja Vatikaani sulautuvat yhteen niin saumattomasti, että monet Rooman hotellit sijaitsevat aivan Vatikaanin kupeessa.

Vierailukohteena Vatikaani jakaa mielipiteitä. Pietarinkirkko, Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli kiinnostavat myös muita kuin pyhiinvaeltajia, mutta kohteisiin on aina pitkät jonot. Jos aiot vierailla Rooman-lomalla Vatikaanissa, kannattaa liput hankkia etukäteen.

Toinen hauska erikoisuus Vatikaanissa on se, että vaikka henkilöllä voi olla valtion kansallisuus, ei kukaan ole syntynyt siellä. Kaikki lähimmät sairaalat sijaitsevat nimittäin Rooman puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaanin lisäksi Italiasta löytyy toinenkin erillinen mikrovaltio San Marino.

Lue myös: Maailman ainoat maat, joissa ei ole lentokenttiä – tuttuja myös suomalaisille

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

All inclusiven plussat ja miinukset

All inclusive -hotellien plussat ja miinukset – 4 parasta ja 4 pahinta asiaa

Maailman kuuluisimmat hotellit

Kuinka monta tunnet? 10 legendaarista hotellia, joissa haluat yöpyä salaperäisen menneisyyden takia

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja