Hyppää sisältöön

Arvaatko maailman ainoan maan, jossa ei ole lainkaan hotelleja? Houkuttelee valtavasti turisteja

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.11.2019
Vatikaanivaltiossa voi käydä vain päiväretkellä.

Vatikaanissa ei ole hotelleja

Voitko kuvitella kokonaisen maan, jossa ei ole mahdollista yöpyä hotellissa? Keskellä Roomaa sijaitseva Vatikaani on juuri tällainen paikka, sillä hotelleja ei minivaltion rajojen sisäpuolella ole lainkaan.

Omaksi valtiokseen tunnustettu Vatikaani houkuttelee vuosittain noin kuusi miljoonaa kävijää. Näistä kukaan ei kuitenkaan jää yöksi. Kävijät saapuvat paikalle tutustumaan kirkkoihin ja museoihin – tai toivoakseen näkevänsä vilauksen Paavista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaani on koko maailman pienin valtio, jonka pinta-ala on vain 44 hehtaaria. Kääpiövaltio on kauttaaltaan Rooman kaupungin ympäröimä, ja sinne voikin kävellä helposti Rooman keskeisiltä nähtävyyksiltä.

Hotelliton turistikohde on varsinainen harvinaisuus. Teoriassa Vatikaanissa on tietysti mahdollista yöpyä, mutta vain jos on tarpeeksi tärkeä vieras. Kutsuvieraille on Vatikaanissa majatalo nimeltä Domus Sanctae Marthae.

Vaikka itse Vatikaanissa ei ole hotelleja, on sen kupeessa mahdollista majoittua hotellissa. Rooma ja Vatikaani sulautuvat yhteen niin saumattomasti, että monet Rooman hotellit sijaitsevat aivan Vatikaanin kupeessa.

Vierailukohteena Vatikaani jakaa mielipiteitä. Pietarinkirkko, Vatikaanin museot ja Sikstuksen kappeli kiinnostavat myös muita kuin pyhiinvaeltajia, mutta kohteisiin on aina pitkät jonot. Jos aiot vierailla Rooman-lomalla Vatikaanissa, kannattaa liput hankkia etukäteen.

Toinen hauska erikoisuus Vatikaanissa on se, että vaikka henkilöllä voi olla valtion kansallisuus, ei kukaan ole syntynyt siellä. Kaikki lähimmät sairaalat sijaitsevat nimittäin Rooman puolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vatikaanin lisäksi Italiasta löytyy toinenkin erillinen mikrovaltio San Marino.

Lue myös: Maailman ainoat maat, joissa ei ole lentokenttiä – tuttuja myös suomalaisille

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja