Hyppää sisältöön

Näin reissaat matkailuautolla Alpeilla – katso viisi vinkkiä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.02.2013
Matkailuauto on kätevä menopeli Alpeille suuntaavalle laskettelijalle. Talvimatkailusivusto Lumipallo.fi testasi karavaanarin hiihtomatkan ja listasi parhaat vinkit ensikertalaiselle.

1. Kokoa matkaseurue harkiten

Matkailuautoseikkailun ideaali tiimikoko on kolme henkeä, jolloin jokaiselle riittää oma tilava peti. Pariskuntia kyytiin sopii helposti kaksikin paria, mutta keskikokoisessa matkailuautossa yläraja tulee usein vastaan neljän aikuisen kohdalla. Lasten kanssa matkustettaessa tilaa riittää kuusihenkisellekin perheelle.

Matkaseuruetta kootessa kannattaa suosia seikkailuhenkisiä ja innokkaita laskijoita, jotta ajoittainen ahtaus ja oman rauhan puute ei rasita matkantekoa. Parhaimmassa tapauksessa tiivis tunnelma luo hyvän ryhmähengen ja tekee reissusta unohtumattoman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Valmistaudu matkaan jo etukäteen

Jo ennen matkaa kannattaa kartoittaa kiinnostavimpia hiihtokeskuksia, jotta kohdevalintoja on helpompi tehdä tien päällä. Viimeisin lumitilanne ja sääennuste on niin ikään syytä tarkistaa juuri ennen lähtöä.

Matkailuauton teknisiä yksityiskohtia on turha opiskella ennakkoon, sillä erikoistoimintojen käyttöön tarjotaan opastusta kentällä menopeliä noudettaessa. Jos kolhut huolestuttavat, saa etukäteen tilattavalla vakuutuksen omavastuuosuuden pienennyksellä enemmän mielenrauhaa.

3. Ota kaikki irti leirintäalueiden palvelusta

Keski-Euroopassa laadukkailla leirintä- ja caravan-alueilla on hotellien tapaan käytössä palvelutasosta kertova tähtiluokitus. Neljän ja viiden tähden alueet ovat useimmiten monipuolisia täyden palvelun lomakeskuksia saunaosastoineen ja kylpylöineen.

Mukavuuksia arvostavan matkailuautoilijan kannattaa hankkiutua näiden palveluiden äärelle, sillä yöpymishinnat ovat suhteessa edullisia verrattuna vastaavan tasoisiin kylpylähotelleihin.

4. Pidä tavarat kasassa – helpotat matkantekoa

Kun säilytys- ja liikkumatilaa on rajallisesti, helpottaa harkittu ja looginen tavarasäilytys matkailuautoilijan hiihtoreissua. Keskuksesta toiseen liikuttaessa on tärkeää, että kaikki tavarat pysyvät kyydissä omilla paikoillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailuauton peräosassa on usein jättimäinen takatalli, jonka sisäseinästä löytyy laskijaa ilahduttava suksiteline kiinnitysmustekaloineen. Tila sopii hyvin myös muiden laskuvälineiden ja matkalaukkujen säilytykseen. Monot ja laskuvaatteet kuivuvat yön aikana yllättävän hyvin.

5. Liiku parhaan sään perässä

Matkailuauton paras ominaisuus on sen tarjoama riippumattomuus: majoituspaikkojen saatavuudesta tai hotellihuoneiden hinnoista ei tarvitse huolehtia. Halutessaan asuntoautoilija voikin seikkailla ilman ennakkosuunnitelmia parhaan sää- ja lumitilanteen perässä: karavaanari voi nostaa kytkintä löytääkseen juuri sen parhaan puuteririnteen.

Mitä muuta matkailuautoilijan kannattaa huomioida Alpeilla? Katso 11 vinkkiä Lumipallo.fi:stä!

Simo Vunneli

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatia

Road trip Kroatiassa – huomioi nämä asiat, kun vuokraat auton

Autonvuokraus

Autonvuokrauksen sudenkuopat – huomioi nämä lisämaksut ja vältä mokat

Camptoo

Uusi palvelu Suomeen: matkailuautojen Airbnb mahdollistaa joustavan tavan vuokrata asuntoauto

Autolomailijan Teneriffa

Näin onnistuu autoloma Teneriffalla – lue vinkit mutkaisille teille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja