Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin reissaat matkailuautolla Alpeilla – katso viisi vinkkiä

artikkelin kuva
Automatkailu
Matkailuauto on kätevä menopeli Alpeille suuntaavalle laskettelijalle. Talvimatkailusivusto Lumipallo.fi testasi karavaanarin hiihtomatkan ja listasi parhaat vinkit ensikertalaiselle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.02.2013
facebook   whatsapp

1. Kokoa matkaseurue harkiten

Matkailuautoseikkailun ideaali tiimikoko on kolme henkeä, jolloin jokaiselle riittää oma tilava peti. Pariskuntia kyytiin sopii helposti kaksikin paria, mutta keskikokoisessa matkailuautossa yläraja tulee usein vastaan neljän aikuisen kohdalla. Lasten kanssa matkustettaessa tilaa riittää kuusihenkisellekin perheelle.

Matkaseuruetta kootessa kannattaa suosia seikkailuhenkisiä ja innokkaita laskijoita, jotta ajoittainen ahtaus ja oman rauhan puute ei rasita matkantekoa. Parhaimmassa tapauksessa tiivis tunnelma luo hyvän ryhmähengen ja tekee reissusta unohtumattoman.

2. Valmistaudu matkaan jo etukäteen

Jo ennen matkaa kannattaa kartoittaa kiinnostavimpia hiihtokeskuksia, jotta kohdevalintoja on helpompi tehdä tien päällä. Viimeisin lumitilanne ja sääennuste on niin ikään syytä tarkistaa juuri ennen lähtöä.

Matkailuauton teknisiä yksityiskohtia on turha opiskella ennakkoon, sillä erikoistoimintojen käyttöön tarjotaan opastusta kentällä menopeliä noudettaessa. Jos kolhut huolestuttavat, saa etukäteen tilattavalla vakuutuksen omavastuuosuuden pienennyksellä enemmän mielenrauhaa.

3. Ota kaikki irti leirintäalueiden palvelusta

Keski-Euroopassa laadukkailla leirintä- ja caravan-alueilla on hotellien tapaan käytössä palvelutasosta kertova tähtiluokitus. Neljän ja viiden tähden alueet ovat useimmiten monipuolisia täyden palvelun lomakeskuksia saunaosastoineen ja kylpylöineen.

Mukavuuksia arvostavan matkailuautoilijan kannattaa hankkiutua näiden palveluiden äärelle, sillä yöpymishinnat ovat suhteessa edullisia verrattuna vastaavan tasoisiin kylpylähotelleihin.

4. Pidä tavarat kasassa – helpotat matkantekoa

Kun säilytys- ja liikkumatilaa on rajallisesti, helpottaa harkittu ja looginen tavarasäilytys matkailuautoilijan hiihtoreissua. Keskuksesta toiseen liikuttaessa on tärkeää, että kaikki tavarat pysyvät kyydissä omilla paikoillaan.

Matkailuauton peräosassa on usein jättimäinen takatalli, jonka sisäseinästä löytyy laskijaa ilahduttava suksiteline kiinnitysmustekaloineen. Tila sopii hyvin myös muiden laskuvälineiden ja matkalaukkujen säilytykseen. Monot ja laskuvaatteet kuivuvat yön aikana yllättävän hyvin.

5. Liiku parhaan sään perässä

Matkailuauton paras ominaisuus on sen tarjoama riippumattomuus: majoituspaikkojen saatavuudesta tai hotellihuoneiden hinnoista ei tarvitse huolehtia. Halutessaan asuntoautoilija voikin seikkailla ilman ennakkosuunnitelmia parhaan sää- ja lumitilanteen perässä: karavaanari voi nostaa kytkintä löytääkseen juuri sen parhaan puuteririnteen.

Mitä muuta matkailuautoilijan kannattaa huomioida Alpeilla? Katso 11 vinkkiä Lumipallo.fi:stä!

Simo Vunneli

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.