Hyppää sisältöön

Vaellusmatka Kanariansaarilla – Calderan kansallispuisto La Palmalla lumoaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 24.10.2014
Kanariansaariin kuuluvalla La Palmalla sijaitseva Calderan kansallispuisto sopii monenlaisille vaeltajille.

Kansallispuistossa reittejä moneen makuun

Keskellä La Palman saarta sijaitseva Caldera de Taburienten kansallispuisto on täynnä erimittaisia vaellusreittejä ja upeita maisemia. Korkeat kanarialaiset männyt pitkine havuineen, miltei olematon aluskasvillisuus ja silmiä hivelevät vuoristomaisemat tarjoavat patikoijalle ikimuistoisen vaellusloman.

Caldera de Taburienten kansallispuistoissa voi vierailla lyhyesti vaeltelemalla mäntymetsässä muutaman tunnin, mutta puiston leirintäalue mahdollistaa myös usean päivän mittaisen vierailun. Lyhyt päiväreissu onnistuu esimerkiksi vierailemalla näköalapaikoissa joihin pääsee kätevästi autolla, esimerkiksi kansallispuiston itäpuolella sijaitsevassa Cumbrecitan näköalapaikassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös kansallispuiston korkeimmalle, 2 426 metrin korkeudessa sijaitsevalle Roque de Muchachosin näköalapaikalle pääsee helposti autolla.

Caldera de Taburiente
Vähäinen aluskasvillisuus ja kuivuneiden havujen peittämä maa muodostavat helpon vaellusmaaston.

Pitkän vaelluksen aikana majoitus sujuu kätevästi kansallispuiston keskellä sijaitsevan laakson leirintäalueella, johon kuuluu myös mainio grillialue.

Puistoon pääsee kätevimmin omalla autolla tai taksilla. Taksimatka esimerkiksi saaren pääkaupungista Santa Cruz de La Palmasta maksaa Caldera de Taburienten kansallispuistoon noin 45 euroa. Julkisen liikenteen busseja kansallispuistoon ei kulje.

Leirintäalueella yöpyminen on luvanvaraista, ja lisätietoa majoittautumisesta saa muun muassa kansallispuiston verkkosivuilta ja vierailijakeskuksesta. Joillekin parkkipaikoille tulee varata paikka etukäteen.

Upeita maisemia ja kanarialaisia mäntyjä

Caldera se Taburienten kansallispuistossa on useita vaellusreittejä, joista voi räätälöidä itselleen parhaiten sopivan matkan. Päivävaellukseen sopivia rengasreittejä ei juuri ole, mutta parin tunnin mittaiset lyhyet vaellukset parkkipaikoilta näköalapaikoille tarjoavat upeita maisemia ja haastavia maastoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rengasreittien puutteen vuoksi useimmat pitkän vaelluksen tekevät patikoijat saapuvat kansallispuistoon taksilla, kulkevat haluamansa reitin ja tilaavat taksin noutamaan heidät matkan päätöspisteestä.

Caldera de Taburiente
Kanarialaisten mäntyjen ja vuorten muodostama maisema on ikimuistoinen.

Kansallispuisto tarjoaa mainiot olosuhteet vaellukselle ympäri vuoden, sillä talvisinkin lämpötila on lähellä nollaa astetta. Koska osa reiteistä sijaitsee noin kahden kilometrin korkeudessa, eivät lämpötilat nouse edes kesällä liian korkeisiin lukemiin, vaan ovat miellyttävät vaellusta varten.

Paras aika päivästä vierailla kansallispuistossa on aikaisin aamulla, kun aurinko on vasta nousemassa. Silloin ehtii nähdä paitsi nousevan auringon hohtavan lukemattomien männynneulasten läpi, myös muuttuvan valon kontrastin, kun aurinko paistaa myöhemmin päivällä lähes kohtisuoraa ylhtäältä.

>>Ihastuitko Candera de Taburienten kansallispuistoon? Varaa lennot La Palmalle Rantapallon lentohaun avulla.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barraquito on kanarialainen kahvijuoma

Tämä kanarialainen herkku sopii vain aikuisille – joko maistoit lomalla Barraquito-kahvia?

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Calima Kanariansaarilla

Mikä on Kanarian kummallinen sääilmiö calima? Voi osua sinunkin lomallesi

Näin etelä ja pohjoinen eroavat toisistaan Teneriffalla

Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja