Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Hiihtoa ja Wellnessiä Tirolissa

artikkelin kuva
Aktiivilomat
Erityisesti Achenseen seutu Saksan rajan tuntumassa tunnetaan wellness-tarjonnastaan.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 20.11.2009
facebook   whatsapp

Ulkoilua ja hemmottelua Achenseellä

Erityisesti Achenseen seutu Saksan rajan tuntumassa tunnetaan wellness-tarjonnastaan. Alue markkinoin itsenään “Alppi-wellnessin” mekkana, ja sitä se todella onkin. Paljon raikasta ilmaa, upeita maisemia, vuoristojärvien kirkasta vettä ja hemmotteluhoitoja kylpylöissä. Suuntaa siis tänne, jos upeat Alppimaisemat houkuttavat, mutta laskettelu tuntuu vähemmän kiinnostavalta.

Achenseen seudulla murtomaahiihto ja patikointi ovat liikuntamuodoista suosituimmat. Alueen patikointireitit ovat erinomaiset, etapit on helppo mitoittaa jokaisen makuun sopiviksi. Maisemat ovat idyllisen upeat ja Alppijärvien väri hämmentää kerta toisensa jälkeen. Illalla maistuvat Gasthausissa perinteiset tirolilaisherkut – ja ehkäpä olut palanpainikkeena ja ilman muuta omenastruudeli jälkiruokana.

Tirolin perinteisiä hoitomuotoja ovat esimerkiksi yrtti- ja mineraalikylvyt. Perinteisten kylpyläkeskusten lisäksi tarjolla on ekologisuutta painottavia luomuhotelleja ja niin paikallisia erikoisuuksia kuin trendikkäitä aasialaisvaikutteisia feng shui -paikkoja.

Urheilullinen Innsbruck ja hiihtokeidas Kitzbühel

Kaupunkielämää kaipaajan matkailijan valinta Tirolissa on kahdet olympialaiset isännöinyt Innsbruck. Laskettelun yhdistämineen samaan pakettiin on täällä vaivatonta, rinteisiin pääsee helposti myös kaupungista käsin. 130 000 asukkaan kaupunki on varsinkin talviseen aikaan kaunis, sen kapeilla kujilla on hauska kuljeskella ja katsella vanhojen kortteleiden idylliä.

Innsbruckista vain parinkymmenen kilometrin päässä sijaitseva Seefeldin tasanko 1200 metriä merenpinnan yläpuolella on maastohiihdon ystäville hyvin varusteltu ja lumivarma kohde. Lukuisat ammattiurheilijat tulevat tänne harjoittelemaan. Myös laskettelumahdollisuudet ovat Seefeldissä mainiot.

Kaikkien tunnetuin Tirolin laskettelukohteista on Kitzbühel, joka on kasvattanut mainetta paitsi maailmancupin osakilpailujen myötä, myös hurjan after ski -menonsa kautta: illaksi löytää aivan varmasti tekemistä, olipa viettänyt päivän rinteessä tai et.

Teksti: Riikka Krenn

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Ihanaa olisi voittaa alppimatka! Terv. HP


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.