Hyppää sisältöön

Etsitkö joululahjaa matkailijalle? Tässä joulun 2017 parhaat vinkit

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.12.2017
Mikä olisi parempi tapa hemmotella läheistä kuin matka-aiheinen lahja? Rantapallo kokosi vinkit joulun 2017 parhaimpiin matkalahjoihin. Näillä yllätät ystäväsi ja perheesi!

Anna lahjaksi matka

Jos haluat antaa lahjan, jota varmasti arvostetaan, yllätä läheisesi matkalla! Tämä voi kuulostaa hieman vaivalloiselta lahjalta, mutta paketista paljastuva matka on yllättävän helppo toteuttaa – ja sopii monenlaisille budjeteille!

Matkan voi antaa lahjaksi monella eri tavalla. Voit joko antaa joululahjaksi vain lupauksen siitä että viet lahjan kohteen matkalle yhdessä sovittuna ajankohtana, jolloin voit joko päättää kohteen ennakkoon tai antaa ystäväsi valita matkakohteen. Toinen vaihtoehto on tehdä valmistelut etukäteen, varata matka majoituksineen ja kääriä pukinkonttiin kirje, josta paljastuvat lentoliput ja hotellivaraukset. Muista kuitenkin varmistaa etukäteen, että ajankohta sopii matkakumppanillesi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoMatkalahjakortti
Matkalahjakortti on helppo tapa hemmotella läheisiä ihanalla matkalla.

Kolmas ja helpoin vaihtoehto on antaa lahjaksi matkalahjakortti. Esimerkiksi kotimaisen matkatoimisto Matkapörssin lahjakortilla lahjan saaja voi valita, käyttääkö lahjoitetun summan pelkkiin lentoihin, vain majoitukseen tai molempiin. Lahjakortteja on saatavilla myös suoraan lento- ja laivayhtiöille.

Kääri pukinkonttiin kirja

Kirja on klassinen joululahja, joka lämmittää myös matkailijan mieltä. Syksyn 2017 uutuuksissa on monia opuksia jotka sopivat matkailua rakastaville.

Esimerkiksi yhdysvaltalaisen kirjailija Angie Thomasin kiinnotava Viha jonka kylvät vie suoraan keskelle yhdysvaltalaista gettoa. Ajankohtainen kirjasensaatio välittää 16-vuotiaan slummin kasvatin maailmankuvan, johon kuuluu runsaasti ristiriitaisuuksia köyhän kodin ja hyvätasoisen koulumaailman välillä.

Ruoanlaittoa ja eksoottisia makuja rakastava ystävä ilahtuu taatusti matkailija Ville Haapasalon ja Aija Kuparisen yhteisestä Villen keittiössä -kirjasta. Ihmiset eri kulttuureista jakavat paloja omasta arjestaan ja kertovat lisäksi lempireseptinsä. Kirja vie makumatkalle muun muassa Intiaan, Japaniin ja Marokkoon.

Matkailua rakastaville lapsille on syksyn uutuuskirjojen joukossa myös oma teoksensa, sillä Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba on kertomus Helsingissä ja Berliinissä asuvasta Ebbasta. Kymmenvuotias Ebba asuu välillä Helsingissä äitinsä luona ja välillä Berliinissä isänsä luona. Kahden maan ja kulttuurin lapsi kokee aika ajoin myös yllätyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet matkailijat suosivat ääni- tai e-kirjoja niiden kätevyyden vuoksi, mistä syystä konkreettista kirjaa sopivampi lahja saattaa olla myös kirjasovellus. Esimerkiksi BookBeat-sovellus toimii erinomaisena lahjana matkailijaystävälle, joka saa sovelluksen kautta satojen kirjojen kokoelman mukaansa minne päin maailmaa tahansa. Sovellus on kuukausiveloitteinen, joten lahjaksi voi antaa vaikkapa kolmen kuukauden mittaisen lukujakson.

Anna lahjaksi matkailua helpottavia tarvikkeita

Kukapa matkailija ei rakastaisi uutta ja toimivaa matkalaukkua? Ennen laukun valintaa yritä onkia tietoosi millä tavalla ystäväsi matkustaa. Lyhyitä viikonloppureissuja tekevälle ystävälle sopiva valinta on pieni selässä kannettava tai perässä vedettävä laukku, kun taas pitkästä maailmanympärimatkasta tai interrailista haaveilevalle sopii mukava rinkka.

HaltiGangster Check-In
Haltin Gangster Check-In -laukku taipuu näppärästi niin vuoristolomaan kuin kaupunkimatkaankin.

Kotimaisen Haltin Voyager-laukku on suuri, 90-litrainen kestävästä materiaalista valmistettu laukku. Se sopii erityisesti aktiivimatkailijalle, sillä kassiin sujahtavat niin hiihtomonot kuin lämpimät vaatteetkin. Laukussa on irrotettavat olkahihnat, joiden avulla sen voi nostaa selkään repun tavoin. Myös Haltin Gangster Check-In -laukku toimii aktiiviselle lomailijalle: tämä perässä vedettävä 110-litrainen laukku on helppo pakata, ja ulkopuolella olevien kompressioremmien avulla laukun saa kiristettyä napakaksi laukun sisällön määrästä riippumatta.

Pienemmälle lahjabudjetille sopivat esimerkiksi kestävät juomapullot, joiden avulla matkailijaystävän ei tarvitse ostaa aina janon iskiessä uutta vesipulloa. Esimerkiksi sveitsiläisen Siggin eri kokoiset alumiinipullot ovat näppäriä matkalla, sillä kevyt materiaali helpottaa mukana kuljettamista. Pulloja saa esimerkiksi 0,6 litran ja yhden litran kokoisina.

>> Lue lisää joululahjavinkkejä: Matkailijan näppärät lahjavinkit – tässä viime hetken tärppejä jouluostoksille!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Halti

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja