Hyppää sisältöön

Matkailijan näppärät lahjavinkit – tässä viime hetken tärppejä jouluostoksille!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.12.2015
Kaipaatko vielä lahjavinkkiä matkailijaystävälle? Katso lista kätevistä vempeleistä ja pakkausvälineistä, jotka helpottavat matkustamista.

Mukava lentomatka kunnollisilla varusteilla

Älypuhelimeen asennettava lisälinssi sopii mainiosti matkailijalle, joka arvostaa hyviä valokuvia mutta kuvaa mieluiten matkapuhelimella. Esimerkiksi Iphoneen tarkoitetut Olloclip-linssit laajentavat kännykkäkameran käyttömahdollisuuksia ja parantavat kuvanlaatua huomattavasti. Tarjolla on esimerkiksi kalansilmä-, laajakulma- tai makrolinssit. Linssejä on markkinoilla moneen eri tarkoitukseen sekä useille eri matkapuhelinmalleille, joten kaikille matkailijoille löytyy varmasti omiin tarpeisiin sopiva kuvausapuri.

Kevyt matkakaiutin ei välttämättä sovellu käyttöön matkustamisen aikana, mutta perillä kohteessa pieni kaiutin on musiikin ystävän suosikkituote. Sen avulla lempimusiikki kulkee mukana vaikka maapallon toiselle puolelle, ja mikä parasta, musiikista voi nauttia myös yhdessä ystävien tai perheen kanssa. Matkailijan tarpeisiin sopii mainiosti esimerkiksi Ultimate Earsin UE BOOM 2 -kaiutin, joka painaa noin puoli kiloa ja on puolen litran pullon kokoinen. Kestävä kaiutin on vesitiivis, ja sitä on saatavilla useissa eri väreissä. Bluetooth-yhteyden avulla kaiuttimen saa helposti yhdistettyä esimerkiksi matkapuhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
UE BOOM 2 -matkakaiutin
Värikäs matkakaiutin ei huku matkatavaroiden joukkoon.

Rapoon pieni ja kevyt E6350-näppäimistö kulkee kätevästi matkoilla mukana lisäosana tabletille tai matkapuhelimelle. Bluetooth-näppäimistö on todella kevyt, ja se ottaa yhteyden laitteeseen hetkessä. Ohut näppäimistö pakkautuu vaikkapa tabletin suojakoteloon, ja se toimii Windows-, Android- ja Mac-laitteissa. Näppäimistön kompaktin koon vuoksi osa näppäimistä on hieman eri paikassa kuin tavallisen kokoisessa näppäimistössä, joten käyttö vaatii hieman totuttelua.

Rapoon tyylikkäät S900-kuulokkeet ovat oiva lahja musiikista pitävälle matkailijalle. Langattomat sankakuulokkeet toimivat bluetooth-yhteydellä ja vastamelutekniikan ansiosta kuunteluelämys ei häiriinny ulkopuolisesta hälinästä. Kuulokkeiden langattomuus ja hyvä istuvuus tekevät niistä vaivattomat käyttää reissatessa ja kokoon taiteltuina ne kulkevat kätevästi mukana pienessäkin tilassa. Yhdellä latauskerralla kuulokkeita voi käyttää jopa 15 tuntia eli akku riittää pidemmälläkin lennolla.

Rapoo S900 -kuulokkeet
Langattomat kuulokkeet ovat kätevät matkalla.

Pidä huoli, että matkailijalla on aina virtaa laitteissa antamalla hänelle lahjaksi lisäakku. Varavirtalähde on erityisen kätevä matkoilla, kun sähköpistokkeita ei ole lähistöllä tai aikaa akun lataamiseen ei ole. Lisäakun avulla matkailija voi ladata matkapuhelimen tai tabletin akun esimerkiksi lentomatkan aikana, jolloin akun tyhjenemistä ei tarvitse pelätä. Markkinoilla on nykyisin monien valmistajien lisäakkuja, mutta matkailijalle on syytä valita pienikokoinen mutta tehokas lisäakku. Matkailijan tarpeisiin sopii esimerkiksi matkapuhelimen kokoinen Samsungin 9500 mAh -varavirtalähde.

Pienet pakkausapurit tekevät pakkaamisesta vaivatonta

Mainio lahja järjestystä rakastavalle tai tavaransa hukkaavalle matkailijalle on yhdysvaltalaisen Cocoon-yrityksen Grid-It-kuminauhalevy, jonka avulla tavarat pysyvät taatusti tallessa matkan ajan. Tuotteen toimintaperiaate on yksinkertainen, sillä erimittaisilla kuminauhoilla varusteltu levy pitää tavarat paikoillaan ja tallessa matkan ajan. Levyyn voi kiinnittää kaikki mukana kulkevat tavarat, ja se pitää tavarat järjestyksessä. Pelkän levyn lisäksi markkinoilla on esimerkiksi tabletin suojakoteloon yhdistetty kuminauhalevy.

Matkustaako ystäväsi mieluiten mahdollisimman pienellä määrällä tavaraa? Minimalistipakkaaja ilahtuu taatusti kompressiokuutiosta, jonka avulla vaatteet ja muut matkalle pakattavat tekstiilit saa entistä pienempään tilaan. Kuutiot ovat nimensä mukaisesti kuution mallisia, ja niihin pakatuista vaatteista on helppo ottaa ilmat pois kiristämällä kuutio sivuissa olevien vetoketjujen avulla aiempaa pienempään tilaan. Esimerkiksi Eagle Creek valmistaa juuri matkailuun tarkoitettuja kompressiokuutioita useassa eri koossa, joten tarvittaessa esimerkiksi paidat, alusvaatteet ja muut matkalle mukaan lähtevät vaatteet on helppo jaotella ja pakata omiin kuutioihinsa. Kuutioiden avulla mukaan pakatut vaatteet vievät noin neljänneksen vähemmän tilaa kuin ilman kompressiota pakatut vaatteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kompressiokuutio
Ylimääräisen ilman saa kompressiokuutioista ulos vetoketjujen avulla.

Toinen pakkausapuri, joka auttaa saamaan matkatavarat mahdollisimman pieneen tilaan, on tyhjiöpussi. Muovinen tyhjiöpussi ei juuri vie tilaa, ja siihen mahtuu pussin koosta riippuen vaikkapa kuukauden matkan tavarat. Pussi suljetaan toisesta päästä tiukasti ja ilma rullataan ulos toisessa päässä olevasta venttiilistä. Pussin läpinäkyvyys helpottaa myös tavaroiden löytämistä pussista. Tyhjiöpussit sopivat pieneen lahjabudjettiin sillä ne ovat edullisia. Tyhjiöpusseja myy Suomessa esimerkiksi Clas Ohlson.

Ellet keksi muuta lahjaa, yllätä ahkera matkailija lahjoittamalla hänelle maailman parhaaksi matkatakiksi ylistetty Baubax-takki. Se kätkee sisäänsä lukuisia ominaisuuksia aina niskatyynystä silmälappuihin ja tablettitaskusta hanskoihin.

>> Lue myös: Täydelliset lahjat matkailijan makuun – lue joulun 2015 parhaat lahjavinkit

Teksti: Inka Khanji, Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Rapoo, Urban Ears, Eagle creek

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joulupukki lentokoneessa

Joulupukki turvatarkastuksessa – katso videolta, mitä kaikkea pukin taskuista löytyy

Rantamaisema

Onko lahja äitienpäiväksi vielä hankkimatta? Näillä lahjavinkeillä onnistut yllättämään äidin

Joululahjavinkit

Joulun parhaat lahjavinkit – näin ilahdutat himoreissaajaa

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja