Hyppää sisältöön

Tuotetestissä rantalomailijan silmämeikit

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.05.2013
Oikeilla valinnoilla rannallakin on mahdollista pärjätä ilman suttusilmiä - millaiset meikit kannattaa pakata rantalomailijan laukkuun? Rantapallo testasi!

Syvyyttä katseeseen koko päiväksi

Raskas meikki ja helleolot sopivat huonosti yhteen. Ja miksi pitäisikään sopia, sillä lomalla saa olla rennosti ja laittautumisen voi hyvin jättää vähemmälle.

Joskus kuitenkin altaan reunallakin tekee mieli panostaa ulkonäköön, ja silloin meikin vedenpitävyys nousee yllättävään arvoon. Jos et tahdo liikkua rantalomalla naturellina ja täysin meikittä, on vedenkestävä ripsiväri ehdoton kauneustuote matkalle mukaan. Vedenpitävän ripsivärin ansiosta katse pysyy syvänä ja olemus raikkaana, vaikka välillä sukeltaisitkin vilvoittavaan veteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallo testasi joukon vedenpitäviä kauneustuotteita – nämä meikit sopivat rantaloman tai kylpyläviikonlopun matkalaukkuun mukaan.

PARHAAT VEDENPITÄVÄT RIPSIVÄRIT

Rantalomailijan ripsivärit

1. Maybelline Volum’ Express Turbo Boost

Maybellinen Volum Express Turbo Boost -ripsiväri vaatii levittäessä keskittymistä, sillä paksu harjaosa on käytössä kömpelö ja saa aikaan tunteen, että tuote on tarkoitettu vain nukkemaisen suurille lautassilmille. Kun levitysprosessi on saatu päätökseen, tulos on kuitenkin miellyttävä: tämä ripsiväri tuuheuttaa näkyvästi ja kertalevityksen jälkeen irtoaa vasta silmämeikinpoistoaineella. Kestää hyvin hellepäivän hikoilun.

Pitävyys: +++
Tuuheutus: +++
Hinta-laatusuhde: +++

2. Lumene Blueberry Curl

Lumenen vedenpitävä ripsiväri tekee sen mitä lupaa: tuote todellakin on kestävä. Herkkäsilmäisille ripsivärin peseminen saattaakin tuottaa ongelmia, sillä tuotteen poistoon tarvitaan vähintäänkin tehokas silmämeikinpoistoaine. Suora harjaosa tuntuu miellyttävältä ja jättää luonnollisen lopputuloksen ilman varisevia kokkareita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitävyys: +++
Tuuheutus: ++
Hinta-laatusuhde: +++

3. Avon Supershock Max

Avonin Supershock Max -ripsiväri yllätti testikäytössä. Väri on tasainen ja harjaosa erikoisesta muodostaan huolimatta helppokäyttöinen. Helppo tuote, joka pysyy ripsissä hyvin, mutta myös irtoaa vaivattomasti nopealla meikinpoistoaineen pyyhkäisyllä. Sopii myös herkkäihoisen rantameikiksi.

Pitävyys: ++
Tuuheutus: +++
Hinta-laatusuhde +++

4. Sensai 38°

Sensain 38°-ripsiväri on monen reissunaisen perinteinen luottotuote. Nimensä mukaisesti sen voi pestä pois 38-asteisella vedellä, ja vain 38-asteisella. Kylmä vesi ei hetkauta tätä ripsaria mihinkään ja tavalliset meikinpoistoaineetkin vain hipaisevat pintaa. Riittoisa tuote on hintansa arvoinen ja testatusti sekä merivesi- että uima-allaskelpoinen.

Pitävyys: +++
Tuuheutus: ++
Hinta-laatusuhde: ++

5. Oriflame Wonder Lash

Oriflamen vedenpitävä ripsiväri sopii luonnollista lookkia tavoittelevalle. Harjan muoto on käytössä miellyttävä, mutta tällä ripsivärillä ei ole juurikaan tuuheuttavaa vaikutusta. Väri tuntuu katoavan päivän aikana jonnekin. Hinta-laatusuhteeltaan Oriflamen ripsiväri kuitenkin toimii.

Pitävyys: ++
Tuuheutus: +
Hinta-laatusuhde: ++

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Clinique Lash Power

Cliniquen Lash Power -ripsiväri puhdistuu Sensain 38°:n tavoin vain kuumalla vedellä. Cliniquen etu on tuotteen allergiaystävällisyys. Harja on ohuehko ja värikään ei tunnu tuuheuttavan ripsiä juuri lainkaan. Ohuelti levittyvä väri kuitenkin tarttuu tukevasti ja pysyy sijoillaan vaikka koko päivän.

Pitävyys: +++
Tuuheutus: +
Hinta-laatusuhde: +

Hattu rantahiekalla

Nämä luomivärit ja rajauskynät kestävät helteelläkin

Ripsivärisuositusten lisäksi Rantapallon testiryhmä kokosi joukon muita kuumiin olosuhteisiin sopivia silmämeikkejä. Poimi listalta omasi ja näin meikki kestää koko päivän tropiikissakin!

Lumene Radiant Touch Cream Eyeshadow
Rantalomalla heleä nestemäinen luomiväri tuntuu mukavemmalta kuin mattapintainen meikki. Lumenen Radiant Touch -sarjan tuote on koostumukseltaan miellyttävä ja levittyy helposti kokemattomankin meikkaajan käsissä. Pieniin tuubeihin pakatut luomivärit ovat myös reissussa kätevämpiä kuin helposti laukussa avautuvat ja rikkoutuvat kotelot.

Rasvainen tai helteessä hikoileva iho kaipaa kuitenkin tuotteen alle toimivan pohjustustuotteen, jotta väri ei kasaannu luomen poimuihin. Luomiväriä on saatavilla neljässä kevyen metallisessa sävyssä, jotka antavat luonnollisen lopputuloksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oriflame Illuminate Eye Cranyon
Oriflamen luomiväri on nimensä mukaisesti kuin pehmeä väriliitu, jolla on helppo sutia väriä luomille. Meikki pysyy iholla kiitettävästi, mutta pohjustustuotteesta on apua etenkin rasvaisemmille luomille. Huulipunamainen puikko kulkee kätevästi mukana matkatavaroissa ja vaikka käsilaukussa. Lumenen nestemäiseen luomiväriin verrattuna Oriflamen sävyt ovat metallisemmat ja säihkyvämmät – toisaalta rohkeatkin värit näyttävät hyvältä ruskettunutta ihoa vasten.

Oriflame Eye Liner Stylo
Vaikka meikit päivällä jäisivätkin käyttämättä, on rantalomallakin mukava kaunistautua illan tullen vaikkapa ravintolaillallista tai yökerhoa varten. Katseeseen saa syvyyttä Oriflamen rajauskynällä, joka on helppo levittää tussimaisen päänsä ansiosta. Vaikka kyseessä ei olekaan vedenkestävä tuote, pysyy väri hyvin paikallaan niin kauan kuin uimareissut jäävät väliin.

Make Up Forever Black Tango -luomivärit
Make Up Foreverin luomivärien pehmeän voidemainen koostumus tekee levittämisestä helppoa. Näiden meikkien kestävyys hämmästyttää: väri ei hievahdakaan koko päivän aikana ja vahvatkin rajaukset pysyvät siisteinä. Black Tango -paletissa on neljä hehkuvan vahvaa sävyä, joita on helppo myös sekoittaa keskenään.

Make Up Forever Aqua Liner -rajauskynä
Luomivärien tapaan myös Make Up Foreverin Aqua Liner -rajauskynät ovat kestävää tavaraa. Rajauskynien väriskaala sisältää 15 eri sävyä, joten jokainen löytää todennäköisesti joukosta omansa. Tämän ammattilaisten suosiman sarjan meikit vaativat markettivaihtoehtoja suuremman rahallisen panostuksen, mutta se onneksi näkyy myös laadussa.

Teksti: Riikka Krenn, Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Mysza831

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lomailija trooppisella rannalla

Näin pysyt raikkaana helteelläkin – tuotetestissä tehokkaat deodorantit

Saimi Hoyer

Huippumallin vinkit: näin pysyt hehkeänä pitkällä lennolla

Nainen

Suojaa hiukset auringolta – Rantapallon suuri hiustuotetesti 2015

Hehkeänä lennolla

Näillä tuotteilla pysyt freesinä pitkällä lennolla – suuri kosteusvoidetesti 2014

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja