Hyppää sisältöön

Äitienpäivä lähestyy – Lue parhaat lahjavinkit matkailevalle äidille!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 05.05.2015
Lentolippu tai matkalahjakortti on monen reissaavan äidin unelmalahja, mutta matkailevaa äitiä voi ilahduttaa myös matkailuun soveltuvilla tuotteilla. Nappaa Rantapallon parhaat äitienpäivälahjaideat innokkaalle matkaajalle!

Iloa ja hyötyä tekniikasta

Matkaileva äiti arvostaa pientä ja näppärää kameraa, jolla saa muistot helposti tallennettua.

Sonyn Cyber Shot DSC-WX500 ja DSC-HX90V kameroissa on 30-kertainen zoom, salamavalo ja kääntyvä näyttö. Molemmilla kameroilla voi myös kuvata hyvälaatuisia videoita. Kameroiden langaton nettiyhteys mahdollistaa kuvien jakamisen puhelimen tai tablettilaitteen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiiviselle äidille puolestaan sopii erittäin pienikokoinen, kevyt ja kestävä kädet vapaaksi jättävä kamera. Panasonicin action-kamera HX-A1 on suunniteltu kestämään äärimmäisetkin sääolosuhteet. Se kestää pölyä, iskuja ja on vesitiivis 1,5 metrin syvyyteen. Tällä kameralla tallentaa helposti maisemat maratonmatkalla tai luontoretkellä, sillä se voidaan kiinnittää esimerkiksi repun olkahihnaan. Muistot on helppo jakaa langattoman nettiyhteyden välityksellä.

Vai onko teidänkin perheenne äiti selfie-villityksen vallassa? Hanki pakettiin kätevä selfiekeppi, jolla omakuvat matkoilta on helppo ikuistaa ja samaan kuvaan saa helposti mahtumaan vaikka koko perheen. Liitä mukaan itse askarreltu kortti, johon tulostat hauskan kuvan joltakin aiemmista matkoistanne!

Selfie-keppi
Selfie-keppi on hauska ja edullinen lahjaidea.

Itsestään huolehtiva äiti ilahtuu lahjapaketista paljastuvasta aktiivisuusrannekkeesta. Rannekkeen avulla on helppo seurata esimerkiksi kaupunkikierroksella karttuvaa askelmäärää ja kulutettuja kaloreita. Se myös kertoo kuinka lepääkö matkan aikana tarpeeksi. Esimerkiksi Polar Loopin aktiivisuusranneke pitää käyttäjänsä aktiivisena ja kertoo esimerkiksi milloin on aika lähteä liikkeelle. Vaativampaan käyttöön voi valita Garmin Vivosmart aktiivisuusrannekkeen, joka on samalla älykello. Se tallentaa kaiken liikkeen ja ilmoittaa saapuneista sähköposteista sekä puheluista.

Reissuäidin varusteet kuntoon

Matkoilla kävellään usein paljon. Tilaa on vähän eikä useita kenkiä mahdu mukaan. Reissaava äiti ilahtuukin kengistä, jotka tuntuvat miellyttävältä jalassa, mutta jotka myös näyttävät hyvältä.

Esimerkiksi Eccolta löytyy kauniita ja kestäviä sandaaleja sekä kävelykenkiä. Mukavien ja iloisen väristen OTZshoes-kenkien anatominen ja antimikrobinen korkkipohjallinen muotoutuu käyttäjänsä jalan mukaan. Pintamateriaali pellava takaa, että kenkä hengittää. Birkenstockin klassikkosandaalit ovat myös jälleen huippumuodikkaat. Lisäksi monissa urheilujalkinemallistoissa on kauniita ja käytännöllisiä vaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Janon yllättäessä moni reissaaja suuntaa lähimpään kioskiin ja ostaa aina uuden vesipullon. Ekologisempi vaihtoehto on kuitenkin kantaa mukana lasista tai metallista valmistettua juomapulloa, jonka voi täyttää aina uudelleen paikan päällä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi LifeFactoryn ja Nature´s Designin kauniisti muotoillut lasipullot, joista ei liukene veteen makuja eikä haitallisia aineita. Nature’s Designin Lagoena-pullot on lisäksi valmistettu täysin luonnonmateriaaleista.

Flow-kosmetiikan uudet jauhenaamiot on kätevä ottaa matkalle mukaan.
Flow-kosmetiikan uudet jauhenaamiot on kätevä ottaa matkalle mukaan.

Matkalle mukaan minikokoisia kauneustuotteita

Matkaileva nainen haluaa pitää myös kauneudestaan huolta reissussa ollessaan. Hyväntuoksuiset ja kätevän kokoiset minituotteet on näppärä pakata matkalle mukaan.

Flow-kosmetiikan uudet jauhenaamiot on helppo ottaa mukaan, sillä ne voi pakata myös käsimatkatavaroihin. Käyttöhetkellä niihin lisätään pieni määrä vettä ja naamio on valmis. Valittavana on kaksi tuotetta, joista hilla-minttu-kasvonaamio syväpuhdistaa ja kirkastaa ihoa, kun taas mansikkamaitonaamio heleyttää väsynyttä ja kuivaa ihoa.

Palashampoo ja kasvosaippua ovat käteviä ja vähän tilaa vieviä ratkaisuja. Erityisen hyviä ne ovat silloin kun haluaa matkustaa lentokoneella pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Kiinteät shampoo- ja saippuapalat voi jättävät mukavasti lisätilaa lentokoneiden nestekiintiöihin. Ihanan tuoksuisia vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi Flow ja Lush- luonnonkosmetiikkamerkeiltä.

Aurinkoisiin kohteisiin matkatessa on hyvä muistaa suojata iho. Biosolis-tuotesarjaan kuuluvat aurinkosuojatuotteet antavat mahdollisuuden nauttia auringosta turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Ne ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joiden pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. Tuoteperheeseen kuuluu aurinkovoiteita, rusketuksen edistäjiä sekä itseruskettavia tuotteita.

Aurinkolomalle valmistautuvan äidin lahjapakettiin sopii myös Braunin Silk-épil SkinSpa -laite, joka sisältää sekä epilaattorin että koko vartalolle sopivan kuorintaharjan. Tällä laitteella äiti loihtii säihkysääret lomalle! Toinen kätevä uutuus Braunilta on Braun Face -kasvojenhoitolaite, jossa yhdistyvät kasvoepilaattori ja puhdistusharja, jolla ihon puhdistus onnistuu perusteellisesti. Pienen kokonsa ansiosta Braun Face sopii kätevästi myös matkalle mukaan.

Pakkaa pakettiin suunnitteluapua seuraavalle matkallenne

Matkailua rakastava äiti ilahtuu seuraavan reissun suunnittelua auttavasta kirjasta. Jos jo tiedät minne matka suuntautuu, anna lahjaksi kohdeopas. Kotimaisen Mondon opaskirjasarjasta löydät hyviä ja kattavia oppaita useaan paikkaan. Mikäli seuraava kohde ei ole vielä tiedossa, valitse jonkin unelmakohteen opas. Varmoja vaihtoehtoja ovat muun muassa Pariisin, Barcelonan tai New Yorkin oppaat. Muista myös järjestää äidille omaa aikaa rauhoittua lahjakirjojen pariin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Riippukeinussa rannalla
Matkan suunnittelu on lähes yhtä hauskaa kuin itse matkustaminen!

Aina ei tarvitse lähteä reissuun kauas, sillä kotimaassakin löytyy paljon nähtävää. Äidille avuksi suunnitteluun voi antaa esimerkiksi Sari Snellmanin Salaisuuksia Suomesta -kirjan, jossa kerrotaan kotimaan persoonallisimmat nähtävyydet. Toinen mielenkiintoinen teos on Raija Hentmanin Pääkaupunkiseudun retkeilyopas, johon on koottu kaikki pääkaupunkiseudun luontokohteet yksiin kansiin.

Tietoa ja tarinoita kaipaavalle äidille sopii Ismo Pornan Maailman valtiot ja niissä käynnit. Porna on matkustanut vuosina 1960-2014 kaikissa maailman valtioissa ja julkaissut kokemuksistaan faktatiedoilla terästetyn matkakertomuksen.

Makumatkalle voi lähteä myös omassa keittiössä. Anna äidille lahjaksi yli sata ihanaa reseptiä sisältävä Istanbulin makuja – kirja ja tehkää yhdessä maistuva ruokamatka suurkaupungin sydämeen. Kirjan ovat kirjoittaneet Andy Harris ja David Loftus.

Teksti: Anu Vaheristo, Riikka Krenn
Kuvat: iStockphoto, Flow-kosmetiikka, Flickr/R4vi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rantamaisema

Onko lahja äitienpäiväksi vielä hankkimatta? Näillä lahjavinkeillä onnistut yllättämään äidin

Joululahjavinkit

Joulun parhaat lahjavinkit – näin ilahdutat himoreissaajaa

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Matkalaukku

Matkailijan näppärät lahjavinkit – tässä viime hetken tärppejä jouluostoksille!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja