Hyppää sisältöön

Onko lahja äitienpäiväksi vielä hankkimatta? Näillä lahjavinkeillä onnistut yllättämään äidin

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 10.05.2017
Anna äidille lahjaksi uusia elämyksiä ja ikimuistoisia hetkiä. Matka-aiheisen lahjan ei tarvitse olla kallis, sillä vaihtoehtoja on jokaiseen lähtöön. Nappaa tästä lahjaideat ja yllätä äiti iloisesti!

Ilahduta äitiä matkalahjalla

Äitienpäivä lähestyy, mutta syytä paniikkiin ei ole, vaikka lahja olisikin hankkimatta. Matkailua ja uusia elämyksiä rakastavaa äitiä voi hemmotella matka-aiheisella lahjalla, jonka ehtii helposti hankkia vielä viime metreillä.

Lahjan ei tarvitse olla kallis unelmaloma kaukokohteeseen, sillä äiti varmasti ilahtuu yhtälailla esimerkiksi risteilystä Tallinnaan tai kylpyläviikonlopusta kotimaassa. Jos keksit loistavan matkalahjan, mutta oma budjettisi ei sen hankkimiseen riitä, yksi tapa on ostaa yhteinen lahja esimerkiksi muiden perheenjäsenten tai sukulaisten kesken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Äkkilähtö on mainio vaihtoehto lahjaksi äidille, joka viihtyy lomalla rantamaisemissa auringosta ja lämmöstä nauttien. Äkkilähtöjä voi löytää myös edullisesti, joten paljon iloa voi antaa lahjaksi myös kohtuulliseen hintaan. Kohdetta valitessa kannattaa miettiä esimerkiksi, millaisista nähtävyyksistä, ruoasta tai harrastusmahdollisuuksista lahjansaaja pitää, tai kiinnostaako häntä vaikkapa shoppailu tai kulttuuritapahtumat.

Onko äidillä suosikkikohde, josta hän on haaveillut jo pitkään? Tässä tapauksessa äidin voi yllättää iloisesti varaamalla lennot juuri tähän kyseiseen kohteeseen. Matkaohjelman ja majoituksen voitte suunnitella yhdessä, jotta lomasta tulee juuri sellainen kuin hän toivoo.

Risteilyt ovat mainio tapa ottaa pieni irtiotto arkeen ja tarjota äidille hieman hemmottelua. Itämerellä on lukuisia edullisia risteilyjä, joilla pääsee käymään pienellä kaupunkilomalla joko Tallinnassa tai Tukholmassa, mutta valittavana on myös risteilyjä, joissa ei pysähdytä maissa. Näillä risteilyillä keskitytään laivan ravintola-, ostos- ja viihdetarjonnasta nauttimiseen. Jos budjetti on suuri, lahjapakettiin voi hankkia myös risteilyn Välimerellä tai Karibialla.

Jos äidin suosikkikohde ovat Suomen kauniit maisemat tai aikaa ulkomaanmatkaan ei ole, voi äidille hankkia esimerkiksi hotelli- tai kylpylälahjakortin kotimaan kiehtoviin kohteisiin.

Suomen kylpylöistä löytyy mieleinen vaihtoehto jokaiseen makuun, sillä valittavana on niin koko perheen yhteiseen lomanviettoon sopivia kylpylöitä kuin vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu aikuisten kahdenkeskiseen ajanviettoon. Yksi tunnelmallinen uutuuskohde on kallioiden sisälle louhittu järvikylpylä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotelliloma kotikaupungissa tai Suomen muissa kaupunkikohteissa on mainio tapa tutustua kotimaan matkailutarjontaan. Kotimaan kohteissa voi yöpyä esimerkiksi hulppeassa luksussviitissä, tunnelmallisessa majakkahotellissa tai myös ulkomaalaisten matkailijoiden suosimassa lasi-iglussa.

Myös pienellä lahjabudjetilla voi tarjota äidille yllätyksiä ja uusia elämyksiä, sillä aina ei tarvitse poistua edes omasta kotikaupungista löytääkseen kiinnostavaa tekemistä. Selvitä siis vaikkapa oman paikkakuntasi suositut nähtävyydet, ravintolat ja luontokohteet, ja vie äiti retkelle lähialueiden vierailukohteisiin.

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joululahjavinkit

Joulun parhaat lahjavinkit – näin ilahdutat himoreissaajaa

Isänpäivän lahjavinkit

Isänpäivän lahjavinkit – yllätä matkaileva isä sopivalla lahjalla

Matkalaukku

Matkailijan näppärät lahjavinkit – tässä viime hetken tärppejä jouluostoksille!

Joululahjavinkit

Yllätä matkailija hauskalla lautapelillä – kuusi lahjaideaa pukinkonttiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja