Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Viiden tähden Praha – vinkit luksuslomailijalle

artikkelin kuva
Luksus ja spa
Budjettimatkailijan oluttupien ja edullisten hostellien lisäksi Praha tarjoaa puitteet myös hulppealle luksuslomalle. Lue Rantapallon vinkit laatulomailuun Prahassa!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 29.07.2017
facebook   whatsapp

Maanläheisellä Prahalla on myös luksuspuolensa

Praha historiallisine puitteineen on edelleen sitä, mitä budjettimatkailija toivoo: konstailemattomia paikallisia ravintoloita, olutta huokeaan hintaan tarjoavia iloisia pubeja sekä hyväntuulisia matkaajia edullisten hostellien olohuoneissa.

Mutta tarjontaa suuressa kaupungissa riittää kaikille – reppureissaajien ohella myös niille, jotka kaipaavat budjettimatkailun sijaan luksusta.

Praha on art nouveaun helmi

Vieri vieressä seisovat pastellinsävyiset talot ovat kuin perinteisestä ranskanpastillipussista. Vaaleanpunaisilla, -violeteilla ja -keltaisilla taloilla on yksi yhteinen piirre: kaikki seuraavat upeaa ja rönsyilevää art nouveauta.

Äärimmilleen viimeistellyt metalliköynnökset koristavat rakennusten sisäänkäyntejä, ikkunapieliin on maalattu runsaita ja reheviä kukka-asetelmia eikä Prahan puusepille löydy vertaa. Euroopan Art Noveaun helmi ja tyylisuunnan kuningatar on säilyttänyt majesteettisen asemansa Beethovenin ajoilta saakka.

Laatuhotelleissa luksus nautitaan hitaasti

Vanhasta kaupungista, Staré Mistosta, löytyy 35 viiden tähden hotellia, jotka ovat alati täynnä. Hitauden trendit slow food, slow travel ja yleinen omasta hyvinvonnista huolehtiminen ovat tällä hetkellä matkailualaa ravistelevia termejä. Niiden vuoksi lomalla halutaan panostaa yhä enemmän luksukseen, yhä enemmän itseensä.

Vltava-joen uomassa sijaiseva kahden miljoonan asukkaan metropoli on siis muutakin kuin perinteiset perinteiset nähtävyytensä ja jos moni Euroopan kaupunki on hinnoitellut itsensä pilalle, Praha tarjoaa luksusta huokeaan hintaan.

Niin sisustukseltaan kuin sijainniltaankin kaupungin parhaaksi hotelliksi tituleerattu Four Seasons -hotelli sijaitsee aivan vanhan kaupungin sydämessä. Paikkaa tavoiteltiin yli kymmenen vuoden ajan. Nykyisin huoneista avautuu näkymä Vltavajoelle sekä iltaisin katulamppujen hohteessa kuultavalle romanttiselle Kaarlensillalle.

Myös Mandarin Oriental, Kiminski sekä Marriot lukeutuvat Prahan suosituimpien laatuhotellien kärkeen.

Illalla nautitaan viinistä ja jazzista

Nouse Jazz-laivaan Vltavan rannalta, Cechuv-sillan kupeesta, ja iltasi on taattu. Pöytävarauksen hinta vaihtelee sen mukaan, istahdatko nauttimaan illasta ja parhaista paikallisista jazz-muusikoista laivan keskiosaan vai keulan ikkunapaikoille.

Keskivertohinta perinteiselle tervetuliaismaljalle, kahden ja puolen tunnin jokilaivaristeilylle, kolmen ruokalajin illalliselle sekä musiikkiesitykselle on jää alle 40 euroon.

Tartu Voguen matkavinkkiin

Kupliiko sisälläsi taiteilija, jonka haluaisit vapauttaa sampanjalasillisen tahdittamana? Voguen lanseeraamassa Praha-oppaassakin mainittu kuuluisan Tony Manton Manto Galleria tarjoaa siihen mahdollisuuden.

Kahden tunnin taidelasiekskursion aikana nautitaan gallerian omasta näyttelystä sekä maalaamisen riemusta. Jokainen osallistuja saa taiteilla oman lasisen tarjoilulautasensa, joka toimitetaan seuraavana päivänä sievässä pahvirasiassa hotellihuoneeseesi. Tuliaisiksi kannattaa hankkia myös vaikkapa Manton käsityönä valmistamia viinilaseja, joista jokainen on uniikki.

Vanha kaupunki – fashionistan mekka

Uskalias, hienostunut, laadukas – tsekkiläinen Pietro Filipi valmistaa pukuja sekä miehille että naisille. osoitteessa Národní 31.

Nana Voguen liikkeestä (Benediktská 8) voit sen sijaan bongata uudenveroisia vintage-löytöjä Chanelilta, Marc Jacobsilta, Diane von Furstenbergilta sekä Guccilta. Outlet-liikkeestä (Vodičkova 36) tarttuu mukaasi mitä todennäköisimmin Calvin Kleinia tai Guessia ja Fashion Arena Outletissa sinua odottavat 101 toinen toistaan muodikkaampaa liikettä ja labelia – kaikki saman katon alla.

Todellinen fashionista suuntaa kuitenkin askeleensa kohti vanhassa kaupungissa sijaitsevaa ja muun muassa Diorin, Pradan, Versacen ja Louis Vuittonin reunustamaa Pařížskáa, Prahan omaa muotibulevardia. Kuten opaskirjat ja oppaat neuvovat: sieltä löytyy kaikki.

Teksti: Marinella Ruusunen
Kuvat: iStockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.