Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koe suurkaupunkien joulutunnelma! Näin pääset joulumarkkinoille Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa

Flickr / DJ Cockburn artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Joulunalusaika on erinomainen tilaisuus vierailla suurkaupungeissa ja nauttia ihanasta joulutunnelmasta. Lue vinkit joulutoreille ja ihanimpiin tapahtumiin Lontooseen, Pariisiin sekä New Yorkiin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 07.12.2017
facebook   whatsapp

1. Lontoo

Lontoon hienoin joulukuusi sijaitsee kaupungin sydämessä Trafalgar Square -aukiolla, ja kuusi valaistaan 7. joulukuuta 2017. Joulukuusi tulee vuosittain Norjasta, sillä se on lahja kiitoksena avusta, jota britit tarjosivat norjalaisille toisessa maailmansodassa.

Kuusen ympärillä järjestetään myös joulumyyjäiset, jotka on pidetty Trafalgar Squarella vuodesta 1947 alkaen. Ne ovat hyvin suositut paikallisten keskuudessa, sillä joulutorilla järjestetään rutkasti erilaista ohjelmaa. Esimerkiksi 6.–23. joulukuuta Trafalgar Squaren joulumarkkinoilla voi kuulla esimerkiksi joululauluja eri kuorojen esittämänä. Niin matkailijat kuin paikallisetkin kokoontuvat aukiolla myös uudenvuodenaattona.

Toinen kiinnostava vierailukohde on Hyde Parkiin avattu Winter Wonderland -huvipuisto, missä pidetään myös käsitöihin ja erikoisiin ruokatuotteisiin painottuva joulutori. Huvipuisto on avoinna 17.11.2017–1.1.2018.

Englantilaisia joululauluja voi kuunnella myös St. Paulin katedraalissa, missä lauluiltoja järjestetään päivittäin aina jouluun saakka.

>> Lue lisää Lontoon joulumarkkinoista ja -tapahtumista!

2. Pariisi

Ranskan pääkaupunki Pariisi tarjoaa useita perinteisiä joulumarkkinoita, Les Marches de Noël, joissa on laaja valikoima taidetta ja käsitöitä sekä paikallisia erikoisuuksia ja ruokaherkkuja.

Flickr / DaxisPariisi
Pariisi on todella tunnelmallinen kohde joulun alla, ja markkinoiden lisäksi kaupungissa voi nauttia kauniista jouluvaloista.

Tunnetun Notre Damen katedraalin ympäristössä järjestettävät joulumarkkinat tulevat matkailijoille tutuksi 15.–24. joulukuuta 2017. Niin ikään useimpien matkailijoiden reitille osuvat myös Les Hallesin joulumarkkinat, minne kohoaa yli 70 tunnelmallista myyntikojua 27.11.–31.12.2017.

Muita hyviä joulumarkkinoita ovat muun muassa Gare de l’Estin markkinat sekä des Invalidesin joulutorit.

>> Lue lisää Pariisin joulumarkkinoista!

3. New York

New Yorkissa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma joulun alla. Rockefeller Centeriin pystytetään suuri joulukuusi, jonka valot sytytetään erityisessä seremoniassa. Joulukuusi on valaistuna 29.11.2017–7.1.2018. Rockefeller Centerissä voi myös luistella tai vierailla Top of the Rock -observatoriossa, josta voi nähdä koko Manhattanin.

Viimeisen vuosikymmenen ajan Bryant Parkissa on pidetty joulumarkkinat, joissa myydään esimerkiksi taidekäsitöitä, koruja ja leluja. Myös täällä voi luistella, syödä ja seurata erilaisia tapahtumia joulun ajan.

New Yorkin suurin tavaratalo Macy’s on tunnettu kaupungin hienoimmasta joulukoristelusta, joka koostuu kahdesta eri teemasta. Toinen teema on joka vuosi sama ja pohjautuu klassiseen jouluelokuvaan Miracle on 34th Street. Toinen teema on salaisuus ja se paljastetaan vasta avajaisissa.

Flickr / Andrew DallosNew York
New Yorkissa voi nähdä joulun alla lukuisia erikoisiakin koristeita.

Radio City Music Hall on jo vuodesta 1932 esittänyt joulushown The Rockettes – Radio City Christmas Spectacular. Noin puolitoista tuntia kestävät esitykset pyörivät marras–joulukuun ajan.

Joka vuosi joulukuussa The Metropolitan Museum of Art koristelee suuren joulukuusen barokkityyliin italialaisilla joulukoristeilla. Ota koko perhe mukaan yhteen maailman hienoimmista taidemuseoista.

>> Lue lisää New Yorkin joulumarkkinoista!

Lähde: Tjäreborg
Kuvat: Flickr / DJ Cockburn, Daxis sekä Andrew Dallos

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.