hero taustakuva

Vietä herkutteluloma Ahvenanmaalla – viisi ravintolavinkkiä

Inka Khanji artikkelin kuva
Suomen matkailu
Ahvenanmaalla on monia kiinnostavia ravintoloita, joissa voi nauttia tasokkaasta ruoasta mukavissa puitteissa. Tutustu ainakin näihin viiteen ravintolaan!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 21.09.2018
facebook   whatsapp

1. Smakbyn

Ahvenanmaan tunnetuimpien ravintoloiden joukkoon lukeutuva Smakbyn on vuonna 2012 avattu ravintola, jonka omistaja Michael Björklund on tuttu muun muassa Strömsö-televisiosarjasta. Ravintolassa vierailu on elämys, joka ei rajoitu ainoastaan ruokapöytään: yhteydessä toimii muun muassa ahvenanmaalaisia tuotteita myyvä putiikki, tislaamo ja savituotepaja.

Inka KhanjiAhvenanmaan ravintolat
Smakbynin omistaja Michael Björklund on tuttu näky ravintolassa.

Ravintola hyödyntää satokauden raaka-aineita ja pyrkii tarjoamaan kävijöille aina jotain uutta. Tarjolla on lounasta ja päivällistä, mutta ravintolaan voi hyvin piipahtaa vain kahville ja jälkiruoalle. Sijainti tunnelmallisen Kastelholman linnan kupeessa tekee ravintolasta ihanteellisen pysähdyspaikan Ahvenanmaata kiertäville matkailijoille.

Smakbyn
134 Slottsvägen, Kastelholm

2. Stallhagen

Ahvenanmaalaisen Stallhagen-panimon yhteydessä toimiva ravintola on hyvä valinta myös muille kuin oluen ystäville. Tunnelmallinen ruokapaikka sijatsee Godbyssa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminassa. Ravintolassa järjestetään muun muassa olutmaistijaisia, joiden avulla panimon tuotteisiin tutustuminen onnistuu vaivatta.

Inka KhanjiAhvenanmaan ravintolat
Stallhagenin olutmaistiaisissa on tarjolla myös alkoholiton, limonadivaihtoehto. Kullekin juomalle tarjotaan myös siihen sopiva suupala.

Stallhagen toimii tiiviissä yhteistyössä ahvenanmaalaisten viljelijöiden ja muiden tuottajien kanssa. Raaka-aineet toimitetaan ravintolaan päivittäin aina kunkin päivän saatavuustilanteen mukaan, mistä syystä Stallhagenissa ei ole vakiintunutta ruokalistaa, vaan kunakin päivänä tarjolla olevat vaihtoehdot kirjoitetaan ravintolan seinässä olevaan liitutauluun.

Pub Stallhagen
196 Getavägen, Godby

3. Kvarter5

Tasokasta ruokaelämystä etsivän matkailijan kannattaa Maarianhaminassa suunnata illalliselle Kvarter5-ravintolaan. Ravintolan ruokalista vaihtelee satokausien mukaan ja annosten raaka-aineissa suositaan paikallisia tuottajia. Maukkaissa annoksissa on kiinnitetty erityistä huomiota myös houkuttelevaan esillepanoon.

Inka KhanjiKvarter5, Maarianhamina
Kvarter5 tarjoaa tunnelmalliset puitteet muakavalle illalliselle.

Kvarter5-ravintola sijaitsee perinteisen hotelli Pommernin yhteydessä. Ilta-aikaan ravintola toimii myös viinibaarina, ja viinin seuralaiseksi voi tilata jaettavaksi tarkoitettuja pikkuannoksia. Jos haluaa varmistaa pääsyn suosittuun ravintolaan, kannattaa pöytävaraus tehdä ennakkoon.

Kvarter5
Norragatan 10, Maarianhamina

4. Bagarstugan Café & Vin

Bagarstugan Café & Vin on tunnelmallinen kahvila, joka on sisustettu vanhanajan tyyliin. Usein täynnä herkuttelijoita oleva kahvila sijaitsee aivan Maarianhaminan keskustassa ja sieltä saa myös lounasta.

Visit ÅlandMaarianhaminan ravintolat
Ahvenanmaalla vieraillessa kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista pannukakkua.

Kahvilassa on runsas valikoima herkullisia kakkuja ja leivonnaisia, jotka ovat itse paikan päällä leivottuja. Muiden herkkujen lisäksi kahvilassa kannattaa maistella myös paikallista erikoisuutta eli ahvenanmaalaista pannukakkua. Makeiden tarjoilujen lisäksi valittavana on esimerkiksi salaatteja ja pikkusuolaisia.

Bagarstugan Café & Vin
Ekonomiegatan 2, Maarianhamina

5. Pub Niska

Pub Niska on oiva valinta rentoa ruokapaikkaa etsivälle. Ravintolan erikoisuus ovat peltileivät eli ahvenanmaalaisittain valmistetut pizzat, joissa on käytetty laadukkaita ja paikallisia raaka-aineita luomaan kiinnostavia makuyhdistelmiä. Pizzojen lisäksi ravintolan ruokalistalta löytyy myös salaatteja.

Krista AhonenMaarianhaminan ravintolat
Pub Niska on tunnettu herkullisista pizzoistaan.

Maarianhaminen Merikorttelissa sijaitseva Pub Niska on saanut nimensä salakuljettaja Algoth Niskalta. Meriteema näkyy myös esimerkiksi ravintolan sisustuksessa. Kesäaikaan ravintolalla on viihtyisä ulkoterassi, jossa viihtyy koko perhe, sillä terassilla on lapsia varten hauskoja pieniä pöytiä.

Pub Niska
Sjökvarteret, Maarianhamina

>> Lue lisää vinkkejä Ahvenanmaalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen ja Inka Khanji
Kuvat: Visit Åland, Inka Khanji ja Krista Ahonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.