Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lasten kanssa Ahvenanmaalla – viisi kohdetta, joissa viihtyvät myös perheen pienimmät

Krista Ahonen artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Ahvenanmaa on helppo perhelomakohde, jossa on lukuisia lapsia kiinnostavia nähtävyyksiä. Katso tästä kohdevinkit!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 14.04.2018
facebook   whatsapp

Helppo perheloma Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa on erinomainen kohde perhelomalle, sillä matkustaminen onnistuu helposti ja nopeasti laivalla. Erityisesti pienempien lasten kanssa laivalla matkustaminen on mukavampaa kuin pitkiä aikoja lentokoneessa istuminen. Laivalla reissatessa ei matkatavaroiden määrästä tarvitse huolehtia ja reissuun voi lähteä vaikka omalla autolla.

Ahvenanmaa onkin helppo kohde koko perheen autolomailuun, sillä välimatkat ovat lyhyitä ja kiinnostavia pysähdyspaikkoja riittää. Auton lisäksi Ahvenanmaalla voi seikkailla myös pyörällä, koska saariston tasaisilla teillä pyöräily on helppoa myös lapsille.

Omaan lomaohjelmaan on Ahvenanmaalla helppo lisätä lapsia ilahduttavia kohteita, sillä valittavana on niin seikkailupuistoja, ulkoleikkipaikkoja kuin museoita, joissa lapset on erityisesti otettu huomioon. Vaihtoehtoina on niin ulko- kuin sisäaktiviteetteja, joten sää ei lomasuunnitelmia onnistu pilaamaan.

Katso viisi vierailukohdetta Ahvenanmaalla, joihin lapset ihastuvat varmasti!

1. Ahvenanmaan merenkulkumuseo

Maarianhaminassa sijaitsevassa Ahvenanmaan merenkulkumuseossa viihtyvät niin lapset kuin aikuiset, sillä perheen pienimmät on huomioitu omilla aktiviteeteilla ja näyttelyillä. Lapsille on museossa esimerkiksi oma leikkihuone ja kiinnostavia tehtäviä suoritettavaksi ympäri museota. Museossa järjestetään lapsille myös päivittäin aarrejahti.

Merenkulkumuseo on avoinna ympäri vuoden päivittäin lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä. Kannattaa kuitenkin huomioida että museo sulkeutuu jo iltapäivällä. Aikuisilta lippu museoon maksaa kympin ja lapsilta noin kuusi euroa.

2. Lilla Holmen

Lilla Holmen on lähellä Maarianhaminan keskustaa sijaitseva lapsille omistettu saari, jossa riittää tekemistä koko perheen yhteiselle retkelle. Saarella on hiekkaranta, josta voi pulahtaa uimaan rantaleikkien välissä, ja rannan tuntumassa sijaitsee myös merirosvolaivaa muistuttava kiipeilyteline. Rannan lisäksi Lilla Holmenilla on lintutalo ja muita pieniä eläimiä.

Lilla Holmen sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta ja sisäänpääsy saarelle on ilmainen. Saarelta löytyy pukukopit sekä pöytiä eväiden syöntiä varten.

Krista AhonenAhvenanmaa
Smart Park -puistossa riittää vauhdikasta tekemistä.

3. Smart Park

Smart Park on vauhdikas perhepuisto, jonka ulkoalueilla voi esimerkiksi ajaa pienoisautoilla, ohjata itse venettä, katsella eläimiä sekä leikkiä vesisotaa. Suurella puistoalueella leikkien vierähtääkin helposti vaikka koko päivä. Vesileikkien vuoksi vierailulle kannattaa varata mukaan vaihtovaatteet. Puiston alueelle saa tuoda omia eväitä, mutta siellä toimii myös ravintola, kahvila ja jäätelöbaari.

Smart Park on avoinna kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin päivittäin. Kesäkuun alussa ja elokuun lopussa puisto on auki vain viikonloppuisin, joten ajankohtaiset aukioloajat on hyvä tarkistaa vierailua suunnitellessa. Sisäänpääsy puistoon maksaa noin parikymppiä ja tarjolla on myös 3–7 hengen perhelippuja.

4. Leklandet

Leklandet-sisäleikkipuisto tarjoaa lapsille hauskaa tekemistä myös huonomman sään sattuessa. Sisäleikkipuiston seikkailuradat ja pelit on jaettu ikäryhmittäin, joten puistossa viihtyvät leikkien perheen eri-ikäiset lapset.

Sisäleikkipuisto on auki vain kesäkaudella toukokuun alkupuolelta syyskuun alkuun. Sisäänpääsy puistoon maksaa yli 2-vuotiailta lapsilta hieman yli 10 euroa ja lasten kanssa saapuville aikuisille sisäänpääsy on ilmainen. Puiston yhteydessä toimii kahvila, josta saa virvokkeita ja pientä syötävää.

Ahvenanmaa
Eläinsafarilla pääsee näkemään eläimiä lähietäisyydeltä.

5. Käringsundin villieläinsafari

Ahvenanmaalla lomaillessa voi myös kokea vauhdikkaan eläinsafarin Käringsundissa. Noin 45 minuutin mittaisella ajelulla kierrellään reilun 30 hehtaarin kokoisessa riistaeläinaitauksessa. Ajelun aikana voi nähdä lähietäisyydeltä esimerkiksi saksanhirviä, strutseja, villisikoja ja laamoja.

Safarikierroksia järjestetään muutama päivässä kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin. Osan kesästä safari on suljettuna sunnuntaisin ja tarkemmat aukioloajat kannattaakin tarkistaa netistä ennen vierailua. Lippu safarille maksaa aikuisilta hieman yli kympin ja lapsilta iästä riippuen noin 6–8 euroa. Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät safarille ilmaiseksi. Safarin yhteydessä toimii pieni matkamuistomyymälä.

Lue myös: Ahvenanmaan parhaat – 10 vinkkiä lomailijalle

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.