hero taustakuva

Tampereen 10 kiinnostavinta hotellia – mikä näistä sopii sinulle?

Lapland Hotels artikkelin kuva
Suomen matkailu
Kylpylä, klassikko vai Suomen korkein? Tampereen hotellivalikoimasta löytyy kaikille sopiva vaihtoehto.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.07.2020
facebook   whatsapp

1. Lapland Hotels Tampere

Lappilainen hotelliketju Lapland Hotels laajentui vuonna 2015 myös suomalaisiin kaupunkeihin. Yksi kaupunkihotelleista sijaitsee Tampereen keskustassa. Sisustus tosin voisi hämätä: poronsarvet, kivitakat ja Lapin tyyliin sopivat kuosit sopisivat yhtä hyvin pohjoisen hiihtokeskuksiin. Myös hotellin ravintolassa tarjotaan pohjoisen makuja.

Hotelli sopii matkailijoille, jotka haluavat majoituksen lisäksi myös elämyksen. Täällä voi viettää myös romanttista lomaa puolison kanssa tai kokea Lapin lähtemättä pohjoiseen. Huoneiden hinnat alkavat noin 180 eurosta yötä kohden.

2. Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Vuonna 2014 avattu 25-kerroksinen Torni Tampere on Suomen korkein hotelli. Rautatieaseman vieressä sijaitseva 88 metriin kohoava hotelli on helppo bongata vaikka junan ikkunasta, jos matkustat Tampereen ohi. Hotelli sopii lähes kaikenlaisille matkailijoille, jotka etsivät majoitusta Tampereen keskustan tuntumasta.

Tornin ylimmässä kerroksessa toimii maisemaravintola Moro Sky Bar, jonne voi poiketa lounaalle tai lasilliselle vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.

3. Lillan Hotel Café & Butik

Tampereen ensimmäiseksi boutique-hotelliksi itseään tituleeraava Lillan Hotel Café & Butik on tunnelmallinen pieni hotelli, joka sopii elämyshakuiselle matkailijalle. Jos ketjuhotellit eivät kiinnosta, on tässä yksilöllinen vaihtoehto. Hotelli sijaitsee Tampereen Viinikassa reilun kilometrin päässä keskustasta.

Lillan sopii esimerkiksi pariskunnille kahdenkeskiselle lomalle. Hotellin yhteydessä toimii kahvila, jossa tarjoillaan aamiaista ja brunssia. Yön hotellissa saa edullisimmillaan noin sadalla eurolla.

4. Radisson Blu Grand Hotel Tammer

Yksi Tampereen romanttisimmista hotelleista on kiistatta Radisson Blu -ketjuun kuuluva Grand Hotel Tammer. Vuonna 1929 valmistuneessa uusklassisessa rakenneuksessa toimiva hotelli vie menneeseen aikaan Tampereen keskustan ja Tammerkosken tuntumassa. Hotellissa on ravintola ja talvipuutarha, jossa voi käydä kahvilla tai drinkillä.

Hotelli sopii sekä pariskunnille että liikematkailijoille. Huoneet on sisustettu sekä historiaa että nykypäivää kunnioittaen, ja hinnat alkavat reilusta sadasta eurosta.

5. Hotelli Ville

Siisti majoitus edulliseen hintaan löytyy esimerkiksi hotelli Villestä. Itsepalveluhotellin periaatteella toimivassa majapaikassa ei ole vastaanottoa, vaan ovikoodin voi noutaa alakerrassa sijaitsevasta ravintolasta. Yksilöllisesti sisustettujen huoneiden varusteluun kuuluu esimerkiksi jääkaappi ja mikro.

Hinnat ovat hotellissa samat viikonpäivästä riippumatta. Ville sijaitsee Hatanpään valtatiellä, jonne autoilijoiden on helppo saapua. Keskustaan on matkaa noin 1,5 kilometriä, ja sinne pääsee myös paikallisbussilla. Huoneiden hinnat alkavat noin 60 eurosta.

6. Scandic Rosendahl

Jos haluat yöpyä luonnon ympäröimänä, mutta helppojen etäisyyksien päässä keskustasta, on Scandic Rosendahl hyvä vaihtoehto. Hotellissa majoitut Pyynikillä, yhdellä Tampereen kauneimmista luonnonpaikoista. Rosendahl on mukava perushotelli, jossa aamiainen sisältyy aina huoneen hintaan.

Parhaiten Rosendahl sopii perhe- ja kokousmatkailijoille sekä autolla liikkuville, sillä pysäköinti on ilmainen. Hyvät ulkoilumaastot alkavat heti hotellin pihasta, ja uimarantaan on vain kivenheitto. Tampereen keskustan rautatieasemalle matkaa on noin kolme kilometriä, ja liikkumista helpottavat hotellista lainattavat polkupyörät. Huoneiden hinnat alkavat noin 140 eurosta.

7. Holiday Club Tampere

Jos haluat yhdistää kaupunkilomaan Tampereella uimista, kuntoilua ja rauhallisen sijainnin, kokeile Holiday Club -ketjun kylpylää. Lapinniemessä sijaitsevalta hotellilta avautuu maisema Näsijärvelle, mutta keskusta on vain parin kilometrin päässä. Mielenkiintoinen on myös itse hotellirakennus: kyseessä on yli sata vuotta vanha entinen puuvillakehräämö.

Kylpylähotelli sopii perheille, pariskunnille ja kaveriporukoille. Kylpylässä on erilaisia altaita, vesijumppaa ja vauvauintia. Hotellin lisäksi asiakkaat voivat valita myös loma-asunnon tai viikko-osakkeen. Huoneiden hinnat alkavat vajaasta sadasta eurosta.

8. Courtyard by Marriott Tampere City

Maailman suurin hotelliketju Marriott avasi ensimmäisen Suomen-hotellinsa Tampereelle alkuvuodesta 2020. Isolla ketjulla on monia alabrändejä: Tampereella toimiva hotelli kuuluu Courtyard by Marriott -brändiin, jonka hotellit suunnitellaan erityisesti liikematkailijoita varten.

Tampereella hotelli toimii Tampere-talon yhteydessä ja siinä on yli 450 huonetta. Huoneen uudenkarheasta hotellista voi saada jopa alle sadalla eurolla.

9. Ahlmanin kartano

Matkailijat, jotka eivät tarvitse majoitusta keskustassa, voivat laajentaa reviiriään rauhallisempaan ympäristöön. Ahlmanin kartano on tunnelmallinen majapaikka reilun neljän kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Kartanossa järjestetään koulutuksia, tilaisuuksia ja juhlia.

Huoneiden hinnat alkavat noin 90 eurosta. Kannattaa huomioida, ettei niissä ole omia kylpyhuoneita, vaan wc-tilat ja suihkut sijaitsevat käytävällä.

10. Original Sokos Hotel Ilves

Vuonna 1986 valmistunut hotelli Ilves on tamperelainen klassikko ja olennainen osa kaupungin katukuvaa. Jos olet käynyt Tampereella, olet todennäköisesti nähnyt 19-kerroksisen hotellin joen varressa. Tyyliltään hotelli ei tarjoile yllätyksiä, mutta sen valtteja ovat Tammerkoskelle avautuvat maisemat sekä keskeinen sijainti.

Ilves sopii parhaiten matkailijoille, jotka haluavat majoittua ydinkeskustassa ostosmahdollisuksien ja yöelämän välittömässä tuntumassa. Hotellissa on uima-allas.

Lue myös: Joko tunnet nämä Tampereen nähtävyydet? 10 vinkkiä lomailijalle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Lapland Hotels, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.