Hyppää sisältöön

Missä syödä Rovaniemellä? 12 ravintolavinkkiä herkuttelijalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.09.2019
Rovaniemi on loistava ruokakaupunki, ja Lapin pääkaupungin ravintolatarjonta miellyttää vaativintakin ruokailijaa. Katso suositukset ja tutustu kaupungin suosikkiravintoloihin!

Ravintola Yuca

Rovaniemen keskustaan elokuussa 2017 avattu Yuca tarjoaa kävijöille aitoa meksikolaista ruokaa. Tulisia tex mex -makuja ei ravintolasta löydä, sillä Yuca tarjoilee aitoa meksikolaista ruokaa. Menussa maistuvat tuoreet ja raikkaat ainekset, lime sekä korianteri.

Inka KhanjiYuca, Rovaniemi
Ravintola Yucan herkulliset annokset tuovat Rovaniemelle tuulahduksen Meksikoa.

Ravintolassa on lisäksi monipuolinen drinkkivalikoima, ja sekä ruoka- että juomalista ovat molemmat meksikolaisen asiantuntijan laatimia. Rovaniemeläinen henkilökunta onkin paneutunut meksikolaisaterioiden oikeaoppiseen valmistukseen, jotta elämys olisi mahdollisimman autenttinen pohjoisesta sijainnista huolimatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruokalistalla on tostadaseja ja tacoja, minkä lisäksi meksikolaisia makuja pääsee maistelemaan monipuolisten alkuruokien muodossa. Yucan guacamole on ehdottomasti maistamisen arvoista.

Yuca
Rovakatu 21

Woodss

Rovaniemen Lordi-aukiolla sijaitseva Woodss tarjoilee muun muassa herkullisia salaattikulhoja, täytettyjä rieskoja sekä erilaisia aamiaistuotteita kuten tuorepuuroja ja smoothieita. Lapin luonto on ravintolassa pääosassa niin raaka-aineiden, sisustuksen kuin äänimaailmankin osalta.

Inka KhanjiWoodss, Rovaniemi
Ruokaisat kulhosalaatit pitävät kylläisenä ja ovat herkullisia.

Viihtyisä ravintola tarjoilee myös trendikkäitä superfood-herkkuja kuten raakakakkuja, erikoislatteja kuten punajuuri- ja kurkumalatteja, nokkoschaita, kombuchaa sekä terveysshotteja. Ravintolassa tarjoillaan arkisin lounasta ja viikonloppuisin brunssia.

Woodss
Koskikatu 14–16

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola Roka

Rovaniemen keskustassa sijaitseva ravintola Roka on tunnettu herkullisista sänkkäreistään eli täytetyistä voileivistään. Tarjolla on katuruokatyylisiä annoksia mutta niiden lisäksi Rokassa on myös bistrolista.

Inka KhanjiRavintola Roka, Rovaniemi
Ravintola Rokassa Sänkkäri on varma valinta.

Roka on 25-paikkainen tunnelmallinen ravintola, jonka ruokalistalla maistuvat tarkkaan valitut raaka-aineet, omistajan kalaharrastus sekä tavoite koostaa laadukkaita annoksia. Vaikutteita on haettu paitsi Yhdysvalloista myös Italiasta sekä tietysti Suomen Lapista.

Ravintola tarjoilee katuruoka- ja bistromenun lisäksi myös lounasta, jota on saatavilla arkipäivisin. Kesällä 2018 Roka avaa Roka Kitchen & Wine Bar -viinibaarin Rovaniemen keskustaan.

Ravintola Roka
Ainonkatu 3 L H 2

Kauppayhtiö

Rovaniemen Kauppayhtiö on kahvila, jonka tavoite on tarjoilla kaupungin parhaita hampurilaisia, minkä lisäksi ruokalistalla on myös kanansiipiä ja salaatteja. Hampurilaisissa käytetään ainoastaan lappilaista lihaa, ja listalla on lukuisia hampurilaisvaihtoehtoja niin poroburgerista perinteisiin juusto- sekä kasvishampurilaisiin.

Inka KhanjiKauppayhtiö, Rovaniemi
Kauppayhtiön tavoitteena on valmistaa kaupungin parhaat hampurilaiset.

Syömisen lomassa tarjoutuu mielenkiintoinen mahdollisuus ostaa vaikkapa tuliaisia, sillä Kauppayhtiössä kaikki on kaupan huonekaluista pientavaraan. Lisäksi ravintolassa järjestetään DJ-keikkoja ja esimerkiksi kirpputoritapahtumia.

Kahvila Kauppayhtiö
Valtakatu 24

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Himo

Suomen pohjoisin sushiravintola Himo sijaitsee aivan Rovaniemen sydämessa Valtakadulla, ja yhdistelee perinteisiä japanilaisia ruokia sekä lappilaisia raaka-aineita. Kaikki ruoat valmistetaan alusta saakka paikan päällä, mikä maistuu myös annoksissa.

Sushin lisäksi Himo tarjoilee myös monia muita aasialaisia ruokia: nuudeleita, kevätrullia, pho-keittoa ja vaikkapa falafelia.

Inka KhanjiHimo, Rovaniemi
Himon porosushit yhdistävät japanilaisen ja lappilaisen ruokakulttuurin.

Kansainvälinen tiimi takaa autenttiset ruoat, ja ruoanlaitossa yhdistyvätkin maailman maut paikallisiin raaka-aineisiin. Ravintola tunnettiin aiemmin Wakkanai Sushi -nimellä, mutta loppuvuodesta 2017 tehdyn uudistuksen myötä ruokalista laajentui huomattavasti.

Himo
Valtakatu 23

Nova Skyland

Aikaisemmin vuonna 2017 avatussa Nova Skyland -hotellissa voi herkutella erikoisella makumaailmayhdistelmällä, sillä hotelliravintolan keittiössä saa samalle lautaselle suomalaista ruokaa kiinalaisella twistillä. Kiinalaisrahoin rakennettu hotelli palvelee varsinkin aasialaisia asiakkaita.

Inka KhanjiNova Skyland, Rovaniemi
Lappilaiset raaka-aineet pääsevät esille Nova Skylandin à la carte -listalla.

Viihtyisässä ravintolassa kannattaa pistäytyä vaikkapa lounaalla, vaikkei hotellissa asuisikaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nova Skyland
Tähtikuja 6

Pure Pizza

Rovaniemen parhaat pizzat tarjoillaan Valtakadulla sijaitsevassa Pure Pizzassa. Ravintola Kauppayhtiön vieressä toimiva, saman omistajan pizzaravintola avattiin elokuussa 2017. Tunnelmallisen ravintolan pizzat valmistetaan napolilaisten pizza-asiantuntijoiden hyväksymistä jauhoista ja paistetaan ravintolan keskiössä sijaitsevassa suuressa uunissa.

Inka KhanjiPure Pizza, Rovaniemi
Pure Pizza hemmottelee Rovaniemen-matkailijoita ensiluokkaisilla pizzoilla.

Ravintolan huonekalut ovat samat, joilla asiakkaat istuivat Lapin ensimmäisessä, vuonna 1979 Rovaniemelle avatussa Il Bel Giovanni -pizzeriassa. Myös ravintolan kaalisalaatti valmistetaan samalla reseptillä kuin Il Bel Giovannissa, joten vierailu on myös nostalginen elämys paikallisille pizzan ystäville.

Ruokalistalla on yhdeksän pizzaa, joista esimerkiksi porosalamipizza tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän italialaisia ja lappilaisia makuja.

Pure Pizza
Valtakatu 24

Ravintola Nili

Lappilainen ravintola Nili tarjoilee perinteisiä makuja, ja henkii Lapin tunnelmaa niin lautasella kuin sisustuksessakin. Ruoka valmistetaan lappilaisista raaka-aineista, ja tarjolla on esimerkiksi kalaa, riistaa, marjoja sekä sieniä.

Ravintola NiliRavintola Nili, Rovaniemi
Ravintola Nilissä saa Lapin tunnelman lautaselle.

Sisustuksessa näkyvät monet Lapin luonnon elementit, ja siinä on käytetty esimerkiksi jäkälälautaa, kelopuuta, poronsarvia sekä poronnahkaa. Ravintola Nilissä on suuri ravintolasali missä on istumapaikat 65 hengelle, minkä lisäksi ravintolassa on myös 20 hengen kabinetti.

Ravintola Nili
Valtakatu 20

Cafe & Bar 21

Monipuolinen cocktailvalikoima sekä herkullinen ruoka ovat modernin Cafe & Bar 21 -ravintolan valtteja. Ravintola yhdistelee hyvää ruokaa ja laadukkaita raaka-aineita keskellä Rovaniemeä.

Cafe & Bar 21Cafe & Bar 21, Rovaniemi
Moderni ja valoisa ravintola on tunnettu erinomaisista cocktaileistaan.

Ruokalistalla on muun muassa vohveleita, salaatteja, pastaa, keittoa sekä lappilaisia tapaksia eli lapaksia. Saatavilla on myös brunssia.

Cafe & Bar 21
Rovakatu 21

Bull Bar & Grill

Rovaniemeläinen hampurilaisravintola ja sporttibaari Bull Bar & Grill on helppo valinta, jos tavoitteena on herkutella juuri hampurilaisilla. Ruokalistalla on hyvin erikoisilta kuulostavia annoksia, vai miten maistuisivat esimerkiksi No bull shit just meat burger tai vaikkapa I can’t feel my face burger?

Bull Bar & GrillBull Bar & Grill, Rovaniemi
Laaja olutvalikoima, herkulliset hampurilaiset ja useat urheilukanavat ovat Bull Bar & Grillin valtteja.

Tarjolla on lisäksi muun muassa kanansiipiä ja salaatteja. Amerikkalaishenkisessä sporttibaarissa on mahdollisuus seurata monia urheilukanavia, joten se on hampurilaisia rakastavan urheilufanin ykkösvalinta Rovaniemellä.

Bull Bar & Grill
Pekankatu 9

Arctic Boulevard

Tunnelmallisessa Kauppalantalossa sijaitsevan Arctic Light Hotellin yhteydessä toimiva Arctic Boulevard -ravintola suosii lähialueen raaka-aineita: riistaa, kalaa ja villiyrttejä. Lautasella maistuu sesonkien vaihtelu, ja tarjolla on annoksia niin mereltä, järveltä ja joelta, pellolta kuin metsästä ja laitumeltakin.

Arctic BoulevardArctic Boulevard, Rovaniemi
Arctic Boulevardin hämyisä valaistus on omiaan romanttiselle illalliselle.

Ravintola on hyvin tunnelmallinen, ateriat valmistetaan huolella ja tarjolla on à la carte -annosten lisäksi myös muutamia menuvaihtoehtoja. Vaikka Arctic Boulevard sijaitsee hotellin yhteydessä, on ravintola hyvä valinta myös muille kuin hotellin asiakkaille.

Arctic Boulevard
Valtakatu 18

Three Elves

Joulutunnelmaa rakastavat matkailijat viihtyvät syksyllä 2017 avatussa Three Elves -ravintolassa, joka sijaitsee kaikkien lasten unelmakohteessa: Napapiirillä joulupukin pajakylässä. Tarjolla on lappilaisista raaka-aineista valmistettuja annoksia, joissa etusijalle nousevat puhtaat maut.

Ruokalista on melko monipuolinen, sillä tarjolla on esimerkiksi keittoa, salaattia, poroburgeri sekä liha- ja kalaruokia. Tarjolla on myös lappilaisia tapaksia eli laptapaksia. Ravintolan jälkiruokalistalta löytyvä suklaafondue on noussut nopeasti paikan hitiksi.

Marianne ZittingThree Elves
Joulutunnelma jatkuu Three Elves -ravintolassa ympäri vuoden.

Tunnelmallinen ravintola on avoinna päivittäin. Ravintolan sijainti Santa Claus Holiday Villagen yhteydessä on erinomainen erityisesti matkailijoiden kannalta.

Three Elves
Tähtikuja 2

>> Lue lisää vinkkejä Rovaniemelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji ja Marianne Zitting
Kuvat: Rovaniemen matkailu, Inka Khanji, Wakkanai Sushi, Ravintola Nili, Cafe & Bar 21, Monte Rosa, Bull Bar & Grill, Arctic Boulevard ja Marianne Zitting

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja